Columns

Wat is Obamagate?

Obamagate, het woord dat Donald Trump maandag in een tweet gebruikte. Daarmee plaatst hij Barack Obama in het centrum van de ‘Plot against the President’, zoals het boek over ‘Russiagate’ heet van onderzoekjournalist Lee Smith. Het is duidelijk dat Trump boos is over wat hem met ‘Russiagate’ is aangedaan, maar waar ging dit nu precies over?
In 2016 organiseerden leden van het politieke en overheids-establishment (The Deep State), een campagne met als doel Trump van geheime samenwerking met Poetin te beschuldigen en daarmee zijn verkiezing te saboteren. Dat gebeurde met een fake-dossier, geschreven door Christopher Steele, een voormalige Britse Spion die hiervoor werd betaald door de Democratische Partij.
Kennelijk maakte Obama zich grote zorgen over de opkomst van Trump. Hoe moesten de democraten Trump zien te stoppen?
Dat werd ‘Russiagate’ waar ze Trump met behulp van de Media onafgebroken in verband brachten met Poetin.
Het fake-dossier werd de basis om bij de rechtbank toestemming te krijgen om leden van de Trump-campagne af te luisteren. Maar dat afluisteren leverde niets op. Dat weerhield de FBI echter niet om geruchten hierover naar de pers te laten lekken. Dit was de periode dat de Media met de ene ‘bombshell’ na de andere, telkens juichend het einde van Trump aankondigden.
Maar tegen alle voorspellingen in werd Trump president en daarmee kwam alles wat Obama had opgebouwd onder druk te staan. En er was meer, het werd een kwestie van tijd voordat de ‘smerige trucjes’ die onder Obama hadden plaatsgevonden naar buiten zouden komen.
Obamagate, noemt Trump het: Barack Obama, gesteund door de top van de FBI en andere overheidsdiensten en met medewerking van de Democraten, heeft in 2016 onrechtmatig geprobeerd Trump kapot te maken. Dit hield niet op na de verkiezingen: Trump moest onafgebroken onder vuur blijven liggen met verhalen over deze zogenaamde ‘collusion’.
In 2017 werd special Counsel Robert Mueller aangesteld om deze ‘collusion’ op te sporen, maar hij vond niets wat er was niks. Dat wist Mueller al toen hij aantrad, maar hij hield het onderzoek in leven om Trump op het verstoren van de rechtsgang te betrappen, zodat hij alsnog kon worden afgezet. Maar ook dat mislukte.
General Michael Flynn, die in het leger een grote staat van dienst had opgebouwd, was onder Obama twee jaar lang het hoofd van het Militaire Inlichtingen Agentschap. Maar Flynn en Obama botsten. Het was namelijk Flynn zijn doel om de hele veiligheidspolitiek van Amerika op de schop te nemen. Ook was Flynn tegenstander van de Iran-deal, die Obama later beschouwde als zijn belangrijkste actie ten aanzien van zijn buitenlandse beleid.
In de zomer van 2014 trad Flynn terug. Maar in 2016 werd Flynn, Trump zijn keuze voor de positie van National Security Advisor. In december 2016 verschenen er verhalen in de media over een affaire tussen Flynn en een Russin. Dit was een verzonnen verhaal, maar natuurlijk dook de Media er bovenop. Vlak daarop gingen geruchten de ronde dat Flynn gelogen had in een gesprek met de FBI over zijn communicatie met de Russische Ambassadeur.
De FBI had echter geen enkele legale reden om Flynn te ondervragen. Flynn werd van niets beschuldigd maar toch kostte hun gelekte verslag in de media hem de kop. Flynn werd niet vervolgd voor spionage met de Russen maar voor een leugen in het gesprek met de FBI.
Een illegaal gesprek zo blijkt nu waarin hij werd bedreigt zijn zoon te gaan vervolgen, en dat wilde Flynn voorkomen. Flynn is een onkreukbare man – hij werd op basis van gemanipuleer door de FBI, economisch verwoest. Net als overigens vele anderen leden van Trump zijn campagne team. Want het doel was heilig, Trump moest kapot.
De verhoudingen liggen nu anders, Trump kondigde Obamagate aan.
De media gaan ons hierover natuurlijk niet eerlijk informeren, dus wij houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
Käthie Schene
Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button