Financieel

Soros wordt grootaandeelhouder van Douwe Egberts

Het moederconcern JDE Peet’s van Douwe Egbert kondigt aan dat het vanaf volgende week woensdag zijn aandelen aan de Euronext in Amsterdam gaat verhandelen. De aandelen moeten rond de 30 euro per stuk gaan kosten. Als Douwe Egberts volgende week naar de beurs gaat, stapt zakenman en filantroop George Soros als grootaandeelhouder in.

De fondsen Quantum en Palindrome van Soros hebben aangekondigd voor 100 miljoen euro aandelen te kopen. Soros de 89-jarige miljardair van Amerikaans-Hongaarse komaf, richtte Quantum in 1970 op en geldt als een van de rijkste mensen ter wereld.Soros is een omstreden man, door sommige gezien als een weldoener en door sommige als een kwaadaardige zakenman die streeft naar een nieuwe wereld orde.

Egbert Douwes die in 1753 vanuit zijn winkel De Witte Os in Joure oprichtte, telt tegenwoordig meer dan 7000 werknemers. In Joure werken tegenwoordig nog 270 mensen in de koffie- en theefabrieken. Vakbondsbestuurder Niels Suijker van FNV verwachtte dat de beursgang geen effect op de werkgelegenheid zal hebben. JDE heeft dit inmiddels bevestigd.

 

https://toestemming.ndcmediagroep.nl/?token=cc5ef6bc-416d-4ff4-9c01-267ddace96e0
https://fd.nl/ondernemen/1345940/douwe-egberts-strikt-soros-en-fidelity-voor-beursgang

Bijdrage: Käthie Schene

Toon meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button