HistorieWetenschap

Dr. Wilhem Reich en orgonite energie, hoe zit het eigenlijk?

Wat is Orgonite  en wie heeft het bedacht en waarom mogen wij er zo weinig over weten?

Orgon, Orgonite en Dr. Wilhelm Reich
Een simpele mix van kunsthars, aluminium- en kopervijlsel, kristallen en metaaldraad, zijn in staat om de Orgonite-technologie in gang te zetten. Deze uiterst simpele technologie, is door Dr. Wilhelm Reich (1897 – 1957), psycho-analyst bedacht; hij kwam op het idee om de levensenergie ‘Orgon’ te stimuleren en te bundelen op één bepaalde plaats, door het gebruik van diverse hulpmiddelen.

Reich besteedde hier nogal wat tijd aan. In verschillende culturen spreken we over ‘Orgone’ als ‘chi’, ‘prana’, ‘ki’ of ‘mana’.Hij ontdekte dat deze energie werd vastgehouden door ORGANISCHE materialen, die in de Orgonite worden gerepressenteerd door het hars, maar vooral door de edelstenen en kristallen. Daarnaast ontdekte hij dat deze Orgon-energie werd gereflecteerd door metalen. In de Orgonite worden deze metalen gerepresenteerd door aluminium- en koper.

Op 6 Juli 1953 deed Dr. Wilhelm Reich een experiment in de buurt van zijn woonplaats Maine, op verzoek van een boer, die zijn hulp ingeroepen had om regen te genereren met een apparaat dat Reich had ontwikkeld; de boer was namelijk radeloos over de verwoestende maar vooral aanhoudende droogte, die Maine teisterde. Maar Reich beloofde dat hij binnen 24 uur voor regen zou zorgen..!

En dr. Wilhelm Reich hield woord, het ging regenen binnen de 24 uur die hij had voorzegd. Reich had voor het eerst een apparaat gebruikt dat we een ‘Cloudbuster’ zouden gaan noemen. Dr. William Reich stond met dit experiment voorbeeld voor de hitsong ‘Cloudbusting’ van Kate Bush in de jaren 1980. In de videoclip van deze song speelde acteur Donald Sutherland een rol. Maar deze clip was dus gebaseerd op een ware gebeurtenis.
De sokkels van de huidige ‘cloudbusters’ hebben het vermogen om de negatieve aangetrokken Orgone te muteren in positieve Orgone.

Daarmee is het bouwsel dus feitelijk ‘Orgonite’ geworden.
Dit apparaat werd de meest bekende en de meest indrukwekkende uitvinding die Wilhelm Reich had gedaan, rondom het fenomeen Orgone. Hoewel hijzelf het de ‘Cloudbuster’ dus noemde, zou je het feitelijk meer een ‘harmonisator’ kunnen noemen. Deze uitvinding bestond eruit dat een aantal metalen (meestal koper) pijpen met stromend water verbonden dienen te zijn.

Hierdoor kun je het zg. ‘dodelijke, negatieve orgone’ (DOR) uit de lucht verwijderen en dit in het stromende water laten ‘weglekken’. Maar de ‘cloudbuster’ van Reich was nog niet in staat om de DOR te transformeren in positief of OR. Maar de ‘harmonisator’ cloudbusters van tegenwoordig zijn dus WEL in staat de DOR te transformeren, door de sokkel waarin de pijpen zijn vastgezet. De pijpen trekken dus de DOR uit de lucht, waarna het blok waarin de pijpen staan opgesteld, de Orgonite, zorgt voor transformatie van de DOR.

Arrestatie en gevangenneming
Direct ná het experiment werd Dr. Wilhelm Reich gearresteerd door de FDA, de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit voor het ‘experimenteren met Orgon-energie’. Reich’s claim dat deze energie de mensheid kon helpen om kanker te genezen, door middel van zijn uitvinding, de ‘Orgon-stapelaar’ was waarschijnlijk ook de reden dat hij moest verdwijnen. De Amerikaanse overheid vernietigde zijn machines en verbrandde zijn boeken. En Dr. Wilhelm Reich stierf op 3 november 1957 in een gevangenis van Lewisburgh.

In zijn testament bepaalde Reich dat zijn ongepubliceerd werk pas in het jaar 2007 geopenbaard zou mogen worden en tot die tijd diende te worden geheim gehouden. 50 Jaar ná zijn dood zou de mensheid, zoals hij het verwoordde: ‘pas klaar zijn voor zijn concepten’.

Het vervolg van Reich’s ontdekkingen
Ondanks het feit dat de Amerikaanse overheid Reich’s vindingen vernietigde en veel van zijn studiewerk verbrandde, zoals dat bij Nicola Tesla het geval was, begin 1900, zo bleef er veel over de Orgone-experimenten bewaard, vooral doordat het proces relatief simpel is.

