Geldsysteem

Bescherm je privacy met deze WhatsApp-hacks

Sinds de komst van WhatsApp is onze manier van communiceren volledig veranderd.
Dat levert een hoop handige voordelen op, maar ook zeker nadelen. Zo is en blijft privacy een een gevoelig onderwerp.

Deze vier hacks zorgen dat jij zo nu en dan kunt genieten van wat welverdiende digitale ruimte, waarin je zelf bepaalt wat je wel/niet toont of antwoord geeft wanneer het jou uitkomt.

1. Geen blauwe ‘vinkjes’
Soms komt het beter uit als je gesprekspartner niet direct kan zien dat jij een bericht hebt gelezen.
In veel gevallen verwacht men namelijk direct of spoedig een antwoord. Onzin, want net als vroeger in de SMS-tijd moet jij zelf kunnen bepalen wanneer je antwoord geeft. Hoe kom je van die helse vinkjes af? Simpel:

WhatsApp openen
Instellingen / Settings
Account
Privacy
Leesbewijzen / Read receipts uitzetten

Door de leesbewijzen te deactiveren kunnen anderen niet zien dat je een bericht hebt gelezen. Als je ook je ‘laatst gezien’ optie op ‘niemand’ zet, krijg jij je WhatsApp-autonomiteit weer terug. Oftewel: zelf bepalen wanneer jij een antwoord stuurt. Lees ook: ‘WhatsApp introduceert update met een duister randje’.

2. Ga incognito op WhatsApp
Velen vergeten het, maar iedereen die jouw telefoonnummer bemachtigt kan je profielfoto zien.
Wellicht vind je dit een vervelend idee of wil je simpelweg onder de radar blijven.Je kunt er voor kiezen om geen foto te uploaden, maar je kunt er ook voor kiezen om hem niet aan iedereen te tonen.

Hoe: ga naar Instellingen> Privacy> Profielfoto> Niemand.

3. Nu even niet!
WhatsApp-groepen zijn een heuse uitvinding, maar soms is de constante stroom aan berichten ook behoorlijk irritant. Dit kun je heel makkelijk voorkomen door groep-chats te dempen. Je ontvangt dan geen notificatie meer bij nieuwe berichten.

Hoe: tik op een groepschat en vervolgens op de naam om de ‘Groepsinfo’ te openen.
Hier kun je de optie vinden om de chat voor acht uur, een week of een jaar te dempen.

4. Verdwijn onder de radar
In veel gevallen wil je niet dat iedereen maar kan zien wanneer jij online bent geweest. Ze kunnen exact tracken wanneer jij met je telefoon in de weer was en zelfs beweren dat je ze negeert. Terecht dat je dit doet natuurlijk, maar je wil niet dat iedereen het weet. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig oplossen.

In het Privacy-menu kun je onder ‘laatst gezien’ instellen of je dit voor iedereen wil verbergen of alleen je contacten toestaat om je activiteiten te zien.

 

Bron: Manners

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button