Geldsysteem

Wat is die rare geur in sommige kleding ?

Tegenwoordig,verdient de kledingindustrie jaarlijks ongeveer 7000 miljard dollar en tijdens de productie, distributie en verkoop van kleding worden meer dan 8000 synthetische materialen gebruikt.

Onbewust denken consumenten dat synthetische vezels en geverfde kleding veilig zijn. Helaas is dit niet het geval.

Als je een Chinese kledingwinkel hebt bezocht, heb je waarschijnlijk een ongewone kunstmatige geur opgemerkt die vrijkomt door de vele chemicaliën die worden gebruikt in kleding gemaakt in Chinese en andere Aziatische landen.

In de EU en in de Verenigde Staten zijn deze chemicaliën verboden.
In de landen van de zogenaamde derde wereld zijn de regulerende maatregelen voor gevaarlijke stoffen zeer mild. Het grootste deel van textiel en kleding wordt in China vervaardigd en vervolgens in het Westen geïmporteerd.

Volgens Greenpeace gebruiken 20 populaire modemerken andere, schadelijke chemicaliën die niet alleen de gezondheid van mensen die deze kleding kopen in gevaar brengen, maar ook schadelijk zijn voor het milieu.

Als u ooit uitslag heeft gehad die u niet kon verklaren, roodheid, slapeloosheid of hoofdpijn, kan de hoofdschuldige uw T-shirt, rok, slipje of uw linnengoed van Chinese oorsprong zijn.

Hoe meer synthetische kleding je draagt, des te groter het risico dat door giftige chemicaliën ziekten worden veroorzaakt. Sommige van deze gezondheidsproblemen zijn dermatitis, longproblemen, onvruchtbaarheid en zelfs kanker.

Daarom, als u handdoeken en beddengoed koopt, moet u de etiketten lezen en geen producten kopen die materialen zoals nylon, acetaat, acryl, triacetaat, polyester en rayon bevatten.

Bovendien moet u producten vermijden die niet kreuken,
niet moeten worden gestreken of niet krimpen. Was en droog kleren minstens twee tot drie keer voordat je ze draagt. De huid is het grootste orgaan en wat het kan beïnvloeden, beïnvloedt ook de binnenkant van het lichaam.

Vandaar dat de gifstoffen die onze huid absorbeert doordringen in het lymfestelsel, het bloed en uiteindelijk de lever. De huid probeert een deel van de toxines te verwijderen; echter, synthetische vezels blokkeren de huid, zodat de gifstoffen geblokkeerd eronder blijven.

Kleding vol chemicaliën kan de immuniteit schaden en leiden tot allergische reacties
op formaldehyde die aan de kleding wordt toegevoegd. Kleding vervaardigd in China kan katoen gedrenkt in formaldehyde, kunstmatige toxische kleuren, ftalaten, etc. bevatten.

Fabrikanten van kleding in Engeland hoeven het gebruik van chemicaliën niet op het etiket van de producten te vermelden.ftalaten, die in verband zijn gebracht met hormonale onevenwichtigheden, zijn aanwezig in veel kleding met plastic logo types.

Als je denkt dat je nieuwe schoenen een plastic geur afgeven, zitten ze waarschijnlijk vol met ftalaten.

Twee jaar geleden werd een onderzoek naar sportkleding van drie beroemde fabrikanten uitgevoerd.
Het was bewezen dat alle drie bedrijven zware chemicaliën gebruiken. Keepershandschoenen, voetballen en schoenplaten die op verschillende plaatsen in de wereld zijn gekocht, werden getest in een laboratorium en in een paar schoenplaatjes; de hoeveelheid toxinen was 14 keer hoger dan de limiet van het productiebedrijf zelf.

Verven is vooral een probleem,
Omdat deze kleuren giftig, kankergevoelig en zelfs ontvlambaar zijn, en kleding die van Chinese oorsprong is, chemicaliën bevat voor de bescherming tegen vlekken, chemicaliën voor het verminderen van elektriciteit, chemicaliën tegen bacteriën, onaangename geuren, enz.

Sommige populaire kledingmerken hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om gevaarlijke chemicaliën van hun producten te verwijderen tot 2020. Volgens onderzoekers bevatten kleding vervaardigd in China en Zuidoost-Azië tussen de 100 en 500 keer meer formaldehyde dan de toegestane hoeveelheden.

Al met al moet u kleding in China vermijden en kiezen voor kleding die is gemaakt van biologisch katoen, linnen, een van de krachtigste natuurlijke vezels.

Hennep die van nature resistent is tegen insecten en geen fungiciden, herbiciden, of pesticiden nodig heeft tijdens de productie, zijde, een betrouwbare bron, zorg er echter voor dat het niet wordt verwerkt met synthetische kleurstoffen en dat geldt ook voor biologische wol.

Healthbyte

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button