Columns

De illusie van draadloos en vrijheid

Ik werd net gebeld door iemand van Essent, die mij vroeg waarom ik tot de 24% mensen (in De Goorn) behoor die nog géén klant is bij Essent. Volgens hem, moest ik meegaan met de tijd; welke tijd? Die terminologie wordt steeds vaker gebruikt om mensen nieuwe dingen aan te smeren en dat gaat héél ver!

Mensen nemen vanzelfsprekend allerlei dingen aan, die helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn, maar die ze wel zo hebben leren zien.

Als iemand tegenwoordig mijn telefoonnummer vraagt, beginnen ze zelf al met 06 ? en staren me dan aan, als ik stilval. Ik heb thuis nog steeds een ‘gewone’ telefoon aan een draadje en dan echt een draadje, geen DECT-telefoon.

Mijn GSM van bijna 15 jaar oud, staat nooit aan en gebruik ik alleen voor noodgevallen. Die gaat alleen maar aan met pech, of wanneer ik ergens te laat dreig te komen, verder staat die uit. En nee, ik heb geen behoefte om overal ‘bereikbaar’ te zijn, waarom zou ik?

Als ik dan te horen krijg, dat ik ouderwets ben, weet ik dat ik te doen heb met iemand die in de illusies van deze tijd gelooft.

Een telefoon aan een draadje is niets ouderwetser dan zo’n nieuwe ‘draadloze’ IPhone, Smartphone, of welk ander what’s app apparaat met gigabytes aan dataverbruik dan ook.

Die nieuwe dingen zijn namelijk helemaal niet zo ‘draadloos’ als ze beweren!
Elke Phone heeft regelmatig een draadje nodig om op te laden en hier, in De Goorn,  doet 74% dat kennelijk met een draadje naar Essent.

En of je nou een draadje nodig hebt om te bellen, of een draadje nodig hebt om op te laden; je blijft afhankelijk van een draadje.Zonder draadjes werkt er helemaal niets! Dat was altijd al zo in de verleden tijd en zal ook in de komende tijd zo blijven.

Draadloos is net zo’n hardnekkige  illusie, als mensen hebben over vrijheid.

Vrijheid binnen onze maatschappij, verhoudt zich met een draadloze telefoon zonder oplader. Je denkt van alles te kunnen, maar uiteindelijk kan je er niks mee.

Vrijheid binnen een ‘regelende overheid’, is net zo ‘vrij’ als een ‘draadloze’ GSM die in een stopcontact zit. Uiteindelijk zit alles aan een ‘draadje’.

Het zal mijn tijd wel duren.

Peter Sattva

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button