Artificial Intelligence

Goldman Sachs heeft een nieuwe cryptocurrency geïntroduceerd

Circle, een payment startup van Goldman Sachs, heeft  aangekondigd dat het een nieuwe cryptocurrency introduceert genaamd de Circle USD Coin.

De USD-munt is de eerste cryptocurrency uitgegeven door een grote financiële instelling. Hoewel dit soort dingen indruist tegen het hele punt van gedecentraliseerde en gedistribueerde cryptocurrencies zoals bitcoin, willen Goldman Sachs en Circle  “enige stabiliteit” te brengen in de cryptocurrency-markt.

Circle wil niet dat zijn USD-munt wordt onderworpen aan de instabiliteit en de inflatie die inherent zijn aan andere niet-gereguleerde cryptocurrencies, dus het zal de waarde van een munt in overeenstemming zijn met die van een Amerikaanse dollar.

Nogmaals, dit gaat in tegen het hele punt van cryptocurrencies, oorspronkelijk ontworpen om een ​​transparante financiële markt te presenteren die vrij is van regulering door de federale overheid en de invloed van grote banken.

En hoewel het steeds waarschijnlijker leek dat regulering en bedrijfsinvloed een grotere rol in de ruimte zullen spelen, zijn sommigen, waaronder Silicon Valley-belegger Sam Altman, er vast van overtuigd dat elke op USD gebaseerde cryptocurrency onder gedistribueerde controle moet blijven.

Terwijl andere cryptocurrencies kunnen worden gedolven wanneer gebruikers een deel van de verwerkingskracht van hun computer lenen om het bijgewerkte grootboek van alle transacties te behouden, lijkt het de enige manier om een ​​nieuwe USD-munt te verwerven – die op het Ethereum-platform in de nabije toekomst zal werken – is om ze te kopen. Dus je uitgebreide uitrusting zal je niet helpen meer USD-munten te krijgen – het lijkt erop dat je het gewoon moet kopen. Met USD.

Gegeven de recente investeringen van Goldman Sachs in het crypto-rijk en de aankondiging dat het bedrijf Bitcoin namens investeerders zou verhandelen, is het logisch dat de financiële gigant de markt verder probeert te besturen.

Wij wachten af.

Dan Robitzski/Nexusfeed

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button