Artificial Intelligence

Overheid gaat automatische gezichtsherkenning onderzoeken

De overheid gaat in 2020 een onderzoek starten naar het gebruik van automatische gezichtsherkenning en andere vormen van biometrische identificatie. Ook zal dan de ict-infrastructuur voor het aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten worden vernieuwd. Dat staat in de Agenda Digitale Overheid.

De agenda kijkt hoe de digitalisering voor het contact van de overheid met burgers en ondernemers kan worden ingezet. Volgens de overheid groeit in de digitale samenleving ook de rol van digitale identiteitstoepassingen. Er zal daarom een onderzoek worden gestart naar het gebruik van automatische gezichtsherkenning en andere vormen van biometrische identificatie.

Een onderdeel van het onderzoek is een experiment met het gebruik van identiteitsgegevens op een smartphone voor mensen die vaak internationaal vliegen. Daarnaast zal de overheid samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en tien gemeenten diverse nieuwe digitale identiteitstoepassingen testen. Ook zal er een onderzoek plaatsvinden naar digitale identificatie en verificatie en het eventueel gebruik van blockchain-technologie daarbij, gebaseerd op gegevens die door individuen zijn verstrekt.

Paspoort
De overheid is verder van plan om de ict-infrastructuur voor het aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten te vernieuwen. Tevens worden er toepassingen ontwikkeld voor het plaatsonafhankelijk aanvragen en hergebruiken van de pasfoto en andere biometrische gegevens bij verlies of diefstal van het identiteitsdocument. Deze vernieuwing zou in 2020 gereed moeten zijn.

De maatregelen moeten eraan bijdragen dat het Nederlandse identiteitsstelsel betrouwbaar en praktisch is en fraude voorkomen?

De redactie van Alwareness stelt hierbij de vraag? Betrouwbaar of nog meer controleerbaar.
Wij weten helaas allemaal wel het antwoord hierop.

 

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-850701.pdf

Securtiy..nl

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button