Gezondheid

Baarmoederhalskanker, beter voorkomen dan genezen

Bij het verkrijgen en handhaven van een goede gezondheid is de hamvraag nooit: “Heeft het lichaam genoeg vaccins of medicijnen gehad?”.

Maar wel: “Heeft het lichaam voldoende van de benodigde vitaminen, mineralen,essentiële vetten en spoorelementen aan boord? En is het immuunsysteem wakker, zodat dit met indringers kan afrekenen?”

Goede voeding ― biologisch en zuiver ― is herkenbaar voor de cellen en de genen van het lichaam, en helpt mee om alle processen daarin goed te laten functioneren inclusief die van het immuunsysteem.
En let op: gebruik van farmacijnen onttrekt noodzakelijke voedingstoffen.

Wat maakt een baarmoederhals blij?
Vanuit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat het weefsel van de baarmoederhals een voorkeur heeft voor foliumzuur en vitamine A. Om de baarmoederhals niet uitnodigend te laten zijn voor infecties zoals die met HPV, moet de dagelijkse voeding daarom niet alleen
voldoende vitamine A en foliumzuur bevatten, maar ook vitamine C.

De meest simpele oplossing
Voor het vermijden van baarmoederhalskanker is dan ook om ervoor te zorgen dat het voedingspakket in ieder geval deze stoffen in ruime mate bevat (‘Alle kleuren op je bord!’) en/of om deze substanties aan te vullen met behulp van voedingssupplementen.

Medicatie: dief van essentiële stoffen
Farmacijnen zijn synthetisch van aard, d.w.z. het zijn kunstmatige, chemische samenstellingen die niet van nature in het menselijk lichaam voorkomen. Zij hebben andere karakteristieken en een andere frequentie-informatie (trilling) en geen ingebouwde intelligentie.

Om een effect te kunnen hebben, moeten farmacijnen kunnen aangrijpen op celreceptoren die zijn bedoeld voor lichaamseigen stoffen en voor de substanties die door het lichaam vanuit de voeding worden omgezet om op specifieke plaatsen te worden gebruikt voor opbouw, onderhoud, herstel en groei.

Lichaamsvreemde farmaceutische verbindingen zijn voor het lichaam onbekend en worden daarom door het lichaam zo snel mogelijk afgebroken en verwijderd.

Maar in die ontgifting processen spelen noodgedwongen ook lichaamseigen stoffen mee, waardoor er daarin specifieke tekorten kunnen ontstaan, en belangrijke natuurlijke processen niet (meer) kunnen worden uitgevoerd.

Een goed voorbeeld daarvan is vitamine C
De bouwstof voor collageen, een onontbeerlijk onderdeel in de samenstelling van onder meer botten en bloedvaten. Maar ook een stof die allerhande processen faciliteert, zoals het beperken van vrije radicalen schade, en het opneembaar maken van foliumzuur in de voeding.

Is er geen vitamine C voorhanden, dan vindt er niet alleen geen vernieuwing plaats in de cellen van botten en vaatwanden, maar is er ook geen ondersteuning in het neutraliseren van vrije radicalen (agressieve weefsel beschadigende stoffen).

“Foliumzuur tekort geeft een negen maal groter risico op het ontwikkelen van dysplasie en baarmoederhalskanker, terwijl bij een vitamine C tekort dat risico 7 maal groter wordt”,
aldus dr. Clark Hansen.

Naast de slijtageslag door farmacijnen en vele andere (toxische) belastingen in hetmoderne leven, heeft het lichaam voor het neutraliseren van de effecten van iedere sigaret maar liefst zo’n 50 mg vitamine C nodig.
Ook roken is dus bepaald niet bevorderlijk voor een gezonde baarmoederhals.

Foliumzuur
De chemische stof levenorgestrel in anticonceptiepil en hormoonspiraaltje onttrekt aan het lichaam niet alleen foliumzuur, maar ook de vitamine C die moet helpen om het foliumzuur vanuit de voeding naar de benodigde bio-actieve vorm om te zetten.

In het boekje Pill Problems geeft Ross Pelton RPh CCN aan dat
gebruik van de pil naast foliumzuur en vitamine C ook de volgende
stoffen aan het lichaam onttrekt:

Vitamine B1, B2, B3, B6 en B12; de mineralen magnesium,
selenium en zink; het aminozuur tyrosine en de belangrijke
antioxidant Coenzym Q10.

Dit zijn dus precies veel van de stoffen die doorslaggevend zijn voor
zowel een gezonde cervix, als voor de ontwikkeling van een gezonde
baby! Het is dus óók nog oppassen geblazen met het zwanger worden direct na het staken van de pil.

