Ad BroereColumns
Trending

Workshop, kiezen voor onszelf door samenwerking

Volgens het nieuwste rapport over ongelijkheid van Oxfam Novib is de extreme ongelijkheid in de wereld opnieuw toegenomen. In de afgelopen 3 jaar is het vermogen van de rijkste 1% van de wereldbevolking met 2,7 miljard dollar per dag toegenomen, terwijl 1 op de 10 mensen honger lijdt en het salaris van 1,7 miljard werknemers minder hard is gestegen dan de inflatie. Voor de neutrale waarnemer kan dit maar een gevolg hebben.

Het geldsysteem loopt wereldwijd vast. De relatief kleine groep houdt zijn bezit vast, omdat het is gekoppeld aan macht en invloed en van de rest van de wereldbevolking heeft het grootste deel te weinig of helemaal niets en een kleiner deel van de rest heeft voldoende of meer dan voldoende. Die laatste groep zijn de mensen die de rest eronder houden, waardoor de werkelijke machthebbers in het zadel blijven.

De hungergame society is dichtbij gekomen. Het ergst is dat we helpen deze onredelijke, onrechtvaardige en zeker steeds meer ontmenselijkende samenleving in stand houden door geen afstand te nemen van het geldstelsel. Kunnen we dat dan? Ja, we kunnen het, maar dan moeten we er ons volledig voor inzetten. Door samen te werken en door het eigenbelang en de hebzucht geen kans meer te geven.

Hoe? je krijgt er zicht op door mee te doen aan mijn workshop op 20 april.
Schrijf je nu in.

Workshop, kiezen voor onszelf door samenwerking

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button