Geldsysteem

Utrecht heeft vanaf woensdag de eerste kassaloze supermarkt van Nederland

Vanaf woensdag kun je voor het eerst kassaloos betalen in Nederland. De Spar University bij de Hogeschool Utrecht op de Uithof wordt namelijk de eerste kassaloze supermarkt van ons land. Dat meldt het AD.
Betalen doe je dan met behulp van een app.

Het kassaloos boodschappen doen wordt ‘Skippen’ genoemd. Voordeel is natuurlijk dat je niet meer in de rij hoeft te staan voor de kassa, of hoeft te zoeken naar je pinpas of geld.

In de plaats daarvan scan je alle producten die je wilt kopen met je smartphone. De producten verschijnen dan in je digitale winkelmandje. Ben je klaar, dan kun je afrekenen met de betaal-app Tikkie, die ingebouwd is in de app van de Spar.

Overigens had deze vestiging van de Spar al geen caissières meer, maar alleen zelfbedieningskassa’s. Maar nu verdwijnen die kassa’s dus helemaal.

Dieven
Wordt er dan niet gestolen? Nou, nee. Om dat te voorkomen moet je aan het einde van je aankoop namelijk een QR-code scannen bij de uitgang. “Tijdens de testperiode van skippen hoorden we vaak van proefpersonen dat zoveel vertrouwen het juist lastiger maakt om iets te stelen omdat ze het vertrouwen niet wilden schaden”, vertelt Erwin Binneveld van Spar University aan het AD.

Overal kassaloos
De Spar University op de Uithof in Utrecht mag dan de eerste zijn, maar voor het einde van dit jaar moeten alle vestigingen van Spar University kassaloos worden. Waarschijnlijk wordt de vestiging in Nijmegen de tweede.

De Albert Heijn is ook druk aan het testen met de kassaloze supermarkt. Deze zomer moet de eerste kassaloze AH to Go openen in Amsterdam. Later moeten daar ook meer vestigingen van volgen.

Bron: AD/Numrush

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button