Artificial Intelligence

Apple gaat politie portaal bieden voor opvragen gebruikersdata

Apple komt binnenkort met een online portaal dat opsporingsdiensten kunnen gebruiken voor het opvragen van gebruikersdata, zo meldt persbureau Reuters op basis van een brief van Apple zelf. De brief van Apple was gericht aan de Amerikaanse senator Sheldon Whitehouse.

Het bedrijf laat in de brief weten dat het vorig jaar op 14.000 verzoeken van Amerikaanse opsporingsdiensten heeft gereageerd, waaronder 231 noodverzoeken, waarvan het grootste deel binnen 20 minuten werd opgepakt. Voorheen verwerkte Apple deze verzoeken via e-mail, maar later dit jaar krijgen opsporingsdiensten de beschikking over een online portaal voor het indienen en volgen van dataverzoeken.

Verder stelt Apple dat het inmiddels zo’n duizend politieagenten heeft getraind hoe er data van het bedrijf kan worden opgevraagd. Deze training vond plaats op het hoofdkantoor van Apple, maar er zal ook een online training komen om kleinere politiekorpsen te bereiken. Zowel de training als het portaal zullen wereldwijd beschikbaar worden gemaakt.

Security

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button