Religie

De miljarden van het Vaticaan

Jiezus, de persoon die aan de basis stond van het christendom, was de armste van de armen. De Rooms-katholieke kerk, die claimt Zijn kerk te vertegenwoordigen, is de rijkste van de rijksten,
het meest welvarende instituut van de wereld.

Hoe kan het dan dat een dergelijk instituut, dat zegt te handelen in de naam van dezelfde rondreizende prediker, wiens behoeften zodanig waren, dat hij niet eens een kussen had om zijn hoofd te rusten te leggen, nu zodanig topzwaar is geworden van rijkdom, dat het kan wedijveren met de gecombineerde macht van meestal twijfelachtige financiële conglomeraten?

Het Vaticaan heeft in de loop van eeuwen een miljardenvermogen heeft opgebouwd. Doordat het Vaticaan een eigen onafhankelijke staat vormt en sinds de Tweede Wereldoorlog een eigen bank heeft, is er in openbare registers nauwelijks iets over te vinden.

In 2008 maakte het Vaticaan wel wat gegevens bekend: €341 miljoen contant geld, €520 miljoen aan obligaties en aandelen en goudstaven met een gewicht van een ton, destijds goed voor €19 miljoen, nu dankzij de hogere goudprijs bijna het dubbele.

Maar dat is lang niet alles.
The Guardian dat het Vaticaan veel vastgoed bezit in de beste wijken van Londen, met een geschatte waarde van 500 miljoen pond, omgerekend tegen de €600 miljoen. Het zou zijn gekocht met geld van dictator Mussolini. In 1929 gaf de paus zijn goedkeuring aan diens fascistische regime. Als dank gaf Mussolini de paus 750 miljoen lire contant geld en ook nog gratis staatsobligaties ter waarde van 1 miljard lire.

De VS en de EU krijgen het steeds moeilijker met het geheimzinnige gedoe van het Vaticaan, omdat de bank niet voldoet aan internationale regels ter voorkoming van witwassen. Pijnlijk genoeg moest de door Benedictus XVI aangestelde topman Ettore Gotti Tedeschi aftreden omdat hij werd verdacht van, jawel, witwassen. Paus Benedictus XVI benoemde nog net voor zijn aftreden een nieuwe topman.

De Katholieke kerk is daarmee de grootste onafhankelijke financiële kracht in de wereld, een vergaarplaats van rijkdom en onroerend goed in het bestaan van de mensheid. Deze kerk is de grootste eigenaar van materiële rijkdom dan enig ander instituut, bedrijf, bank, samenwerkingsvorm, overheid of staat op de hele globe

De Paus, als de zichtbare heerser van deze immense massa rijkdom, vanzelfsprekend het rijkste individu van de twintigste eeuw.  Niemand is maar bij benadering in staat een schatting te maken van zijn onmetelijke rijkdom, in termen van miljarden dollars..

“De schat aan goudstaven van het Vaticaan wordt door het ‘United Nations World Magazine’ geschat op enkele miljarden dollars. Een groot deel hiervan is opgeslagen in goudbewaarplaatsen bij de US Federal Reserve Bank, terwijl de rest is opgeslagen in Engeland en Zwitserland.

En nog steeds is dit slechts een klein deel van het vermogen van het Vaticaan, dat alleen al in de VS groter is dan het bezit van de rijkste 5 top-concerns in de VS. Als je daarbij al het onroerend goed, het aandelen- en effectenbezit buiten de VS meerekent, dan krijg je een optelling van de rijkdom van de Katholieke kerk, die vergelijkbaar is met het bezit van een groot Westers land.”

De enige conclusie kan alleen maar zijn dat religie zowel financieel als moreel corrupt is
Priesters van over de hele wereld, zouden hun geest moeten openen.
De schandalen van misbruik en overvloedig leven hebben niets meer de maken met de persoon Jezus of welke liefdevolle religie dan ook.

Voor de kerkgangers onder ons, voordat u weer een duit in het zakje doet,
Denk eens goed na en hou het geld in uw portemonnee.

De ware gedachte van het christendom is hier allang verdwenen.
Ga terug naar uw hart en vindt het daar.

Alwareness/Wanttoknow/Quote/Quardian

 

.

 

 

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button