Awake

De alcoholindustrie heeft het congres omgekocht om cannabis te demoniseren

Veel  mensen zijn verbijsterd, waarom zou  een ​​land marihuana illegaal maken terwijl alcohol legaal is. Wanneer men de effecten van marihuana vergelijkt met alcohol, is er echt geen concurrentie.

Beginnend met de cijfers, is alcohol verantwoordelijk voor ongeveer 88.000 sterfgevallen in de Verenigde Staten per jaar en marihuana 0.

Bovendien kunnen mensen sterven aan een overdosis alcohol, maar dat is niet het geval met marihuana. Alcoholgebruik schaadt de hersenen van mensen, marihuana gebruik doet dat niet. Het regelmatig roken van veel marihuana zal uiteindelijk zijn tol eisen in de longen, maar veel minder dan sigaretten.

Helaas is het gemiddelde individu in Amerika niet op de hoogte van deze feiten en gelooft nog steeds dat marihuana een “gateway” -medicijn is voor echte drugs. Dit komt vooral omdat de Amerikaanse overheid decennia loog over cannabis en de vele gebruiksmogelijkheden.

Tot begin 1900 in de Verenigde Staten werd het nog steeds als volkomen aanvaardbaar beschouwd om cannabis te laten groeien en oogsten. De zaken namen echter toe, toen de angst voor het kruid ontstond tijdens de Grote Depressie en marihuana in meer dan 20 staten werd verboden.

De cannabisplant en hennep kunnen voor een aantal toepassingen worden gebruikt – niet beperkt tot industrie, kleding en medicijnen – het is nog steeds een plant die typisch wordt gedemoniseerd door reguliere media en politici.

Volgens recente informatie van WikiLeaks heeft de alcoholindustrie ambtenaren omgekocht om het kruid in diskrediet te brengen en te vernietigen, en daarom blijft het gebeuren.

True Activist meldde een blogger voor de website over cannabisindustrie Marijuana.com heeft honderden gelekte e-mails van DNC uitgegraven voor elke verwijzing naar het verkeerd begrepen kruid. Wat ze vonden was in de 24 mei 2016 editie van Huddle, een dagelijkse e-nieuwsbrief voor Insiders van Capitol Hill, geproduceerd door de Politico-website.

Naar verluidt was het probleem een ​​betaalde advertentie van de Wine & Spirits Wholesalers of America (WSWA). Onderdeel van de advertentie is hieronder:

“Hoewel neutraal over de kwestie van legalisering, gelooft WSWA dat staten die marihuana legaliseren, moeten zorgen dat er passende en effectieve regels worden vastgesteld om het publiek te beschermen tegen de gevaren die gepaard gaan met misbruik en misbruik van marihuana … In de jaren sinds de staat Colorado medicinaal gebruik legaliseerde, hebben wetshandhavingsfunctionarissen  een aanzienlijke toename van verkeersdoden geregistreerd waarin bestuurders positief testten op marihuana”

Het Congres moet Section 4008 van de FAST Act (PL 114-94) volledig financieren in het FY 2017 Appropriations-proces om de hoeveelheid  van marihuana tijdens het rijden vast te stellen, overzichtsschade te standaarden en de detectie van rijgeschiktheids detectiemethoden te bepalen.

Naast het verschijnen op de WikiLeaks-website, is dat specifieke stukje informatie te vinden op InboxCart, een website die e-nieuwsbrieven archiveert. Omdat de WSWA-verklaring echter niet wordt weergegeven met de tekst van dat probleem in het Huddle-archief op Politico, lijkt het erop dat het advertentiekrediet en sponsorschap alleen lijkt te zijn verschenen in de versie die rechtstreeks naar de inboxen van congresleden en insiders van Beltway is verzonden.

In een persbericht zei de WSWA:
“Er is momenteel geen wetenschappelijke consensus over het niveau waarop marihuanaconsumptie een bestuurder schaadt en geen effectieve manier om deze beperking in het veld te meten. Dit is een probleem voor rechtshandhavingsinstanties die daarentegen snel en effectief een wetenschappelijk en juridisch ondersteunde maatregel voor alcoholbeperking kunnen vaststellen. ”

Velen geloven dat de alcoholindustrie zich ervan bewust is dat naarmate recreatief gebruik van marihuana legaal en minder taboe wordt, meer mensen waarschijnlijk voor het kruit zullen opteren in plaats van hun gezondheid met alcohol op te offeren. Dit zal leiden tot een afnemende winst voor producenten van bier, wijn en sterke drank.

Als gevolg daarvan doet de industrie alles wat mogelijk is om cannabis legalisatie te belemmeren, iets wat Morgan Fox, de communicatiedirecteur van het Marihuana Policy Project, zegt dat het op zijn hoede moet zijn om te doen. Fox zegt:

“Niemand mag rijden terwijl hij last heeft van marihuana, en we moeten zeker meer onderzoek doen naar alle aspecten van de stof, inclusief de invloed ervan op het autorijden. Aangezien rijden onder invloed van marihuana echter al illegaal is en dat het bestaande onderzoek aantoont dat het effect van marihuana op het rijvermogen aanzienlijk minder is dan alcohol, is het moeilijk om een ​​legitieme reden te zien waarom de alcoholindustrie dit probleem oppakt. Ze zouden er beter aan doen onderzoek te financieren naar het verminderen van dronken rijden ”

Zonder twijfel is de vernietiging van wegen en snelwegen in de V.S. een kritieke kwestie, maar het onderwerp “marihuana-aangetaste autorijden” wordt enorm verkeerd begrepen. Colorado is bijvoorbeeld getuige geweest van een toename van sterfgevallen sinds het kruid in 2012 werd gelegaliseerd, maar de toename van sterfgevallen is consistent met de nationale trend en heeft meer dan waarschijnlijk te maken met lage olieprijzen (en de toestroom van migranten naar de staat).

En de WSWA vermeldde niet dat in 2011 een onderzoek een vermindering van verkeersdoden constateerde in staten die medische marihuana hadden gelegaliseerd.

Bron: True Activist

Toon meer

Related Articles

Close