Columns

Waar we in gevangen zitten.

Ik probeer in Jip en Janneke taal uit te leggen waar we onzelf in gevangen houden, en ook een oplossing hoe je eruit kan komen. Want niemand komt jou redden! De enigste weg tot bevrijding is de weg naar binnen. Daarnaast is het zeer belangrijk om de donkere krachten te kennen/onderzoeken, anders kan je het spel nooit maar dan nooit uitspelen.

We gaan beginnen

Wat je op het plaatje ziet afgebeeld noemen we een Microkosmos, vanaf het middelpunt (het hart) heeft de Microkosmos een spanwijdte/doorsnede van 1,3 meter. Vandaar de 1,5 meter samenleving – later meer hierover.

De microkosmos is zeg maar jou gevangenis.

In het midden van de cirkel zie je een mens, laten we voor het gemak zeggen dat jij dat bent/denkt te zijn.. In het midden van jou lichaam zie je een bloem/roos – dit staat symbolisch als het hart. In die bloem zit een klein stipje aangeduid met de kleur geel. Dit stipje heeft verschillende namen, in de Gnosis noemen ze het de Geestvonk, Roos des harten, Christus-atoom, Geestvonk-atoom licht vonkje enzovoorts. In het boeddhisme noemen ze het de parel of de lotus. Alle benamingen komen op het zelfde neer, maar in werkelijkheid ben jij dat stipje zelf!!! Jij bent niet het lichaam wat je ziet, je bent geen man en ook geen vrouw. Het lichaam (voertuig) waar je in woont is mannelijk of vrouwelijk maar in diepere essentie ben je puur licht, puur bewustzijn verscholen in je rechterhart kamer.

Het lichaam is dus niet van jou.. het is enkel je voertuig waar je je niet teveel aan moet hechten, maar wel goed voor mag zorgen aangezien je het lichaam nodig hebt om te kunnen ontsnappen uit deze matrix. De blauwdruk van wie je werkelijk bent zit in je rechterhart kamer, dit is een klein lichtvonkje wat aangewakkerd moet worden (door de bron) tot een laaiend vuur (verlichting). Deze aanraking noemen ze ook wel de heilige geest (afgebeeld als een witte duif).

Rondom deze LICHTvonk (,ofwel jou ware zelf) zit het hart. Wist je dat tijdens de ontwikkeling van een kindje in de buik van een moeder zich als eerst het hartje ontwikkeld? En dat dit hartje klopt zonder aansturing van de hersenen simpelweg omdat de hersenen er nog niet zijn! Wauw!!! Dat betekent dat wat in dat hartje zit mega mega intelligent is!!

Je moeder zij vroeger niet voor niks: luister naar je hart, luister naar je gevoel, blijf bij je eerste keuzen. Omdat wat in het hart bevindt jou ware zelf zit, puur licht,, puur bewustzijn!! Mega intelligent!! Het hart heeft meer dan 1000x sterker uitstraling dan de hersenen! Mooi he!?
Alles kunnen de machthebbers manipuleren, de lichtvonk? in je hart is door de machthebbers als enigste in je lichaam niet te manipuleren! Dit is namelijk van kosmische orde.. de rest van het lichaam is van natuurlijke orde

Jezelf ooit afgevraagd waarom mensen een hart aanval krijgen? Het woord zegt het al: Het hart valt aan. Ofwel het hart komt in opstand als je teveel in je koppie zit en te weinig luisterd naar je hart. Je krijgt dan een waarschuwing doormiddel van een hart aanval. Vaak gaat het de eersts keer altijd goed, de 2de keer is meestal fataal.

Het is zelfs mogelijk om in het donker het pad te verlichten met je hart!! Dus dat er 7 licht stralen vanuit je hart gaan stralen. Dit is voor de ware grote leraren weg gelegd, waar ze overigens nooit mee zullen showen. Maar ook jij kan uitgroeien tot zo’n leraar. Jezus zegt niet voor niks “iedereen is uitgenodigd, maar weinige worden uitgekozen”. Hij zegt hiermee dat iedereen is uitgenodigd om de hoogste staat van bewustzijn te bereiken.. weinige worden uitgekozen betekent dat weinige aangeraakt zullen worden door de heilige geest (bron), omdat ze zichzelf niet goed genoeg hebben uitgezuiverd (donkere krachten in hun bloed en microkosmos – later meer hierover).

