Gezondheid

Wat betekent werkelijk gezond zijn?

In de afgelopen tien jaar is er een radicale verandering opgetreden met betrekking tot de focus die we op onze gezondheid leggen en wat het werkelijk betekent om gezond te zijn. We weten nu dat onze voeding, levensstijl en omgevingsfactoren absoluut een rol spelen bij de mogelijke ontwikkeling van ziekten en dat we zelf een directe rol spelen in onze gezondheid door de keuzes die we elke dag maken.

Veel mensen zijn zich hiervan bewust, maar weten simpelweg niet waar te beginnen. Ze willen hun leven en hun dieet en levensstijl veranderen, maar hoe? We worden elke dag gebombardeerd met zoveel tegenstrijdige informatie over wat het echt betekent om gezond te zijn. Vaak voelen we ons overweldigd en verslagen en geven soms gewoon op.

Helaas is veel reguliere geneeskunde achterhaald en vertrouwt te zwaar op het behandelen van symptomen in plaats van het voorkomen van ziekte. Als we echt gezond willen zijn, moeten we weten hoe we ziekte kunnen voorkomen voordat het optreedt. We zouden kunnen gedijen in plaats van alleen maar te overleven, als we maar de tools hadden.

Hierbij een lijst van de top 10 documentaires die gericht zijn op gezondheid en de vele verschillende aspecten.
De meeste van deze documentaires zijn te vinden op Netflix, Youtube of streaming-sites zoals TopDocumentaryFilms.com of DocumentaryStorm.

1. Forks Over Knives (2011)
In deze film onderzoeken onderzoekers de potentiële gezondheidsvoordelen die ze hebben ondervonden bij het omschakelen van hun voeding van dierlijk naar plantaardig en of dit al dan niet kan helpen om de epidemische ziekten die de mensheid tegenwoordig teisteren, te elimineren, te voorkomen of te beheersen; diabetes en kanker. Gecentreerd rond het onderzoek in de meest uitgebreide studie over voeding ooit, delen The China Study, Dr. Colin T. Campbell en Dr. Caldwell Esselstyn hun inzichten over wat ze gedurende tientallen jaren in de medische praktijk hebben gezien en waarom ze geloven dat de sleutel voor een lang leven en gezondheid een plantaardig dieet is.

Als je ongerust bent over deze, vergeet dan niet om je open te stellen. Als je het er niet mee eens bent en de voordelen niet ziet, is dat goed, maar negeer het niet voordat je dit perspectief hebt gehoord.

2. Fed Up (2014)
Filmmaker, Stephanie Soechtig en journalist Katie Couric, onderzoeken de Amerikaanse voedingsindustrie en hoe zij veel meer verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsepidemie waarmee het Amerikaanse volk vandaag wordt geconfronteerd dan eerder werd gedacht. We leren hoe suiker, dat in vrijwel elk verwerkt voedsel zit, zelfs waar je het niet zou verwachten, één van de hoofdoorzaken is van gezondheidsproblemen en hoe je je hiervan bewust moet zijn, zodat we het kunnen vermijden.

Dit is een eye-opener, want veel mensen zijn gewoonweg niet geïnformeerd en volledig misleid door de grote bedrijven en reclamecampagnes.

3. What The Health (2017)
Deze controversiële documentaire onderzoekt de grootste samenzwering in onze voedselindustrie vandaag, gewoon dat vlees en dierlijke producten ons ziek maken, waardoor we kanker, diabetes en dat grote vlees en grote zuivelproducten betalen om deze bevindingen geheim te houden. Bij twijfel altijd het geld volgen. Filmmaker, Kip Anderson onthult het geheim om chronische ziekten te voorkomen of zelfs om te keren. Hij gaat in de diepte om te ontdekken waarom de toonaangevende gezondheidsorganisaties van het land niet willen dat mensen hiervan op de hoogte zijn.

Vergeet niet dat de kankerindustrie een industrie van meerdere miljarden dollar per jaar is.