In 1986 hebben wetenschappers van de Universiteit van Marburg in Duitsland, de resultaten gepubliceerd van een blind onderzoek, waarin duidelijk naar voren kwam, dat een verblijf van 30 minuten in een Orgone-accumulator in constante, positief psychische-fysiologisch effecten sorteerde, die niet werden waargenomen bij de controle-groep.

Deze controlegroep nam plaats in een identieke kist die in de wanden alleen fiberglas bevatte, dus zonder de staalwol die nodig is om de Orgone te ‘vangen’. De conclusie van het onderzoek was dan ook, dat het positieve effect dat Dr. Reich in zijn tests had aangetoond, feitelijk bestaat.
Diagram van de werking van de Orgonite-kisten die Wilhelm Reich bedacht voor het stimuleren van de levensenergie van het menselijk lichaam.

Dr. Wilhelm Reich’s werk werd in de zestiger jaren voortgezet door verschillende Russische wetenschappers zoals Dr. Nikolai Kozyrev en ook zij bewezen wetenschappelijk de aanwezigheid van deze onzichtbare energievorm om ons heen. Kozyrev’s werk was echter geheim tot de val van de Sovjet Unie in 1991.

Verder onderzoek verricht door wetenschappers die in de voetsporen traden van Reich en Kozyrev hebben de Westerse wetenschap langzaam aan gedwongen uiteindelijk officieel het concept van een universele en onzichtbare energie te accepteren. Orgone wordt in deze kringen weleens ‘zwarte materie’ genoemd, of ‘vacuüm flux’ of ‘nulpunt-energie’.

Dr. Reich had vastgesteld dat als hij verschillende lagen fiberglas (een organisch materiaal) en staalwol (een anorganisch materiaal) op elkaar stapelde, dat hij daarmee Orgone/etherische-energie aantrok, van zowel de levensbevordelijke positieve vorm (welke Reich ‘OR of POR’ noemde) als de schadelijke negatieve etherische energie (‘deadly orgone of DOR’).

Vervolgens zorgt de Orgonite, het apparaat dat deze vormen van Orgone aantrekt, voor een transformatie van de negatieve Orgone en bekrachtiging van de positieve Orgone. Reich maakte grote kisten, genaamd accumulators of Oracs, waarbij hij de eenvoudige lagen techniek gebruikte. Hij was in staat om zijn patiënten van verschillende klachten af te helpen, door hun in die kisten gedurende een bepaalde tijd te laten plaatsnemen.

Orgonite, de apparaten die Orgone cumuleren
In 2000 ontdekte het echtpaar Don en Carol Croft, dat zij door het mengen van polyesterhars (organisch) met metalen spaanders (anorganisch) en deze vervolgens te gieten in kleine mallen, hetzelfde resultaat verkregen als de accumulators die dr. Wilhelm Reich in zijn experimenten. Carol Croft zag het belang van hun vinding en mede door haar gave om energie te zien, stopte ze een klein kwartskristal in het mengsel, waardoor de werking sterk toenam.

Kwartskristallen
Deze hebben de eigenschap om etherische-energie te verzamelen, te transformeren en uit te stralen. Maar ze doen dit vooral op een coherente manier, waardoor ze in de Orgonite-blokken en – blokjes de opgewekte POR, positieve Orgone-energie, versterken op een eenduidige wijze.

Feitelijk waren deze twee mensen de uitvinders van de ‘apparaatjes’ die de Orgone-energie bewerken tot positieve bronnen van levenskracht. De kleine turbo’s blijken een sensatie voor veel mensen..

Orgonite wordt in vele vormen gemaakt van kunsthars met metalen en kristallen. De vorm van de Orgonite is feitelijk niet heel essentieel, maar heeft wel zijn eigen vorm van uitstraling. Een stevige Orgonite kan een heel huis opschonen van negatieve energie! Elke vorm voldoet daarbij, waarbij je kunt uitgaan van ‘hoe groter, des te werkt ie!’.De cone-vormen zijn prachtig om in huis te plaatsen.

Kleine muffin-achtige modellen van Orgonite zijn ideaal om in je broekzak mee te dragen, of op andere plaatsen van je lichaam te plaatsen. Bijvoorbeeld dáár waar je klachten hebt. Een kleine Orgonite zal bijdragen tot het versterken van je energieveld en daarmee van je lichamelijke en geestelijke welzijn, zo zijn de ervaringen van mensen die er mee werken en een positief gemoed is daarbij niet één van de onbelangrijkste zaken !