De parel in ons rechterhart kamer is dus het middelpunt van de microkosmos waar we in gevangen zitten. Daaromheen zit het hart en weer daaromheen 7 lichamen. Het fysieke stof lichaam aangeduid met de kleur groen, het mentale lichaam aangeduid met de kleur oranje, het Astrale lichaam aangeduid met de kleur rood, het etherlichaam aangeduid met de kleur blauw.. zijn de vier belangrijkste.

Al deze lichamen bouwen we tijdens ons jonge levensjaren op.. zodra het lichaam wat ouder wordt en wat versleten is zullen al je andere lichamen met al hun functies geleidelijk afbreken..
Wat uiteindelijk overblijft is de cirkel met in het midden de parel, jij dus. Al al je karma en trauma,s blijven ook over. Karma /trauma’s worden op het plaatje aangeduid als de kleine stipjes aan de binnenkant van de cirkel.

Overlijdt je, dan gaat die cirkel kinderlijk gezegd naar boven toe waar diverse archonten in de
12 eonen op je staan te wachten om je weer terug te duwen in een nieuw vleeshemd (lichaam). Zij zullen je nooit laten gaan omdat je uiteindelijk voedsel bent voor hun (emotievoer). Enigste manier om hun te passeren is door boven hun frequentie uit te stijgen waardoor ze geen grip meer op je hebben.. dus dat vlammetje in je hart moet aangewakkerd worden tot een laaiend vuur (verlichting) wil je deze wezens kunnen passeren. Alleen als je deze wezens weet te passeren kan je door de 13de eon terug naar je ware thuis.. al zal er nog een valstrik op je staan te wachten bij de ring van niet-verder… Later meer over dit alles.

Wil afsluiten met een mooie tekst uit het evangelie van Johannes, dit sluit mooi aan met het gene wat ik hierboven heb beschreven: “Zij die zich met het volkomen licht hebben bekleed, worden door de machten niet gezien en kunnen ook niet worden tegengehouden”. Wie zich in het mysterie van het licht bekleedt zal tot eenwording kunnen komen.

Waar houden we onszelf in gevangen?

Alles wat ik naar buiten breng is een verzameling van het gene wat ik de afgelopen jaren heb mogen leren / inzien / mogen begrijpen. Het waren allemaal kleine puzzelstukjes die mij in een paar jaar zijn toegekomen. Dit door studie, de juiste boeken, ontmoetingen met zeer wijze mensen, tijdens de vele bezinningen, het volgen van mijn hart, lange wandelingen of tijdens mijn reizen naar zuid Frankrijk (ofwel het Katharen gebied waar ik soms in me eentje verbleef in wat oude inwijdings grotten).

In het vorige deel heb ik kort beschreven waar wij ons in gevangen houden en wie wij werkelijk zijn.. en wat leuke weetjes over het hart, nog niet gelezen?

Hier de link:
https://www.facebook.com/photo?fbid=426167939043272&set=a.108792800780789

Ik behandel nu de buitenste cirkel van de Microkosmos met zijn 12 sterrenpoorten die als edelstenen zijn, aangeduid met de gele sterren. 12 is sowieso een bijzonder getal..

Denk bijvoorbeeld aan:
-Arthur en de twaalven
-Mani en de twaalven
-Jezus en de 12 apostelen
-Boeddha en zijn 12 leerlingen
-12 planeten met de zon als 13de
-12 dierenriem tekens
-12 maanden
-12 uren op de klok
-12 Eonen

De 13de is de Christus kracht die alles naar een hoger niveau toe tilt.. het is altijd 12 rondom de meester. Bij de 12 apostelen was de 13de Jezus. De 13de ster in de cirkel (microkosmos zie plaatje) is te vinden in jou eigen hart (rechter hartkamer). Dat is de Christus kracht in jou. Jou ware zelf is aangesloten op alle zonnen in het universum, en al deze zonnen zijn weer aangesloten op de centrale zon in het multiversum.

Door de 12 poorten in jou Microkosmos (gevangenis) kunnen de fijnere licht krachten naar binnen, maar zo ook de donkere krachten.. jij bepaalt dus wat er bij jou naar binnenkomt en wat niet, dit door jou gedrag/levensstijl.

Ben je een leugenaar, doe jij mensen pijn, zit je teveel in de seksualiteit, ben jij grof in je mond (vaak zijn de mensen die grof zijn in hun mond teveel bezig met seks – zo onder zo boven zo boven zo beneden), eigen je dingen toe die niet van jou zijn, misleid jij mensen, enzovoorts.. dan trek je daarmee heel veel donkere krachten (rotzooi) in je microkosmos.. Vooral met seks uit lust/plezier ofwel verlangens. Vandaar dat de hele wereld is ingericht op seks, puur om jou laag in je energie te houden. (Wat het hele seks gebeuren precies met je lichaam doet beschrijf ik een ander keertje).