4. Fat, Sick & Nearly Dead (2011)
Het is een eenvoudig verhaal van een man, Joe Cross, die morbide obesitas heeft en kampt met een auto-immuunziekte. In een poging om zijn gezondheid te herstellen, verbindt hij zich ertoe om alleen groente- en fruitsap te consumeren gedurende 60 dagen in een grootse poging om zijn gezondheid terug te winnen. De resultaten zijn niet alleen verbazingwekkend, maar ook super inspirerend. De kracht van vasten is echt en deze documentaire laat zien hoe het mogelijk is en hoe we er allemaal profijt van kunnen hebben.

Ja, we kunnen overleven zonder vast voedsel, en soms moeten we, in tegenstelling tot wat ons werd voorgehouden, onze spijsvertering een pauze geven.

5. Hungry For Change (2012)
Deze film gaat dieper in op de misleidende marketingtactieken die de dieetindustrie gebruikt om ons te manipuleren om hun producten te kopen, waardoor we helemaal geen gewicht verliezen of uitblijven. Echte gezondheid heeft niets te maken met het aantal calorieën dat iets heeft, maar alles wat te maken heeft met waaruit het voedsel is gemaakt.

Vergeet niet dat echt voedsel geen ingrediënten bevat, echt voedsel is ingrediënten.

6. Planeat (2010)
Is het tijd om onze liefdesrelatie met vlees en zuivel opnieuw te onderzoeken? Deze film bespreekt deze vraag in detail en brengt aan het licht of we zoveel vlees en dierlijke producten moeten eten als we zijn en of onze huidige levensstijlen en voedingskeuzes direct gerelateerd kunnen zijn aan onze dieetbeslissingen.

Volg het verhaal van 3 mannen en hun levenslange zoektocht om te ontdekken welk type dieet het beste is voor onze gezondheid.

7. The Future Of Food (2004)
Hoewel deze documentaire alweer tien jaar oud is, is hij nog steeds zeer relevant met betrekking tot een serieuze dreiging waarmee onze voedingsindustrie vandaag wordt geconfronteerd, helaas is deze kwestie alleen maar erger geworden. Maar voordat we er iets aan kunnen doen, moeten we ons bewust zijn van het probleem. Niet-gelabelde, gepatenteerde, genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen veranderen de aard van de voedselproductie en toch weten we niet wat de gezondheidseffecten op de lange termijn zijn van het nuttigen van dit voedsel en de overvloedige hoeveelheden pesticiden die worden gebruikt om het te laten groeien.

Deze documentaire legt een uiterst belangrijke kwestie bloot waarvan we allemaal op de hoogte moeten worden gesteld, zodat we elke keer als we winkelen een weloverwogen beslissing kunnen nemen voor onszelf en onze gezinnen.

8. The Beautiful Truth (2008)
Na de dood van zijn moeder probeert een 15-jarige jongen de beweringen van Dr. Max Gerson te onderzoeken dat er een dieet is dat kanker kan genezen. Het biedt een praktische gids voor de intensieve voedingsbehandeling van kanker en andere levensbedreigende ziekten. Iedereen zou toegang moeten hebben tot alternatieve informatie, zodat ze zelf zouden kunnen kiezen of ze ooit de diagnose van kanker hadden.

Het belangrijkste is dat chemotherapie niet de enige optie is en  ons dieet is echt onze grootste bondgenoot als het gaat om de behandeling van kanker.

9. Food Matters (2008)
“Je bent wat je eet.”Deze film gaat over voeding en de directe rol die een selectief dieet kan spelen bij de behandeling van een breed scala van ogenschijnlijk niet-behandelbare aandoeningen zoals diabetes, kanker, hartaandoeningen en zelfs depressies, die fungeren als een substituut voor reguliere medische behandelingen. Het stelt de gezondheidszorgsector bloot als een “ziekte-industrie” en opent onze ogen voor wat de medische industrie zou kunnen hebben te winnen door ons ziek te houden.

De eerste stap naar het creëren van verandering is om bewustzijn te hebben, als we het niet weten, waarom zouden we dan iets anders doen?

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button