Belangrijk is dat deze Orgonites in staat zijn om schadelijke, etherische delen van elektro-magnetische velden te neutraliseren en te keren naar positiviteit. Dus alle huiselijke storingen door bijv. computers, draadloze telefoons, mobiele telefoons, draadloze spelcomputers, magnetronovens, etc. kunnen met de Orgonites worden getransformeerd!

Orgone, orgonite en het menselijk lichaam.
Ons lichaam heeft een uiterst verfijnde energiestructuur, die we kennen via de omschrijving van bijvoorbeeld de chakra’s, de ‘wielen van licht’ waar ‘Chakra’ in het Sanskriet voor staat. Ook aan acupunctuur kunnen we zien dat deze healingmethode werkt op de energiebanen van ons energetische lichaam.

De chakra’s, de energieknooppunten in ons lichaam, transformeren en geleiden energie door ons fysieke lichaam. Deze stroom houdt ons lichaam niet alleen lévend, maar vooral ook gezond!

Maar wanneer een mens wordt of is blootgesteld aan trauma’s, fysiek, psychisch, emotioneel, spiritueel, dan zal het lichaam daar vaak met angst op gereageerd hebben. Het gevolg is een verkramping van het energie-systeem, vaak op één specifieke plaats in het lichaam. Meestal houdt het lichaam deze contractie/verkramping vast, omdat het niet weet dat de traumatische ervaring voorbij is..

Maar deze contractie veroorzaakt wel stuwing van de natuurlijke energetische stroom in ons lichaam. Hierdoor ontstaat een verstoorde balans en verzwakking van het hele systeem. Ziekte krijgt de kans om zich te manifesteren in het lichaam. Een mens kan door dit proces dus onbewust een soort energie-prop creëren die de vrije stroom van energie doet stagneren of zelfs helemaal doet stoppen.

Reich ontdekte dat ALLE metalen in staat zijn om Orgone aan te trekken, zowel positieve als negatieve Orgone. Maar metalen laten ook ONMIDDELLIJK deze energie weer los. In een orgonite zitten daarom duizenden kleine metaaldeeltjes die Orgone (OR) als DOR aantrekken en deze ook onmiddellijk weer loslaten.

Het dragen van een Orgonite of er een in je huis hebben is dus een energetische transformator in je energieveld. Het zal ervoor zorgen dat je geharnaste energievelden worden schoongemaakt! En natuurlijk hangt het effect van deze Orgonites af van de intensiteit en de leeftijd van je gepantserde energieblokkades. Het kan dus meteen effect hebben, of langer duren, waardoor het lijkt alsof er niets gebeurt! Maar het WERKT ALTIJD!

Ook wanneer je in een omgeving werkt die een boel negatieve energie bevat, zoals kantoorgebouwen die vaak rigide, strak en levenloos zijn.. Maar zelfs als het gaat om mensen in je buurt die je niet mogen en je zelfs negatieve emoties sturen en/of er veel technische apparatuur is, vooral elektrische gevoed, die schadelijke energie uitstralen.

In relatie tot deze technische apparaten, dien je te beseffen dat deze elektro-magnetische golven twee delen hebben; de fysieke elektromagnetische energie die we meten met een Hertz-meter EN het etherische deel van de golf, die we vaak scalair noemen of een ‘staande golf’. Deze scalaire golven in elektromagnetische smog, vernietigen de levenskrachtenergie van biologische wezens, zoals mens, dier en planten.

Ervaringen
Het is dus noodzakelijk dat we in harmonie met de natuur gaan leven, want alleen al onze intentie om onze wil op te leggen, creëert respectloosheid en disharmonie. De cloudbuster van Dr. Wilhelm Reich is feitelijk totaal anders dan de huidige ‘chembusters’, omdat de laatste een basis hebben van Orgonite, dat dus de DOR, de negatieve Orgone neutraliseert.

Bij de ‘cloudbuster’ van Reich in het jaar 1953 was dit NIET het geval.! Een ‘Orgonite’ is feitelijk een stukje kunsthars, met metaalkrullen en kristal of kristalletjes. Het object is in staat om onze leefomgeving langzaam maar zeker ten goede te veranderen.

Veel mensen die gevoelig zijn voor energetische sferen, melden dat een plaatsing van een ‘Orgonite’ een enorme positieve ‘kick’ geeft aan de omgeving waar ze geplaatst zijn/worden. Over het algemeen wordt melding gemaakt van een sterke, positieve verandering in de energie rondom het huis/kantoor.

Het blijkt keer op keer dat het aanwezig zijn van een positief  Orgone-veld, verbazingwekkende effecten kan hebben op het welzijn van mens en natuur.

Door Guido Jonkers

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button