Ad Broere

Workshops ‘hoe zit het nu echt met geld op 3 april’

Hoewel de sponsoractie nog wat moeizaam op gang komt laat ik mij er niet van weerhouden om een pilot workshop te organiseren op 3 april.

Het onderwerp van de workshop is geld en economie, maar dan anders dan wat op school wordt geleerd. De workshop heeft een interactief karakter en ik zet mijn kennis, inzicht en ervaring in om de deelnemers een andere kijk te helpen ontwikkelen op het onderwerp.

Ik ben econoom. Mijn studie volgde ik aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Voordat ik mij volledig richtte op schrijven en spreken over geld, het geldstelsel, economie en samenleving in een brede context, heb ik tussen 1992 en 2010 als docent gewerkt voor de Haarlem Business School. Ook gaf ik les aan meerdere Master of Business Administration opleidingen. Hierdoor heb ik ruime ervaring opgedaan met het lesgeven. Getuige de vele positieve reviews was dit met veel succes.

Ik heb door deze leservaring geleerd hoe ik op een effectieve manier kennis kan overdragen aan studenten. Ook heb ik de beperking van economie onderwijs aan scholen ervaren. Vanaf 2007 ben ik gaan schrijven en spreken over geld en economie, maar dan anders dan op scholen wordt geleerd. Het heeft geresulteerd in honderden artikelen, een groot aantal interviews, lezingen en gesprekken, die voor een deel zijn terug te vinden op youtube en vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (Engels) (2010), Geld komt uit het Niets (2012), Hanneke de Vries leent Geld bij de Bank (2014) en Geld in de Bijrol (2018).

Door dit werk heb ik de nodige kennis en ervaring opgedaan, die ik graag aan jongeren wil overdragen. Mijn doel daarbij is om te helpen een eigen mening te vormen over geld en economie. Hierdoor kan de afhankelijkheid, die de meeste mensen ervaren van banken en overheid als het om geld gaat, worden vervangen door het vermogen om samen met anderen die dat ook willen een economie van onderen op tot ontwikkeling te brengen, die niet gedomineerd wordt door geld.

Daarom nodig ik jou uit om je in te schrijven voor de workshop op 3 april, waarschijnlijk in Utrecht. Deze pilot workshop is dankzij sponsoring gratis voor in het onderwerp serieus geinteresseerde studenten vanaf 18 jaar en niet ouder dan 30. Je kunt je opgeven via info@adbroere.nl onder vermelding van je naam, adres, welke opleiding/studie je volgt en een kopie van de studentenkaart. Er is ruimte voor 20 deelnemers, dus wacht niet te lang met je in te schrijven.

Ad Broere, auteur en econoom

 

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button