Maar niet alleen met je gedrag bepaal je wat voor energieën bij jou naar binnen kunnen komen, zo ook met je voedingspatroon. Vlees, Alcohol-drugs, zwaar voedsel enzovoorts zorgen er ook voor dat je donkere krachten naar je toe trekt. Want de voeding die we tot ons nemen, komt in ons bloed en trekt van daaruit entiteiten aan die ermee in overeenstemming zijn. Zoals het evangelie zegt: “Waar het karkas is daar zullen de roofvogels zich verzamelen.” Deze waarheid geldt op de drie verschillende niveaus: het fysieke, het astrale en het mentale. Wil je gezond zijn, probeer dan dus op geen enkel niveau roofvogels aan te trekken door karkassen (vlees) te eten. De hemel kan zich niet openbaren in mensen die zich laten overweldigen door fysieke, astrale of mentale onzuiverheden. Vlees komt overeen met een speciaal element in onze gedachten, gevoelens en handelingen.

Afijn, deze donkere krachten die ik hierboven allemaal heb beschreven worden aangeduid als de zwarte vlekken in het plaatje. Deze donkere vlekken duwen zich dus door al je lichamen heen tot het je fysieke lichaam bereikt en zich daar in je bloed gaat nestelen (het eind station).. het lichaam met zijn bloedsomloop pompt deze donkere krachten vervolgens door heel je lichaam heen en besmet onderweg al je organen. Zijn je organen eenmaal besmet met deze donkere energieën dan ga je er ook na leven (ofwel het kwaad krijgt steeds meer grip op het voertuig waar je in mag wonen – lichaam).

Je wordt grover in je taal gebruik, je wordt agressiever, kan minder hebben, denkt meer aan seks, je bent meer in staat om mensen pijn te doen, je gaat mensen belazeren, gaat meer liegen enzovoorts.. langzamerhand kom je steeds meer in handen van het kwaad. En op een gegeven moment kunnen ze je helemaal overnemen/sturen. Heb veel afleveringen mogen zien van diverse verhoren van jongens die in het wilde westen hebben lopen rondschieten op diverse scholen, stuk voor stuk zijden ze in het verhoorkamertje “ik was mezelf niet”, ik had het gevoel dat ik werd overgenomen!! Allemaal jongens die laag in hun energie zaten door bijvoorbeeld een vervelende/waardeloze jeugd, daarvanuit hebben ze vaak uit onwetendheid gehandeld en hierdoor in handen gekomen van bepaalde krachten die uit zijn op bloed offers. Deze jongens worden dan gebruikt als het instrument …
Maar later meer hierover.

Afijn, ook bij ons zitten veel donkere krachten in ons bloed, dit is ooit in het verre verleden bij ons erin gebracht (lang verhaal). Om een voorbeeld te geven: de donkere krachten in ons bloed is iedere dag om ons heen te zien. Veel mensen willen de baas zijn over de ander, de beste willen zijn, de ander willen overheersen enzovoorts.. dit zijn allemaal trekjes van de machthebbers.

Meer weten hoe deze donkere krachten in ons bloed zijn terecht gekomen?

Zie link:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=127764008883668&set=a.106137127713023
Maar ook door het verkeerd handelen in ons leven “versterken” we juist deze donkere kracht in ons.. (door het gene wat ik hierboven dus in het kort heb beschreven).

Hoe transformeer je dan de donkere krachten in je bloed? En hoe duw je kinderlijk gezegd beetje bij beetje de donkere krachten uit je microkosmos? Hoe bouw je een lichtlichaam op?
Dit doe je door een zuivere levenshouding erop na te houden. Denk bijvoorbeeld aan:

