Columns

Jezelf zijn nog steeds een taboe

Hoe modern en ruimdenkend we anno 2018 ook zijn, toch berust er nog een taboe op vele dingen. Wat mij opvalt is dat de mensen die mij raadplegen oprecht zichzelf zijn op het moment dat ik met ze spreek.

Ze durven te zeggen wat ze voelen, spreken uit wat ze echt bezighoudt, durven te huilen en boos te zijn en hun frustraties uit te spreken. Dit komt omdat dit redelijk anoniem is en dat ze een sfeer van veiligheid en discretie voelen en men weet dat alles wat gezegd wordt tussen vier muren blijft.

Echter in het dagelijkse leven durven veel mensen vaak niet zichzelf te zijn, durven ze niet ze zeggen wat ze nu echt dwars zit, waardoor ze in moeilijke en vervelende situaties terecht komen.
Hoe komt het nu dat we onszelf vaak niet durven te zijn?

Door de jaren heen heeft de maatschappij ons een beeld voor geschoteld hoe dingen zouden moeten zijn. Hoe je moet denken, hoe je eruit moet zien, wat je moet je gebruiken, hoe je je moet kleden, kortom we hebben een beeld opgelegd gekregen hoe we moeten leven. Leven om erbij te horen. Leven om gezien te worden. Als we daar niet aan voldoen, dan zijn we niet goed zoals we zijn.

Ook hoe we zijn opgevoed speelt een grote rol. Onze ouders hebben hun overtuigingen ook weer op ons overgebracht.

Voor mij ligt er dan ook een taboe op het feit dat we in deze wereld niet echt onszelf mogen en kunnen zijn.

Vaak als we echt onszelf zijn worden we veroordeeld door andere. Jij bent anders. je past er niet bij. Men wordt gepest of zelfs in elkaar geslagen. Als men op hetzelfde geslacht valt, van een andere afkomst is, als je er net even anders uitziet en mensen die hoog sensitief zijn hebben daar vaak mee te maken. Ze voelen meer, denken en reageren anders en voelen zich daardoor vaak niet begrepen.

Toch is het heel belangrijk dat je jezelf bent. Dat je van jezelf houdt en jezelf waardeert en respecteert.Wie je ook bent, welke huidskleur je ook hebt, wat voor werk je ook doet, van wie je ook houdt, en wat je graag wilt in het leven. Accepteer dit. Straal uit dat je trots bent op jezelf en hecht niet aan de waarde van een ander.

Als een ander oordeelt of je veroordeelt zegt dat niets over jou, maar alles over degene die dit doet. Wees wie je bent en wees daar trots op.

Het blijkt namelijk dat als je houdt van wie je bent, het leven ook veel aangenamer zal zijn. Doordat je van jezelf houdt, zul jij jezelf ten alle tijden beschermen en op tijd je grenzen kunnen aangeven en makkelijker kunnen loslaten. Je maakt het leven voor jezelf daarmee een stuk eenvoudiger.

Alles is energie, ook je gedachten die jou gevoelens weer creëren. Dus hoe positievere gevoelens jij over jezelf hebt, des te fijner je je voelt, hoe betere situaties en mensen je aantrekt. Je trekt in de energie mensen en situaties naar jou toe, die jou laten zien hoe jij met jezelf omgaat en over jezelf denkt.

Hoe waardevoller jij jezelf vindt, hoe meer je zult aantrekken in het leven. Mensen die jou waarderen, meer financiën, leuker werk, een betere gezondheid en ga zo maar door. Jou wensen manifesteren zich vele malen sneller.

Laten we daarom geen taboe meer leggen op wie we zijn en willen zijn. Laten we elkaar waarderen en elkaar in zijn of haar waarde laten.Laten we elkaar niet meer pesten omdat de ander in jou ogen anders is of dat je zelf ongelukkig bent en jou frustratie wilt botvieren op de ander. Zodat jij van je pijn af bent en je groter en machtiger voelt.

Laten we elkaar lief hebben en vredig naast elkaar leven. Maar vooral accepteer wie je bent en hou van jezelf. Dan zal er voor iedereen overvloed zijn op alle fronten in het leven.

In vrede en licht,
Angela

Toon meer

Related Articles

Close