Ad BroereCorona

Farmaceuten krijgen immuniteit tegen rechtszaken voor schadelijke bijwerkingen

In de race om als eerste een coronavaccin aan het grote publiek te kunnen voorstellen, lijkt snelheid het te winnen van kwaliteit. Een topmanager van het farmabedrijf AstraZeneca bevestigde tegenover het persbureau Reuters dat de Britse farmareus immuniteit heeft gekregen tegen elke gerechtelijke klacht, mocht het coronavaccin van AstraZeneca uiteindelijk schadelijke bijwerkingen vertonen.

“We hebben te maken met een unieke situatie. Een bedrijf kan gewoon dat risico niet lopen. Stel dat er binnen vier jaar schadelijke bijwerkingen optreden”’ Dat zegt Ruud Dobber van AstraZeneca. Hij is er sinds januari vorig jaar President van de BioPharmaceuticals Business Unit.

“Wanneer we contracten sluiten, vragen we om van mogelijke klachten te worden gevrijwaard. De meeste landen hebben daar geen probleem mee, want ze vinden dat het risico waard. Het is in hun nationaal eigenbelang.” Volgens Dobber blijven veiligheid en tolerantie een topprioriteit. De betrokken landen noemt hij niet bij naam.

AstraZeneca is één van 25 farmabedrijven die zoeken naar geneesmiddelen en/of een vaccin tegen Covid-19. Volgens Europese officials vormt de aansprakelijkheid voor die geneesmiddelen een “significante discussie in de zoektocht naar een vaccin van Pfizer, Sanofi en Johnson & Johnson”.

In de VS zijn farmabedrijven sowieso vrijgesteld
In de VS bestaat er al zoiets als de Public Readiness and Emergency Preparedness (PREP) Act van de US Food and Drug Administration (FDA). Die stelt bedrijven vrij van vervolging mocht er iets misgaan.

Nu AstraZeneca en ook Amerikaanse farmaceutische bedrijven immuniteit zoeken voor eventuele bijwerkingen, stellen sommigen zich de vraag waarom overheden toelaten dat deze bedrijven van elke verantwoordelijkheid worden ontslagen, mocht iets verkeerd gaan.

Maar niet alle bedrijven lijken geneigd snelheid voorrang te geven op kwaliteit. “Als je miljarden mensen een vaccin gaat toedienen weet je best wat dat vaccin exact doet”, zei Merck-CEO Kenneth Frazier vorige maand nog. “Laat me dat even verduidelijken. De voorbije 25 jaar zijn er wereldwijd slechts zeven nieuwe vaccins geïntroduceerd. Merck heeft er daar vier van, de rest van de wereld drie. Mijn standpunt is eenvoudig: als niet iedereen veilig is, is niemand veilig.”

(Bron: Business AM)

Wanneer gaan we begrijpen dat leven mogelijk schadelijke bijwerkingen heeft, maar dat we een fantastisch hulpmiddel hebben om gezond te blijven en dat heet ons immuunsysteem. Door alle negatieve gedoe van de afgelopen maanden vertrouwen steeds minder mensen op hun eigen kracht.

Mensen leven in angst alsof de pest weer rondwaart en zelfs het inademen van de buitenlucht potentieel gevaarlijk is. (en als dat waar zou zijn dan komt het door de slechte luchtkwaliteit en fijnstof en niet door het coronavirus).

Het heeft vanzelfsprekend veel te maken met de informatie die wordt gegeven via radio, tv en kranten. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die het wrede spel dat met ons wordt gespeeld doorhebben of bezig zijn door te krijgen. Vooral degenen die verder kijken dan de MSM en die via internet zelf op zoek gaan om dwars door alle verwarring die ook daar is steeds meer stukken van de puzzel in handen krijgen.

Dit bericht dat farmabedrijven op voorhand al vrijwaring krijgen voor klachten over bijwerkingen van de vaccins die ze naarstig aan het ontwikkelen zijn, is natuurlijk ook wel weer iets wat we met verbijstering tot ons kunnen nemen. Straks worden we dus VERPLICHT om een vaccin te accepteren, waarvan de mogelijke bijwerkingen onbekend zijn.

Dit is volkomen Onacceptabel en een duidelijke reden om het vaccin te weigeren. De Neurenberg code, ook ondertekend door Nederland, is er heel duidelijk over dat wij geen medische proefkonijnen zijn.

@Ad Broere

Copyright foto: bigstock-152177480-2800×1575-1-scaled.jpg

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button