9/11

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/06/2019
15:00 - 17:30

Locatie
De La Mar

Categorieën


Vrede is de basis voor een gezonde ontwikkeling in het gezin, op school en in de samenleving. In verscheidene verre landen woeden echter oorlogen. Omdat we normaal gesproken niet zelf naar die landen kunnen reizen om ons een beeld te vormen, worden we over oorlog en terreur praktisch uitsluitend door de media geïnformeerd.

Maar wanneer berichten de media eerlijk over oorlog en terreur? En wanneer verspreiden de media oorlogspropaganda? Dat we telkens weer worden voorgelogen mag ondertussen wel bekend zijn, zoals bijvoorbeeld de leugens over de massavernietigingswapens voorafgaand aan de aanval van de VS op Irak in 2003. Ook bij de terreuraanslagen van 11 september 2001 zijn er vele onbeantwoorde vragen.

Dr. Daniele Ganser, historicus en vredesonderzoeker uit Zwitserland, legt in zijn lezing uit dat het VN-geweldsverbod sinds 1945 oorlogen verbiedt. Bovendien vraagt hij zich af waarom op 11 september ook Gebouw 7 van het WTC ingestort is, hoewel het niet door een vliegtuig werd geraakt.

Wat is er nu precies gebeurd rondom 9/11 en vooral: wat kwam erna? Over deze vraag organiseert Stichting 11 September samen met George van Houts (De Verleiders, KomPlot), een jaarlijks terugkerend congres. Hiermee, en met andere theatercolleges, hopen zij nieuw juridisch onderzoek naar de aanslagen op 11 september 2001 in de VS te stimuleren.

De hoofdspreker van het congres is dit keer dr. Daniele Ganser. Deze Zwitserse historicus en directeur van het Swiss Institute for Peace and Energy Research (SIPER) bespreekt de illegale oorlogen en de geopolitieke ontwikkelingen die uit 9/11 zijn voortgekomen. Hij trekt volle zalen bij onze Oosterburen en is daar zeer geliefd bij de vredesbeweging. Het congres biedt de mogelijkheid deze unieke spreker te beluisteren en zelf te ondervinden waarom hij deze populariteit geniet.

Na zijn lezing neemt hij zitting in een panel met prof. Kees van der Pijl, ex-emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Sussex, die onlangs onder vuur is komen te liggen vanwege zijn goed onderbouwde stelling over de meest waarschijnlijke daders van de aanslagen van 9/11. Na de valse beschuldigingen aan zijn adres en de eis van de universiteit om zijn uitspraak te rectificeren, heeft hij vrijwillig besloten zijn emeritus status op te geven.

Het panel zal worden voorgezeten door George van Houts.

Bereid je voor op een intrigerende middag, vol ‘andere feiten’ over 9/11. Op het congres wordt hoofdzakelijk Engels gesproken.

Kaarten zijn te verkrijgen op de website van het DeLaMar Theater.

Back to top button
Close