Patricia Mensink

11 dingen om los te laten voor het nieuwe jaar

1. Stop alle negatieve zelfpraat – Het is de eerste omdat het waarschijnlijk een van de belangrijkste is. Hoe meer we slecht praten over onszelf, tegen onszelf of anderen, hoe meer we onszelf machteloos maken en alle dingen bekrachtigen die we over onszelf willen aanpassen. Observeer het, neem er nota van en stop ermee. Het helpt je niet.

2. Kies een slechte eetgewoonte – Het verzorgen en tanken van je eigen schip is een van de belangrijkste dingen die we in het leven kunnen doen om mentaal, emotioneel en spiritueel gezond te blijven. Kies een van je slechtste eetgewoonten en probeer het in 3 maanden volledig uit te schakelen. Wat het ook is, wees eerlijk tegen jezelf en laat het gebeuren. Neem dan de volgende slechte eetgewoonte en doe hetzelfde in 3 maanden.

3. Laat het volgen van ‘succes’ los – Vaak stellen we onszelf doelen of plannen maar hebben we toch een kleine beperkte reikwijdte van wat succes is. Voor je het weet, brengen we stress, zorgen en angst tijdens onze ontwikkeling. Doe in plaats daarvan je best om de stappen te nemen die nodig zijn om te komen waar je naartoe wilt, maar laat de verleiding van succes los en hoe het eruit ziet en betekent. Er bestaat niet (meer) zoiets als falen.

4.Stop met het idee dat je je hart niet mag volgen – Zo vaak hebben we onze ideeën over waar we enthousiast of gepassioneerd over zijn, maar laat het gaan omdat we denken dat we het niet kunnen doen of omdat het onrealistisch is. In plaats van daar elk woord van te geloven, zet u EEN stap. Een stap in de richting van het aangaan van je passie of het verkennen van een droom. De ene stap leidt naar de volgende en de volgende, maar u moet de eerste nemen. Plan die eerste stap en neem het! Een korte kanttekening hierbij, denk erover na om ervoor te zorgen dat je dromen echt de jouwe zijn, en niet alleen wat je ouders, de samenleving of vrienden je vertellen te achtervolgen en najagen.

5. Laat het idee los dat je van je problemen moet wegrennen – We komen vaak in deze mentaliteit die we alleen maar moeten ‘overwinnen’. In theorie klinkt dit nogal goed, je gaat verder met dingen die in het verleden gebeuren of zoiets. Maar door het gewoon te vergeten, zijn we echt verder gegaan? Nee, het wordt later weer geactiveerd of sluimert als een verontwaardigde gebeurtenis enz. Laten we in plaats daarvan onze problemen onder ogen zien en er echt voorbij gaan. Dagboek erover, praat er met iemand anders over. Leg de kaarten op tafel voor iemand die om je geeft en die je kan helpen er voorbij te gaan. Kies iemand die het grotere plaatje ziet en wees eerlijk tegen je. Je hebt alles in huis om voorbij te gaan wat jou uitdaagt.

6. Stop met jezelf te vergelijken met anderen – dit is een grote. Zo vaak kijken we naar anderen en gebruiken we wat ze hebben, doen of moeten vergelijken met ons en een verhaal verzinnen. Deze hele game kan ons verdrietig maken of ons onwel voelen over onszelf of het kan ons ego op een grote manier voeden. Laat het gaan, respecteer ieders reis, inclusief die van jou en stop met de noodzaak jezelf te vergelijken met anderen.

7. Stop met het beoordelen van anderen – Het beoordelen van andere mensen kan een gewoonte en een verslaving worden. Het is iets dat we soms niet kunnen stoppen! Neem een ​​moment de volgende keer dat je iemand beoordeelt en observeer het. Vraag jezelf af waarom je het deed, hoe voelde je je? Doe een bewuste poging om te stoppen.

8. Stop het schuldenspel – Beschuldigen en wijzende vingers als het gaat om onze uitdagingen of wat er met ons gebeurt, staat ons niet toe om te kijken naar en te observeren hoe we een ervaring hebben gecreëerd of afgestemd om te helpen het waar te maken. Ik zeg niet dat er niets is wat anderen kunnen doen om je pijn te doen, ik zeg alleen maar verantwoordelijkheid nemen voor hoe je je voelt en wees niet eens schuldig, het helpt ons niet.

9. Stop met je zorgen te maken en zo hard te proberen in te passen en geaccepteerd te worden – Dit is iets dat veel te veel van ons doen om het gezicht te redden en niet “de rare” te zijn. De realiteit is dat het ‘vreemder’ is om een ​​versie te zijn van jezelf die niet echt of echt is, simpelweg omdat je door anderen geaccepteerd wilt worden. Het is een keuze die je niet voor altijd kunt behouden en hoe langer het duurt, hoe ongemakkelijker je je zult voelen. Wees jezelf, accepteer jezelf, wees oprecht en probeer anderen niet hetzelfde te laten doen wanneer. Laat het gebeuren. Vertrouwen.

10. Laat de noodzaak om alles te beheersen los – Soms kunnen we nergens een stap voor zetten omdat we niet alle antwoorden of alle variabelen kennen. Dit is soms onze obsessie met controle. Ja, observeer een situatie en maak de beste keuzes die voor u beschikbaar zijn, maar maak u geen zorgen over het controleren of kennen van elk detail. Leer dingen aan vertrouwen over te laten en te weten dat dingen zullen werken zoals ze moeten. Dit betekent niet dat je roekeloos bent, alleen dat je niet alles, persoon en detail hoeft te beheersen.

11. Stop met uitstellen – deze past bij alles op de lijst. Stop met alles uit te stellen. Wat het ook mag zijn. De hierboven genoemde veranderingen, de hobby die je wilt, de carrière die je wilt verkennen of het ding dat je aan iemand wilt vertellen die belangrijk voor je is. Stop met het uitstellen en doe het gewoon!

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button