Gezondheid

Je darmbacteriën beïnvloeden de hersenfunctie, hoe kan je de darmflora optimaliseren?

Over het algemeen wordt aangenomen dat het brein het verantwoordelijke orgaan is. Het blijkt echter dat de darm meer informatie naar de hersenen stuurt dan de hersenen naar de darmen sturen.

Een van de eerste overtuigingen, dat alle gezondheid in de darmen begint, heeft wetenschappers aangemoedigd om de effecten van darmflora op de gezondheid grondig te onderzoeken. De term darmflora wordt gebruikt om te verwijzen naar de micro-organismen die in het maag-darmkanaal verblijven.

Je darmbacteriën beïnvloeden de hersenfunctie. Hoe kan je de darmflora optimaliseren.

Het is wetenschappelijk bevestigd dat er een sterke link bestaat tussen de darmflora en de functie van het immuunsysteem, het endocriene en het zenuwstelsel. Bepaalde studies suggereren dat bacteriën waarschijnlijk signaalmoleculen afgeven die de activiteit van de nervus vagus beïnvloeden, die start vanuit de darm en de basis van de hersenen bereikt.

Volgens UCLA:
Onderzoekers weten dat de hersenen signalen naar je onderbuik sturen, en dat is de reden waarom stress en andere emoties kunnen bijdragen aan gastro-intestinale symptomen. Deze studie laat zien wat men vermoedde, maar tot nu toe alleen werd aangetoond in dierstudies: die signalen reizen ook de andere kant op.

Keer op keer horen wij van patiënten dat ze zich nooit depressief of angstig voelden totdat ze problemen met hun darmen begonnen te krijgen,’ [Dr. Kirsten] zei Tillisch. ‘Ons onderzoek laat zien dat de darm-hersenverbinding een tweerichtingsverkeer is.’

In december 2011 ontdekte het Journal of Neurogastroenterology and Motility dat goede bacteriën die bekend staan als Bifidobacterium longum NCC3001 zijn gevonden om angstgevoelig gedrag bij muizen met infectieuze colitis te helpen reguleren.

Meerdere studies tonen aan dat degenen die gegist voedsel consumeren, ijzer veel beter absorberen dan degenen die veel rauwe groenten consumeren. De bijproducten van gisting helpen het lichaam vet af te breken, de samenstelling van het bloed te regelen, de bloeddruk te verlagen, te dienen als neurotransmitters en nog veel meer. Sommige van de bacteriën die het resultaat zijn van fermentatie fungeren als natuurlijk antibioticum, vertragen de synthese van pathogene bacteriën en verbeteren de synthese van vitamines.

5 dwingende redenen om gefermenteerde voedingsmiddelen op te nemen in uw dieet
1. Ze herstellen het evenwicht van bacteriën in de darm en helpen bij het faciliteren en verminderen van ziekten zoals schimmelinfectie, obstipatie, prikkelbare darmsyndroom, allergieën en astma.

2. Gezonde voeding, rijk aan spijsverteringsenzymen, verhoogt het aantal antilichamen dat infecties tegengaat en het immuunsysteem stimuleert.

3. Antioxidanten in gefermenteerd voedsel stellen u in staat om vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen.

4. Producten verrijkt met vitamines leiden tot de ontwikkeling van voedingsstoffen zoals omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren.

5. Omdat het is gevuld met spijsverteringsenzymen, verbetert gefermenteerd voedsel de verwerking van voedsel en bevordert het de juiste opname van de daarvan afgeleide voedingsstoffen.

Hoe de darmflora te optimaliseren
Vermijd verwerkt, geraffineerd voedsel in uw dieet.

Eet gefermenteerde, niet-gepasteuriseerde voedingsmiddelen zoals kombucha, kimchi, yoghurt, kvas, kefir en appelciderazijn (kan worden toegevoegd aan zelfgemaakte sauzen, marinades.)

U kunt elke groente die u lekker vindt vergisten! Het proces is eenvoudig en het eindproduct is veel gezonder dan voedsel dat u in de winkel koopt. Het toevoegen van gefermenteerde producten aan uw dieet verbetert de spijsvertering, verhoogt de immuniteit en verwijdert gifstoffen.

Toon meer

Related Articles

Back to top button