Artificial Intelligence

100 % Aandacht

Transformatiecoach Alwine’s Doe-het-zelf Transformatieoefening voor de maand augustus

In augustus heb je de meeste kans om bij een heldere hemel vallende sterren (meteoren) te zien. Naar de sterren kijken en met name het heelal afspeuren voor deze magische flitslichten is een geweldige manier om helemaal in het hier en nu te zijn. En ook al zie je geen vallende ster zal deze oefening werken. Maar het geeft ook prachtige stof tot nadenken zoals je zal ervaren in deze oefening. Het kan alleen maar is ook mooi om samen met iemand anders te doen.

Benodigdheden: heldere avond of nacht wanneer de zon onder is en de sterren goed zichtbaar. Iets waarop je comfortabel languit en lang op je rug kan liggen zoals een yogamatje of een matras. Handig is dat je wel het contact kan voelen met de aarde, dat maakt deze oefening makkelijker, al kan het ook op een ligbed of trampoline als je iemand bent die zich makkelijk over geeft. Zorg dat je het warm genoeg hebt met een trui en sokken.

Stap 1:
Ga liggen en kijk naar wat je ziet. Laat je ogen rustig wennen aan het donker. Steeds meer sterren worden zichtbaar. Zie je patronen? Herken je sterren zoals de Grote Beer en de Kleine Beer met de Poolster, of De Draak daartussen? Probeer ook zelf figuren te maken door sterren denkbeeldig met elkaar te verbinden. Wat zie je? Als je met iemand anders samen bent kun je ook kijken of je kan zien wat de ander ziet. Ga net zolang door tot dat je je volledig ontspannen voelt, in het hier en nu. Neem echt de tijd en als je geluk hebt dan zie je een of meer vallende sterren.

Stap 2:
Kies een van de sterren en focus je daar op. Observeer hoe je de fysieke afstand ervaart tussen jezelf en die ster. Hoe groot is die ster zoals je die ziet? Hoe groot ben jij ten opzichte van de ster? En als je bedenkt hoe groot de ster in werkelijkheid zal zijn, hoe zijn de verhoudingen dan? En wanneer was die ster daar zoals je die nu ziet? Licht heeft tijd nodig om te reizen. Jij ziet de ster nu zoals die ver voordat jij bestond in werkelijkheid was. Denk na over die gedachte. Wat is tijd? Wat is nu? Wat is bestaan? Wat is nu voor die ster ten opzichte van nu voor jou of voor jullie als er iemand naast je ligt?

Stap 3:
Scan je lichaam van je hielen tot aan je kruin hoe die het vlak waar je op ligt raken. Observeer waar de zwaartepunten liggen.. Voel het contact met de aarde. Ervaar dat je tegen de aarde wordt aangezogen. Voel hoe je als een magneet vastzit aan de aarde, hoe de aarde je vasthoudt en je niet zal laten vallen. Als dit makkelijker gaat met gesloten ogen, sluit ze dan. Als je dit echt goed voelt, kijk dan naar de sterren hemel, naar het immense heelal. Blijf de aarde in je rug voelen. Bedenk je nu dat de aarde je aan je rug vast houdt terwijl het heelal zich onder je bevindt. De aarde houdt je vast met haar kracht. Spreidt je armen en voel hoe je zweeft in het heelal. Laat je meevoeren door de betovering. Jij, geborgen door de aarde en onderdeel van het grote geheel.

Liefs Alwine

 

Wil je begeleiding van een transformatiecoach om diepgewortelde patronen te doorbreken? Zoals het stoppen met roken of verbeteren van je relatie of positiever in het leven staan? Neem dan gerust contact met me op.

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button