Het Drug-Induced Nutrient Depletion Handbook (2001, 2nd ed., pp. 326, en 459-461)
meldt hoe de laesies (beschadigingen) in de baarmoederhals worden veroorzaakt door een tekort aan foliumzuur. Dus niet door HPVs, zoals de pushers van de HPV-vaccins Gardasil en Cervarix ons willen doen geloven.

“Een foliumzuur tekort staat rechtstreeks in verband met het ontstaan van cervicalelaesies (beschadigingen aan de baarmoederhals). Enerzijds zijn deze ‘wondjes’uitnodigend voor onder andere HPV-infecties, anderzijds vormen zij  al of niet vanuit een HPV-infectie,een mogelijke opmaat naar baarmoederhals-kanker.”

“Ziekteverwekkers hebben een voorkeur voor beschadigd weefsel.”
“Wanneer een microbe is genoemd als veroorzaker van de ziekte,
moet bij die ziekte die microbe altijd worden gevonden.” Rudolf Virchow (1821-1902)

De arts Rudolph Virchow constateerde dat ziekteverwekkers een voorkeur hebben voor ziek weefsel. Bij aanwezigheid van beschadigingen in de baarmoederhals, maken HPVs dus in werkelijkheid simpelweg misbruik van de gelegenheid.
Aanwezigheid van HPVs is dus geen oorzaak van kanker, maar het signaal van een nutritionele disbalans — en de oplossing ligt dan in het simpelweg aanvullen van de nutriënten tekorten!

Natuurlijke oplossingen
In Amerika eindigt de aanwezigheid van beschadigingen in de baarmoederhals maar al te vaak in een (radicale) baarmoederverwijdering. Deze procedure, die behalve in fysieke zin,ook in hormonaal en psychisch zeer diep ingrijpende gevolgen heeft, is vanwege de vele andere mogelijke oplossingen volgens de Amerikaanse gynaecologe Victoria Hufnagel, in 92% van de gevallen overbodig. Tot diezelfde conclusie komen gelukkig meer artsen.

Ook de Amerikaanse arts dr. Clark Hansen vermijdt het liefst chirurgisch ingrijpen.
Hij legt uit: “Het bevriezen (cryo), laseren, of behandelen met een LEEP-procedure (colposcopie en/ of exconisatie) amputeert in feite de baarmoederhals. Soms wordt deze daardoor zo verkleind, dat een zwangerschap niet meer mogelijk is.”

Omdat deze ingrepen vaak bovendien niet afdoende zijn omdat zij de grondoorzaak niet aanpakken, en het virus/de kanker daardoor gemakkelijk weer terugkeert — zeker wanneer het milieu in het lichaam hetzelfde blijft doordat de voeding niet wordt aangepast
eindigt deze weg soms in een totale hysterectomie (baarmoederverwijdering).

Liever richt Hansen zich daarom op het natuurlijk beperken van de omstandigheden die baarmoederhalskanker kunnen bevorderen.
Daarin is het meest logische om te beginnen met die nutriënten tekorten op te lossen.
En dat begint bij de voeding.

Dr. Hansen
Natuurartsen maken geen oorlog tegen ziekten, zij werken samen met het zelfhelend vermogen van het lichaam door het de stoffen te geven die het lichaam nodig heeft. Dr. Hansen’s benadering bij dysplasie in de baarmoederhals bestaat uit voortdurend tussentijds testen, terwijl zes weken lang tweemaal per week 1 minuut lang in de baarmoederhals een vloeibaar extract wordt aangebracht van de Sanguinariawortel of bloedwortel, gecombineerd met zinkchloride.

Hierdoor laten de abnormale cellen los van de cervix en wordt het virus gedood, in beide gevallen zonder dat dit de cervix beschadigt. Daarnaast test Hansen het progesteron-niveau van de patiënte; wanneer nodig brengt hij dit in balans, zodat de tumor-onderdrukkende eiwitten worden geactiveerd.

De patiënte gebruikt ondertussen ook fyto- en homeopathische middelen en voedingssupplementen die het immuunsysteem versterken en de bouwstenen aanleveren voor
het helen van de baarmoederhals.

Hansen: “Na die zes weken is er geen HPV DNA meer te vinden.”
In algemene zin Hansen raadt alle vrouwen een jaarlijks uitstrijkje aan, te beginnen 3 jaar na hun eerste seksuele contacten.

Dr. Bouchelos
Op de Medizinsche Woche in Baden-Baden in november 2009 sprak ik met de Griekse arts dr. Ioannis Bouchelos over slechte uitstrijkjes en baarmoederhalskanker en over de mogelijkheden van natuurlijke behandeling van HPV-infecties, zoals hij die in zijn praktijk
toepast, informatie die hij mij later ook mailde.

