Artificial Intelligence

Het Vaticaan betaald bijna $4 miljard om kindermisbruik af te kopen

De realiteit van kindermishandeling door de rooms-katholieke kerk is keer op keer opgedoken en toch, op de een of andere manier, blijft het gebeuren.

Ravage
Hoewel je de onschuld van een kind geen prijs kunt geven, heeft de rooms-katholieke kerk miljarden uitbetaald in rechtszaken in deze nooit eindigende epidemie van kindermishandeling die ravage aanrichtte in haar gelederen.

Volgens Jack en Diane Ruhl van de National Catholic Reporter, die besloot om dit specifieke onderwerp te onderzoeken, sinds 1950, heeft het Vaticaan een walgelijke $ 3.994.797.060,10 uitgegeven. Dat is bijna $ 4 miljard om de zaken stil te houden. Dat aantal is misschien zelfs een beetje conservatief, omdat we het overeengekomen “onder de tafel” bedrag niet zeker weten.

Het cijfer is gebaseerd op een driemaandelijks onderzoek van gegevens, waaronder een beoordeling van meer dan 7800 artikelen uit LexisNexis Academic en NCR-databases en informatie van BishopAccountability.org. Verslagen van de Amerikaanse Conferentie van katholieke bisschoppen werden ook gebruikt.

Als de hoeveelheid  geld gelijk verdeeld was onder de 197 bisdommen van de VS, zou elk bijna $ 20 miljoen krijgen. Een ongelooflijke hoeveelheid geld van hardwerkende mensen die de goede trouw en intenties van de kerk ondersteunen – mensen die ouders zijn van jongetjes die seksueel worden misbruikt – worden gebruikt om ondoorgrondelijke misdaden die door priesters zijn uitgevoerd te verhullen.

Toen paus Franciscus honderden bisschoppen toesprak over de kwestie, zei hij:
Ik realiseer mede pijn van de afgelopen jaren en ik heb jullie genereuze toewijding gesteund om genezing te brengen voor slachtoffers – in de wetenschap dat ook bij genezing we worden genezen – en om ervoor te zorgen dat dergelijke misdaden nooit zullen worden herhaald .

Zijn woorden van ‘genereuze toewijding’ laten alleen maar zien hoe strak de kerk echt is – zich meer zorgen maken over reputatie dan over moraliteit.

“De mensen met wie hij sprak, zijn de mensen die de pedofielen rondvoeren om kinderen te plunderen,” zei John Salveson, een 59-jarige zakenman in Philadelphia die als kind door een priester werd misbruikt. “Als je me 100 jaar hebt gegeven om een ​​woord te kiezen om de reactie van de Amerikaanse bisschop op deze crisis te beschrijven, zou ‘vrijgevig’ nooit de lijst maken. ‘

Terry McKiernan, die BishopAccountability.org leidt, merkte op dat Francis het feit over het hoofd zag dat veel bisdommen in het hele land niet de namen van misbruikers bekend hebben gemaakt en bovendien blijven lobbyen tegen hervormingen van het statuut van beperkingenwetten die priesters beschermen tegen vervolging voor misdaden tegen het verleden.

David Clohessy, uitvoerend directeur van het Survivors-netwerk van door priesters misbruikte personen, was ooit optimistisch dat Francis zou aandringen op verandering in de manier waarop de kerk het schandaal aanpakt, maar heeft sindsdien de hoop verloren.

Facade
“Er is niets dat hij zou kunnen zeggen dat nuttig zou zijn, omdat katholieke bisschoppen het allemaal al eerder hebben gezegd:” Het spijt me, we wisten het niet, we zullen het beter doen. “We hebben dat al tientallen jaren gehoord,” zei hij. .

“Dit is een paus die heeft geweigerd om stappen te ondernemen om een ​​roofdier te ontmaskeren of een dader te straffen
Hij kon eenvoudigweg één medeplichtige bisschop eenvoudig aanklagen, degraderen, disciplineren of zelfs duidelijk aanklagen. Hij weigert, niet een. ”

Vele honderden jaren lang
Hebben kinderen geleden onder de handen van deze roofdieren die veilig zijn in het gezag en de integriteit van een eervol geloof, maar toch blijven organisaties, onderzoekers, verslaggevers, doorgaan om helderheid te geven.

De katholieke kerk blijft doorgaan met tegenwerken, blokkeren en misbruiken.
Het is goed om u te realiseren waar het gedoneerde geld van goedgelovige burgers dus echt naar toe gaat.

Alexa Erikson
Nexusfeednews

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button