Ad BroereColumnsCorona

Petitie ‘Beantwoord WOB verzoeken altijd en direct’

Petities zijn een gebrekkig instrument om iets voor elkaar te krijgen bij de overheid. Toch heb ik in samenwerking met Pieter Stuurman en Michael de Vos het middel van de petitie opnieuw gebruikt om het volkomen gebrek aan transparantie vanuit het Outbreak Management Team (OMT), het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid ter discussie te stellen.

Er wordt een beroep gedaan op overmacht vanwege een noodsituatie om ons niet te informeren over wat er wordt besproken binnen het OMT, onder meer welke onderzoeken wel en welke niet worden overgenomen en of er wel of geen unanimiteit is bij het nemen van een beslissing om een advies uit te brengen.

Ook is er geen transparantie over het overleg tussen het RIVM en de regering. Het is daardoor onmogelijk om het overheidsbeleid met betrekking tot Covid-19 te toetsen, laat staan het ter discussie te stellen.

De petitie is bedoeld om hierop de aandacht te vestigen en tevens om met hopelijk heel veel ondertekeningen het OMT, RIVM en de regering te laten weten dat veel Nederlanders er ook zo over denken.

Deel daarom de petitie zoveel mogelijk, waardoor deze breed wordt gespreid.

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button