Bij patiënten met een HPV-besmetting of met een uitstrijkje dat de aanwezigheid van ongunstige cellen bevestigt (positieve PAP-test) zet dr. Bouchelos uitsluitend natuurlijke remedies in, die hij via zorgvuldig testen steeds individueel aanpast.Naast onder meer dieet, fytotherapie en homeopathie, zijn vooral veel geduld en doorzettingsvermogen een essentieel onderdeel van deze natuurlijke therapie zonder
schadelijke bijwerkingen!

Dr. Bouchelos heeft tot nu toe zijn eigen toegewijde en geduldige benadering, en die van zijn patiënten, steeds beloond gezien, zelfs bij verschillende stadia van kanker.

Individuele benadering
Om te beginnen inventariseert dr. Bouchelos van de desbetreffende patiënte het voedingspatroon en de levensstijl (al of niet een vaste partner, roken, woonsituatie,werkomstandigheden, emotionele stress of trauma’s, medicijngebruik).

Zijn benadering bestaat allereerst uit het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke situatie van de persoon (A. Herstel van het milieu), en vervolgens uit het helpen genezen
van het beschadigde gebied (B. Therapie).

A. HERSTEL VAN HET MILIEU
Iedere natuurlijke therapie begint met het in balans brengen van het milieu in het lichaam.
Een verzuurd lichaam is niet alleen aantrekkelijk voor ziekteverwekkers, maar zeker ook voor kanker.

Zorg daarom dat de dagelijkse voeding basen vormend is. Laat koffie,
alcohol, suiker, wit meel, vlees, etc. zoveel mogelijk achterwege.

Behalve dat de voeding rijk moet zijn aan aan vitamine A en foliumzuur, is het voor de noodzakelijke omzettingen van deze stoffen belangrijk dat ze vergezeld gaan van vitamine C en vitamine B3 (niacine).

De door de pil geroofde, maar voor de baarmoederhals belangrijke voedingsstoffen zijn in de volgende voedingsproducten te vinden:

Vitamine A (carotenoïden)
• dierlijk: zuivelproducten (melk, boter, kaas, slagroom), eieren, lever, levertraan,
haring, heilbot, leverworst, paté;
• plantaardig: gele, oranje en rode soorten fruit en groenten, appels. boerenkool,
wortelen, maïs, broccoli, spinazie, abrikozen, palmolie.
Vitamine B1 (thiamine)
• dierlijk: varkensvlees, melk
• plantaardig: biergist, tarwekiemen, volkoren producten, melasse, gedroogde
sojabonen, kidneybonen, noten.
Vitamine B2 (riboflavine)
• dierlijk: orgaanvlees (vooral lever), eieren, Cheddar cheese, zalm (in blik),
sardines (in blik);
• plantaardig: sojamelk, biergist, lijnzaad, melasse, volkoren producten, taugé,
broccoli, walnoten, amandelen.
Vitamine B3 (niacine)
• dierlijk: rund-, lams- en kalfsvlees, lever, bacon, ham, gevogelte, heilbot, tonijn (in
water);
• plantaardig: biergist, pinda’s,tomatenpuree, zilvervliesrijst, graanproducten.
Vitamine B6 (pyridoxine)
• dierlijk: kip, lever eidooiers, tonijn (in blik), heilbot;
• plantaardig: zemelen, volkoren producten, zilvervliesrijst, biergist,
zonnebloempitten, pinda’s, walnoten, hazelnoten, bananen, avocado, melasse.
Vitamine B12 (cobalamine)
• dierlijk: mosselen, zalm, sardines, oesters, eidooiers, orgaanvlees (lever, hart,
niertjes);
• plantaardig: smeerwortel.
Foliumzuur
• Dierlijk: kip, lever, eierdooiers, tonijn (in blik), heilbot;
• Plantaardig: zemelen, volkoren producten, zilvervliesrijst, biergist,
zonnebloempitten, pinda’s, walnoten, hazelnoten, bananen, sojabonen, avocado,
melasse, spinazie.
Vitamine C
• dierlijk: — ;
• plantaardig: citrusfruit, kiwi, rozenbottels, acerola kersen, zwarte bessen,
aardbeien, broccoli, pepers, boerenkool, peterselie, spruitjes, mierikswortel.
Selenium
• dierlijk: eieren (dooier), lever, mosselen, kreeft, garnalen;
• plantaardig: volkorenbrood, zilvervliesrijst, paranoten, champignons.
Magnesium
• dierlijk: Parmezaanse kaas, heilbot, krab, makreel, slakken;
• plantaardig: volkoren producten, tacoschelp, melasse, noten, pompoenpitten,
avocado, vijgen (gedroogd), pruimen, spinazie, boerenkool, cacao, kelp,
bieslook,okra.
Zink
• dierlijk: vlees, oesters, eidooier, Edammer- en Goudse kaas;
• plantaardig: peulvruchten, sojakiemen, pompoenpitten, sesamzaad, noten,
tarwekiemen.