●Het juiste spreken tegen mensen – beschadig ik iemand met het gene wat ik zeg?
●Door het juiste handelen – dat je heilzaam handelt en niemand beschadigd met jou handelen (doen en laten)
●Dienstbaar zijn naar andere inplaats van mensen te misbruiken om er zelf beter van te worden.
●Vriendelijk te zijn tegen alle levende wezens. Dus ook geen vlees eten, ieder levend wezen heeft het recht om te leven.
●Mededogen naar andere – zelfs naar hun die ons het leven zuur maken.. zij zijn vaak zover afgedwaald van wie ze werkelijk zijn.
●Achtzaam denken.
●Zuiver licht voedsel tot je te nemen, denk aan noten, zaden, kiemgroenten, veel fruit en groenten enzvoorts. Hoe lichter voedsel je tot je neemt, hoe meer je los komt van de aarde en ook zuivere/verfijnde energieën naar je toe trekt
●Niet liegen
●Geen nieuw karma opbouwen. Je hebt wellicht al genoeg karma opgebouwd in je vorige levens die je in dit leven dient uit te werken. Anders was je hier niet..
● Niet meer laten lijden door die stiekemerd meneer EGO
●Je familie karma opruimen
● Bewust worden van al je verlangens
● Je verlangens loslaten
● Onheilzame gedachtes DIRECT vervangen voor heilzame gedachtes
● Altijd in de liefde staan
● Jezelf meer rust geven in volledige stilte
● Momenten gedachteloos zijn
● Jezelf loskoppelen van alle dingen die niet meer belangrijk zijn (niks bijdrage aan je groei)
● Mediteren
● Je iedere dag over geven aan DE Vader (aan het Al wat is!)
● Onderzoek waarom wordt ik jaloers? (Jaloezie komt voort door het verkeerd begrijpen van jezelf)
● Voor ieder ding op je pad dankbaar zijn (daar verlicht je jezelf enorm mee)
● Boeken lezen met betrekking tot de Gnosis
● Meer de natuur opzoeken
● Onderzoek waar komt mijn angsten vandaan? (Angst is niet echt!)
● Je niet meer hechten aan dingen die vergankelijk zijn (waar hechten is, is lijden)
●Het lichaam waar je in woont meer observeren (iedere beweging)
● Probeer celibatair te leven (dat hersteld de binding met de kosmos)
● Per dag 5 min onbezonnen denken (dit kan 5 jaar schade aan je lichaam ongedaan maken)
● Je eten in volle aandacht/stilte nuttigen (met veel dankbaarheid)
● In iedere situatie jezelf de vraag stellen ‘wat zou liefde doen’’.
● Zwaar voedsel zoals vlees laten staan (het verbind je teveel met de astrale wereld)
● Eet zuiver puur en licht voedsel

Hierboven zijn enkel wat voorbeelden.. wil je jezelf echt opschonen en er meer over weten dan raad ik je aan om je te verdiepen in de 4 edele waarheden en het achtvoudig pad van de Boeddha.. dit is een zuivere leer die je tot je kan nemen en in de praktijk kan brengen.. weetje hier serieus mee om te gaan dan ga je enorme sprongen maken in bewustzijn. Ook zal het leven je dat gene geven wat je op dat moment nodig hebt.

Hoe zuiverder je gaat leven, hoe meer lichte energieën je naar je toe haalt – aangeduid in het plaatje als de gele vlekken. Deze energieën komen ook binnen via de 12 sterrenpoorten in je microkosmos, en deze energieën trekken ook door je verschillende lichamen heen, en eindigen vervolgens ook in je bloed.. de bloedsomloop pompt deze krachten door heel het lichaam heen en reinigen beetje bij beetje al je organen.

Het doel is dan ook om alle donkere krachten in je bloed te reinigen/transformeren/eruit te duwen.. daarmee wordt je steeds lichter en het bevrijd je jezelf letterlijk.
Is het bloed in zijn geheel getransformeerd- dan zijn de donkere krachten in je bloed verslagen.. (dit noemen ze in de Gnostiek: je hebt de rode bloed ridder verslagen).. dan zijn er ook geen donkere krachten meer in je microkosmos. Hierdoor zijn er geen blokkades meer in het lichaam. Dan pas kan de bron (ook wel heilige geest genoemd) als een dief in de nacht jou lichtvonkje in je hart even aanraken waardoor het aangewakkerd wordt tot een laaiend vuur! (Verlichting). Dit kan simpelweg omdat er geen blokkades meer zijn in het lichaam en de microkosmos. Dan ben je nog wel in de wereld, maar niet meer van de wereld.

Dan ben je weer aangesloten op het oorspronkelijke levensveld.. Al je overbleven karma aangeduid als de stipjes aan de binnenkant van de cirkel (zie plaatje) zal verbranden. De parel in je hart ofwel lichtvonk zal dan vrij zijn. Je kan dan spreken over wedergeboorte, je laat het mensenrijk achter je en bent aangesloten op het koninkrijk der hemelen (Je hebt het mineralenrijk, plantenrijk, dierenrijk, mensenrijk en het koninkrijk). Ben je eenmaal wedergeboren dan zal je na je aardse dood door de Arcontische krachten niet meer terug geduwd kunnen worden in een nieuw vleeshemd (lichaam).

