CoronaVaccinatie

CureVac test coronavaccin gebaseerd op RNA technologie op mensen

Zo’n 4000 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor een studie naar een vaccin tegen het coronavirus. Het hoofd van het onderzoeksteam spreekt over een luxe situatie. Het is doorgaans veel lastiger zijn om voldoende proefpersonen te vinden.

De onderzoekers testen een middel van het bedrijf CureVac. Het klinisch onderzoek begon in juni dit jaar en sindsdien hebben zo’n 50 mensen het middel gehad.
https://innovationorigins.com/curevac-is-the-2nd-german-company-permitted-to-test-corona-vaccine-on-humans/

De proeven gebeuren in het thuisland Duitsland en in België. In totaal is plaats voor 168 gezonde mensen tussen 18 en 60, waarbij vooral gezocht wordt naar veertigers en vijftigers. Wie deelneemt, kan rekenen op een vergoeding van meer dan 1.000 euro. De proef loopt een jaar, vereist minstens elf bezoeken aan het ziekenhuis en opvolging via vier telefonische contacten.
https://www.uzgent.be/nl/zorgaanbod/mdspecialismen/cevac/klinische-studies/Paginas/coronavirus.aspx?fbclid=IwAR2e-2V_nJifB2j9-hMbpBoI8GbqzKUikdz7DA0Ui33F_vFu6r118lkCVEE

Als het klinisch onderzoek een succes is, volgt verder onderzoek met meer proefpersonen. Het onderzoek van Curevac wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation.
https://www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Quick-Links/Grants-Database/Grants/2016/11/OPP1160582

In maart dit jaar werd bekend dat de software ondernemer en omstreden voetbal miljardair Dietmar Hopp flink investeerde in het bedrijf CureVac. Hopp is een van de grondleggers van softwarebedrijf SAP en daarmee een van de belangrijkste Duitse ondernemers uit de naoorlogse geschiedenis.

Hopp is eigenaar van TSG Hoffenheim en staat symbool voor de door velen verafschuwde commercialisering van het Duitse voetbal.Zijn vader Emil Hopp was een SA-officier die joden verjoeg uit het dorp en de synagoge vernielde.
https://fd.nl/weekend/1336944/vriendelijkste-miljardair-van-duitsland-dieter-hop-is-de-meest-gehate-man-van-de-bundesliga

Het vaccin is gebaseerd op RNA technologie, dat het virus op genetisch niveau moet bestrijden. Om het vaccin te ontwikkelen krijgt het bedrijf hulp van Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk. Tesla zijn bedrijf bouwt printers om de RNA-moleculen te kunnen opbouwen, de zogenaamde RNA microfabrieken. De mobiele apparaten kunnen naar alle plekken in de wereld worden gebracht, om daar ter plekke het vaccin te produceren. https://www.business-standard.com/article/current-affairs/tesla-building-rna-microfactories-to-help-fight-coronavirus-elon-musk-120070300294_1.htm

Bijdrage: Käthie Schene

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button