Gezondheid

Zo ontkalk en ontgift je de pijnappelklier

De pijnappelklier is een endocriene klier in de hersenen.
De pijnappelklier bevindt zich tegen het dak van de tussenhersenen en is een kleine klier (ter grootte van een doperwt) die hormonen produceert en betrokken is bij het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus.

De klier wordt ook wel ‘het derde oog’ genoemd.

Het is van belang dat je de klier versterkt door deze te ontkalken en te ontgiften door middel van de juiste voeding. Maar welke voeding is hiervoor geschikt en waarom is het nodig de pijnappelklier eerst te ontkalken en te ontgiften?

Ongezonde eetgewoonten
Doordat we er vaak ongezien ongezonde eetgewoonten op nahouden en veel voedingsmiddelen tegenwoordig boordevol ongezonde en kunstmatige voedingsstoffen zitten, is het niet zo gek dat je pijnappelklier volledig verkalkt is.

Doordat we worden blootgesteld aan zoveel schadelijke stoffen, worden er calciumschalen om de pijnappelklier gevormd om deze te beschermen. Als we de functie van onze pijnappelklier willen aanspreken door middel van yoga,meditatie of andere spirituele zaken, werkt een verkalkte pijnappelklier echter moeilijk mee.

Een gezond en onbewerkt voedingspatroon is natuurlijk altijd belangrijk, dus zeker ook als je je pijnappelklier wilt activeren. Het is belangrijk om alcohol en zuivel te vermijden voor een optimale werking.

Ook doe je er goed aan om koolhydraatarm te eten en dus geen snelle koolhydraten geraffineerde suikers en zoetstoffen binnen te krijgen. Daarnaast zijn er een aantal extra voedingsmiddelen en supplementen die je aan je voedingspatroon kunt toevoegen om je pijnappelklier te ontkalken en te ontgiften:

1 Rauwe cacao
Let erop dat je in dit geval gaat voor echte rauwe, biologische cacao in zijn meest zuivere vorm. Cacao kan de pijnappelklier helpen te ontgiften, omdat het boordevol antioxidanten zit. Cacao helpt ook het zogenaamde derde oog te stimuleren.

2 Appelciderazijn
Dit helpt de pijnappelklier te ontkalken door middel van de appelzuureigenschappen.
Malinezuur is een organische verbinding waardoor vruchten hun zure smaak krijgen.
Appelciderazijn kent veel gezondheidsvoordelen.
Zorg ervoor dat het merk dat je koopt biologisch, onbewerkt en het liefst in een glazen fles verpakt is.

3 Melatonine
De pijnappelklier produceert het hormoon melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Melatonine speelt een belangrijke rol bij jouw slaap-waakritme. Ook wordt dit hormoon geassocieerd met ontspanning en helpt het je lichaam bij ziekte herstellen en weer opbouwen.

Wanneer mensen met slaapproblemen of last hebben van een jetlag na een lange reis, worden vaak melatonine supplementen gebruikt. Voor een optimale werking van de pijnappelklier kun je ervoor kiezen om tijdelijk een melatonine supplement te gebruiken.

Wanneer je supplementen gebruikt, kun je het beste gaan voor supplementen met een plantaardige basis die niet op dieren zijn getest. Het is verstandig om altijd met de laagst mogelijke dosering te beginnen en de supplementen niet langer dan drie maanden achter elkaar te gebruiken.

4 Oregano-olie en neem-extract
Oregano olie wordt gebruikt als zeer sterk middel tegen onder meer schimmelinfecties. Neem-extract komt van een Indiase boom en heeft een ontgiftende en zuiverende werking. Zowel oregano-olie als neem-extract kunnen helpen bij de ontkalking en ontgifting van de pijnappelklier.

Zo wordt het in India al duizenden jaren op deze manier gebruikt. In de westerse wereld wordt oregano-olie gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Op langere termijn zullen beide supplementen fungeren als een natuurlijk antibioticum tegen nieuwe -door nano-bacteriën gecreëerde- calciumschalen om de pijnappelklier.

Hierdoor kan de pijnappelklier veel beter zijn natuurlijke werk doen!

 

Bron: Anita Mulderij/Nieuwetijdskinderen

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button