Gezondheid

De geneeskracht van zwarte komijn zaad.

Zwarte komijn zaden hebben buitengewone geneeskrachtige waarden en enorme voordelen. De wetenschappelijke naam van deze heilige kruid is Nigella sativa en behoort tot de familie van de Ranunculaceae. zwarte Komijnzaad is bekend met andere namen zoals habba sawda, corek otu yagi, zwart zaad, black seed, venkel bloem en nootmuskaat bloem en Romeinse koriander.

Het heeft een bittere smaak. Het is  aangegeven dat “zwarte komijn zaad” een remedie is voor alle kwalen en ziekten, behalve de dood.” Het is in de Arabische volksmond bekend als het “zaad van Zegen”.

Oorsprong en Teelt:
Zwarte komijn zaden zijn van veelal van Indische, Syrische, Turkse of Egyptische herkomst. Er wordt gezegd dat deze zaden werden gevonden op vele plaatsen, variërend van het oude Egypte, waaronder de graftombe van Toetankhamon. Deze plant wordt traditioneel geteeld over de hele wereld, waaronder het Midden-Oosten en andere Zuidoost Aziatische landen.

Voordelen van zwarte komijn zaden:
Deze zaden worden over de hele wereld gebruikt voor het genezen van verschillende ziekten, waaronder astma, bronchitis, reuma, verkoudheid en andere soortgelijke ziekten. Hiernaast wordt het gebruikt voor het verhogen van de moedermelk. Verder wordt het gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en parasitaire infecties in de darmen, maag en longen te bestrijden. De olie uit deze zwarte komijn zaad worden gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem en steenpuisten te behandelen.Populaire voordelen van deze zaden zijn:

Spijsvertering:
Zwarte komijn zaden ondersteunen een goede spijsvertering en verlichten gassen in de maag en darmen. Zij helpen bij het genezen van peristaltiek. De essentiële oliën hebben antibacteriële eigenschappen en doden de wormen. Zwarte komijn stimuleert de uitscheiding van urine, helpt kinkhoest en verbetert de spijsvertering. Ze worden ook gebruikt bij de behandeling van winderigheid, diarree, aambeien, constipatie en dysenterie.

Zwarte komijnzaad en kanker:
Er zijn legio onderzoeken gedaan naar de antikankerwerking van zwarte komijnzaad. Vooral de etherische oliën in dit zaad kunnen kankercellen doen verdwijnen en daarmee de kans op het overleven van kanker en chemokuur vergroten.

Een Amerikaans onderzoek uit 2011 stelt dat de antikankerwerking van zwarte komijnzaad al millennia lang is herkend maar dat pas vanaf de jaren 80 van de 20e eeuw deze eigenschap goed is onderzocht. In 2011 weten de wetenschappers nog steeds niet hoe zwarte komijnzaad kanker geneest, alleen dat het tumorcellen stopt in hun ontwikkeling en vervolgens verkleinen de tumors tot ze weg zijn.

Thymoquinon wordt als belangrijkste bestanddeel aangewezen als het gaat om de kankerkerbestrijdende werking. Baarmoeder-, prostaat-, darm-, huid-, long-, lever-, alvleesklier-, dikke darm- en borstkanker en bloedkanker of leukemie zijn allemaal onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek met zwarte komijnzaad en het is gebleken dat zwart komijnzaad bij deze kankervormen helpt.

Goed bij diabetes
Zwarte komijnzaad is extra goed voor de diabetes mellitus type 2 -patiënt, in de volksmond de suikerziektepatiënt. In een Saoedi-Arabisch onderzoek uit 2010 bleek dat inname van twee gram zwarte komijnzaad per dag het insulineniveau in het bloed meer op peil houdt. Na het gebruik over een periode van 12 weken zagen de onderzoekers dat insulineresistentie sterk was verminderd. Deze hoeveelheid blijkt volgens hetzelfde onderzoek geen schadelijke werking op de lever of andere organen te hebben.

Oplossing voor respiratoire aandoeningen:
Mensen die lijden aan aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma, bronchitis, verkoudheid, hoest en griep wordt aangeraden de zwarte komijn zaad gemengd met honing en knoflook te gebruiken.

Eet tips
Zwarte komijnzaad kun je verpoederen en door een kruidenboter doen. Wie zelf een brood bakt doet er goed aan wat zaden door het meel heen te doen, eventueel in verpoederde vorm. Zwarte komijnolie past prima over een salade. De zaden van zwarte komijn kun je gebruiken in een zelf samengestelde kruidenthee

Tot slot

Het geheim achter schoonheid:
Voor glanzend gezond haar, een beteren huid en mooie gezonde nagels, kunt u zoeken naar de voordelen van zwarte komijn zaad in olie vorm.

Bron: Mens en Gezondheid/Zwarte Zaadolie

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button