Maar dan ben je er nog niet.. later meer hierover in deel 3
Volgende keer in deel 3. Het gevecht tussen de natuurziel en kosmische ziel in jou, de weg naar de schedelplaats met zijn 12 hersenzenuwen, het verkondingen van de Dharma, Zielenvissers..

Lusado David Holkenberg

Toon meer

Related Articles

One Comment

  1. Het lijkt erop dat dit alles is gebaseerd op het feit dat de mens boven alles staat. Het enige organisme op aarde aanwezig die dit over zichzelf kan uitspreken is de mens. En dan word er vervolgens een lijst weergegeven van emoties waar je niet aan toe moet geven. Hoe komt het dat mensen dit wel hebben en dit in het dierenrijk niet voorkomt. Tenslotte als een leeuw, of enig ander roofdier, probleemloos langs een kudde prooidieren loopt zonder dat de prooidieren in paniek raken komt omdat het roofdier uitstraalt dat het niets van plan is. RUST. Net doen alsof is dus een “menselijke” eigenschap. Hoe kan je een ras die dit doet verheffen boven alles. Het feit dat wij onszelf moeten afvragen wat we verkeerd doen is het teken dat wij als ras zijn begonnen het verkeerd te doen. De bijbel, de Koran en nog allerlei overtuigingen proberen ons te doen inzien hoe wij het goed moeten doen. Dat bewijst toch eigenlijk al dat we weten dat we het fout doen. Maar ondanks het feit dat veel mensen dit inzien blijven we toch volhouden aan het geloof dat we moeten voldoen aan de voorwaarden uit een boek. En nog verrassender is dat de navolgers van een of ander boek elkaar blijven bekritiseren dat ze het fout hebben en dat hun boek het juiste is. Er is geen boek om je uit te leggen hoe het moet. Als je doet zoals het hoort dan doe je het op de manier zoals een ander of anderen het voor jou verzonnen hebben. Als dat al iets is waar je jezelf aan moet houden dan heeft het over het algemeen te maken met eigenbelang en de manier waarop je het dat voor jezelf interpreteert. Het is onoverkomelijk voor ieder mens om dat te doen. Het bewijs daarvan is dat niet één geloof het ander respecteert met als gevolg het oneindige overvloed van ellende en verdriet. Terwijl, als je het allemaal goed interpreteert, het allemaal op hetzelfde neerkomt. Respect voor elkaar en niet alleen voor diegene die hetzelfde geloofd als jij. Als iedereen die van alles geloofd wat te maken heeft met respect voor het almachtige elkaar hierin gaat beschuldigen dat zij het fout doen en in het uiterste geval elkaar hiervoor probeert uit te roeien, dan kan het toch niet anders zijn dat hier een vorm van eigenbelang in zit.
    Alles is tegenwoordig gebaseerd op bezit. Hetzij van goederen of het bezit van macht over anderen of beide. Het bezit over goederen eeuwenoud geleden was een manier om te overleven volgens de natuurwetten. Macht over anderen was totaal niet ter sprake. EVENWICHT. We zien toch zeker dat dat evenwicht totaal verstoord is. Uitleg daarover lijkt mij overbodig. Er zijn verschillende meningen over hoe het leven op aarde voor “de mens” ontstaan is. Parallel eigenlijk voor alles wat er op de aarde ontstaan is en waar alles en “ iedereen” van afhankelijk is. Er zijn genoeg wetenschappelijke onderzoeken die bevestigen dat het uitsterven van het één gevolg heeft voor het ander. (Daar wordt zo weinig aandacht aan besteedt omdat men alleen maar bezig is met het verhaal uit een boek). Het maakt niet uit of je geloofd in de theorie of alles wat we nu kennen ontstaan is uit een ééncellig organisme, waar vandaan dan ook, of het ontstaan vanuit een “man” van wie een rib is ontnomen om een “vrouw” te maken is ontstaan. Het blijft een theorie en het is maar waar je van overtuigd ben. Het geloof is toch gebaseerd op overtuiging. Met andere woorden, het ligt er maar aan waarvan je overtuigd ben. De kunst is om elkaar te helpen om voor elkaar erachter te komen wat ervoor heeft gezorgd dat we zijn waar we zijn.
    Mijn gevoel zegt dat je niet moet denken aan jezelf, ook niet moet denken aan een ander, maar gewoon moet denken. Alleen dan wordt je jezelf bewust van één geheel.
    Vanuit welke geloofsovertuiging je ook komt, het is toch allemaal begonnen met een begin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button