Gezondheid

8,8 miljoen mensen met een chronische ziekte

Op 1 januari 2016 hadden 8,8 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten. Dit komt overeen met 52% van de Nederlandse bevolking.

Een ‘chronische ziekte’ is hier gedefinieerd als een ziekte waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel.

De schatting is gebaseerd op een selectie van 109 door de huisarts geregistreerde chronische ziekten. De diagnose kan gesteld zijn door de huisarts zelf of kan zijn overgenomen van een andere zorgverlener. Overigens hebben niet alle mensen met een chronische ziekte jaarlijks contact met de huisartsenpraktijk voor die ziekte.

In 2016 hadden 5,1 miljoen mensen minimaal eenmaal contact met de huisartsenpraktijk voor een chronische ziekte. Dit komt overeen met 30% van de Nederlandse bevolking.

Ruim 90% van de 75-plussers
Chronische ziekten komen op alle leeftijden voor. Het percentage mensen met één of meer chronische ziekten neemt echter toe met de leeftijd. Ruim 90% van de mensen van 75 jaar en ouder heeft ten minste één chronische ziekte. Bij personen jonger dan 40 jaar ligt het rond de 35%.

Meer vrouwen dan mannen met een chronische ziekte
In de leeftijdsgroep van 0 tot 15 jaar zijn er relatief meer jongens dan meisjes met een chronische ziekte.
In de leeftijdsgroep van 15 tot 65 jaar zijn er juist relatief meer vrouwen dan mannen met een chronische ziekte. In de leeftijdsgroep boven de 65 jaar is er nagenoeg geen verschil

Bij de totale bevolking zijn er, zowel absoluut als relatief, meer vrouwen dan mannen met een chronische ziekte: 4,1 miljoen mannen (49% van alle mannen) en 4,7 miljoen vrouwen (55% van alle vrouwen).

Tot slot
De redactie van Alwareness is verbijsterd maar niet verbaasd over de cijfers.
Het is niet gelukt om te achterhalen wat de cijfers in 2017/2018 waren.
De site (en andere sites waar deze informatie vanaf komt is gekoppeld aan oa het RIVM lees mainstream media)

Elke week spreken wij over vaccinatieschade, straling, medicatie,chemtrails, fijnstof, Big Pharma en andere zaken.Dit zijn dus de trieste cijfers

 

volksgezondheid.info
https://www.volksgezondheidenzorg.info/afkortingen#prevalentie

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close