Ad Broere

Engeland en Nederland

Het RIVM zegt dat de vooruitzichten niet goed zijn voor Nederland met betrekking tot ‘de epidemie’. Het aantal positieve tests, ‘besmettingen’ neemt toe. De ‘R’ factor wordt hoger, hetgeen betekent dat het virus zich sneller verspreidt.

Dit bericht verschijnt op 2 maart in de media:

Het RIVM blijft wijzen op ‘de derde golf’ die vooral door de Britse variant zou worden veroorzaakt. Ook zegt het RIVM dat vaccineren de besmetting met dit variant niet tegenhoudt.

Engeland, de bakermat van de Britse variant, laat een ontwikkeling zien van het aantal positieve tests en van de ziekenhuisopnames wegens Covid, die allerminst wijzen op een derde golf:

De ziekenhuisopnames in Engeland wegens Covid lopen sterk terug.

Hieronder een grafiek van de ‘cases’ zoals de postieve tests in de UK worden genoemd. De blauwe staafjes hebben betrekking op Engeland.

Op 1 januari 2021 werden er 50.746 cases vastgesteld, op 1 februari 16.815 en op 1 maart 4.738. Niet dat er minder wordt getest. Dagelijks worden zo’n 526.000 tests afgenomen. Het percentage van cases ten opzichte van tests ligt op 1 maart op 0,9%. In Nederland volgens het RIVM 8,9%.

De verschillen tussen Nederland en Engeland zijn groot. Te groot voor een logische verklaring. Niets duidt in Engeland op een derde golf.

@ Ad Broere

Copyright foto;https://images.app.goo.gl/krPkobEp91w4mWmV8

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button