Artificial Intelligence

De verzieking van onze maatschappij

Je hoeft geen pessimist te zijn om de realiteit te zien en te merken dat de dingen niet rooskleurig zijn er blijkbaar ook niet op verbeteren.

Verder worden we belogen en bestolen waar we bij staan door degenen die het eigenlijk voor ons zouden moeten opnemen.

De ironie en de hypocrisie vieren hoogtij.
Fake News is niet enkel een begrip van de conspiricy mensen.

Er geldt ook reeds eeuwen een ‘twee maten, twee gewichten’ regel voor de welstellende tegenover de zwakkere.
De kleine man komt niet weg met een zelfs kleine achterstallige betaling, maar de grote bedrijven en/of de rijken worden misschien eens op de vingers getikt en komen er zonder boete vanaf (zelfs al betalen ze reeds weinig of geen taxen)

De bevolking heeft daar steeds meer weet van maar jammer genoeg is de stem van het volk nog steeds te zwak of niet bestaande. “Eendracht maakt macht” is eenterm die we vergeten blijken te zijn. Wij het volk, de 99%, zouden de macht moeten hebben en de door ons verkozenen zouden onze belangen moeten verdedigen ipv de 1% te dienen.

Ja, sommigen zullen dan opmerken dat er toch dingen gebeuren, zoals de klimaat mars of de beweging van de gele hesjes. Ja dat geeft een teken, maar spijtig genoeg worden die ook gebruikt en misbruikt door de verschillende belanghebbenden.

Ik schreef reeds veel ivm ‘Global warming’ en de algemene media bullshit daarover. 99% van de betogers uit niet of slecht geïnformeerd over de waarheid en de oorzaken van Global warming !
En de acties spelen spijtig genoeg enkel in op de agenda van de 1%.
Het idee is misschien wel goed maar de uitwerking keert zich nogmaals tegen ons.

Verder roept men op voor meer alternatieve energiebronnen te gebruiken, zoals zonnepanelen, windmolens, elektrische wagens, …
Maar ook daar worden we bedrogen !

Ik wil hier even stilstaan en een persoonlijke ervaring plaatsen welke me deze week ook daadwerkelijk aanbelangde. Al was ik wel degelijk reeds op de hoogte van de zaken toch wou ik het nog even in praktijk testen. Ik vroeg om een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van zonnepanelen op mijn huis.

Na 2 weken kreeg ik een bezoek van een vertegenwoordiger.
De man nam nog voor ik dag kon zeggen zijn kompas te voorschijn om de windrichtingen te bepalen ivm de juiste plaats om panelen te zetten. Nog geen 3min later toen ik vermeldde dat ik een E-meter (digitale elektrisch meter in de hoofdschakelkast) keerde hij zich om richting zijn wagen en riep me achterna “dan kan ik u niet verder helpen”.

Ik stapte naar hem toe en vroeg waarom (al wist ik maar al te goed het waarom, maar wou het van hem horen)
Een E-meter kan niet achteruit tellen !!! En daardoor kan die meter ook niet bepalen hoeveel stroom van de zonnepanelen terug naar het net vloeien.

Dus … ik ben de klos.
(E-meters zijn nog voor andere redenen te vermijden !)

Hiermee merkt men dus ook weer de ironie en hypocrisie van de regering.
Enerzijds willen ze aansturen om ons bewust te laten kiezen en over te stappen naar het gebruik van zonnepanelen maar tegelijk sturen ze ook aan om alle analoge meters te laten vervangen door E-meters !! Begrijp jij het ??!!?

Een ander punt, en er zijn er jammer genoeg nog veel, is de hypocrisie op het ‘roken’.
Men wens dat mensen stoppen met roken. (De taxen worden hoger, maar dat is enkel om hun tax inkomen te verhogen en niets te maken met de volksgezondheid) Er worden boetes opgelegd op littering van peuken, boetes op roken in restaurant/bar, in de auto etc. Maar in de meeste films en tv-series zie je nu terug meer en meer mensen die roken, hun spreuk wegwerpen op straat of in de natuur, jonge mensen die roken (al of niet tabak)

Idem voor het gebruik van de gsm achter het stuur.
Dus enerzijds mag het niet, anderzijds wordt het ons constant getoond dat het wel kan. Wat moet je daaruit afleiden ?

En dan is er ook de aanval op ‘diesel’.
Enkele jaren geleden, en nog niet zolang geleden, werden we door de regering zelfs aangespoord om op diesel te rijden en werden er zelfs subsidies gegeven bij de aankoop van een diesel auto.

Nu enkele jaren later … oh weg met de diesel !
Ik kocht me onlangs, zo’n 6m geleden, een auto omdat ik nu erg afgelegen ben gaan wonen, en kocht een 2de hands diesel met Euro 6 norm.

Jawel Euro 6 norm !!!! Dat betekend dat ik minder uitstoot heb dan 99% van de actueel rijdende auto’s en zelfs minder dan vele recente auto’s. Niettegenstaande betaal ik niet enkel meer inschrijvingstax maar betaal nu ook meer aan de pomp. Wetende dat ik met deze auto over eenzelfde afgelegde afstand minder verbruik heb (diesel) dan een benzine wagen en dus daarbij ook al minder uitstoot heb.

De diesel is nu de boosdoener.
En ik sprak met enkele anderen hierover en merkte dat verschillende mensen hetzelfde merkten als ikzelf, namelijk dat het verbruik van mijn wagen sinds november 2018 plots 1lit gestegen is, en dat van de ene dag op de andere, t.t.z. Na een nieuwe tankbeurt in die maand. Zou het kunnen dat er bovenop het vorige ook nog eens geknoeid werd/wordt met de diesel vloeistof zelf !!!??

Wil men daarmee mensen die nu met diesel wagen rijden ontmoedigen en laten overstappen naar benzine ?
En was met al die diesel wagens ? Er staan nu heel veel diesel wagens te koop, waar gaan die heen ?
Is dat niet gewoon het (niet bestaande) probleem verschuiven naar die landen waar ze de diesel wagens naar verschepen ??!!

En weet U dat men momenteel reeds een diesel motor in test heeft dewelke zuiniger en nog minder vervuilend is dan eender welke benzine motor van vandaag!

Over geld in de politiek ga ik het dan maar niet hebben want daar stinkt het ook al decennia en wordt het ook niet beter. Het geld van de kleine man dient om de groten te laten profiteren.

Bijna elke dag zie of hoor ik het wel op het nieuws als er ergens iets negatief gebeurd is – en dat is dus elke dag. Dan komen ze met de mededeling dat de betrokkenen, de naasten, de groepering, de meevoelende, zich kunnen wenden bij een noodnummer voor psychologische hulp/bijstand en het nummer van de zelfmoordlijn wordt meegegeven.

Mensen worden hierdoor klaargestoomd om zo sneller en makkelijker in de psychiatrie te stappen. Van zodra je je niet goed voelt zou je naar hulp moeten grijpen. En daar kunnen ze dan weer geld aan je verdienen en volstoppen met chemische troep.

En dan zie je vermeldingen van “Wij worden wakker”, echt ?????
Ikzelf stel er mij toch wel wat vragen bij hoor.

Neo van de Velde

Toon meer

Related Articles

One Comment

  1. “dan kan ik u niet verder helpen … Een E-meter kan niet achteruit tellen ”
    Dat is onjuist: een slimme meter kan weliswaar niet terug tellen, maar telt wél apart de geleverde stroom en de terug geleverde stroom.
    Je kunt dus gewoon zonnepanelen plaatsen, ze zullen gewoon werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button