B. THERAPIE
Welke van onderstaande remedies in geval van verontrustende uitstrijkjes, cervicale laesies of kanker voor de betrokken persoon passend zijn, en in welke combinatie, wordt door dr.Bouchelos steeds zorgvuldig getest.

Zijn ervaring heeft geleerd dat HPV niet kan overleven wanneer deze therapie gedurende
langere tijd wordt voortgezet, soms zelfs tot een jaar lang.
Wanneer correct en met veel geduld toegepast, heeft hij deze benadering zonder
uitzondering als levensreddend ervaren!

Vaginale zetpillen met daarin de zuivere essentiële olie van
• lavendel
• tijm
• rozemarijn
• tea tree
• oregano

Raakt de vagina hierdoor geïrriteerd, dan zijn er ook wat mildere middelen:
• propolis
• calendula
• bernagie

De Rizol Ozonides (sinds 1905, geozoniseerde castorolie behandeld met hoog-voltage electrolyse) van Oliver Jenner en Dr. Steidl activeren lokaal de cel-immuniteit en bevorderen het plaatselijke reinigingsproces.

De juiste antisycotische remedies (tegen gonorroe) kunnen ook effectief zijn :
• thuja
• medorrhinum
• natrium sulphuricum
• acidum nitricum
• causticum
• ook sepia werkt goed in het genitale gebied.
• Antivirale middelen
• ionisch zilver
• Pau d’Arco
• Enzymtherapie is ook belangrijk, vooral
• proteolytische enzymen
• bromelaïne (ananas)
• papaïne
• verschillende kinase-enzymen
• Bèta-glucanen spelen een immuun modulerende rol, en helpen de cellen te
stabiliseren:
• reishi
• maitake
• cordyceps
• PEOs, parent essential oils: linolzuur (omega-6) en alfalinoleenzuur (omega-3) brengen zuurstof tot IN de cellen. Waar zuurstof is, kan geen kanker zijn!

Vermijden van stress
Stress is immers de grootste vijand van een gezond en krachtig
immuunsysteem.
• Is er op de werkplek sprake van psychische spanningen, straling, pesticiden, etc.?
• Hoe is dat in de woonsituatie? (telefoonmasten, hoogspanningskabels)
• Psychische en mentale gezondheid
• Besteed vooral ook aandacht aan het helen van emotionele factoren, oude en meer
recente traumatische ervaringen, etc.
• Emotionele Vrijheid Therapie (EFT) is de meest simpele, en effectieve manier om
traumatische herinneringen te ontdoen van hun soms verlammende emotionele
lading.

Tot slot
Net zomin als de oorzaak van een ziekte bestaat uit één enkele factor, kan de oplossing worden gevonden in één pil of één ingreep, hoe graag de westerse geneeskunde ons dat ook over hun farmacijnen en (HPV-)vaccins wil laten geloven.

Gezond zijn en helen is een proces op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal,psychisch en spiritueel.
Helen is een reis, een proces.
Die reis aangaan, is liefde voor jezelf.

In een genezende benadering zoals hierboven beschreven, is ruimte om op zoek te gaan naar, en aandacht te besteden aan wat de lichamelijke aandoening aan de persoon in kwestie te zeggen heeft, en om ook op die andere niveaus ruimte en klaarheid te scheppen.

Welke emoties vanuit het verleden zitten ons dwars, welke trauma’s hebben we nog niet verwerkt? Zeker bij kankerpatiënten, omdat die het gevoel hebben met de rug tegen de uur te staan, is het van belang om naar die aspecten te kijken en die te ontdoen.
Daar zijn vele manieren voor, van EFT (Emotionele Vrijheid Therapie), tot Psych K en QuantumResponse.

Het lichaam liegt nooit.
De vraag is dus eerder: naar wie willen wij luisteren?
Naar vaccin pushers, of naar onszelf?

Désirée L. Röver.

Aanvullende informatie
• DL Röver, Baarmoederhalskanker, HPV-vaccins als een ‘deus ex vagina’, ISBN
978.90.202. 03271 (verkrijgbaar bij de auteur).
• Rizol preparations,http://www.klinghardtacademy.com/images/stories/ozonides/
use_of_ozonides.pdf
• Use of ozonides in the treatment of malignant disease – basic principles and clinical
results, http://www.supergoodstuff.com/downloads/paramune.pdf
• Essentiële oliën van goede kwaliteit zijn te verkrijgen bij www.edel-naturwaren.de
• Hans Brouwer, De zuur-base balans, http://www.begrijpjelijfenvoeljegoed.nl/
• Basen vormende voeding, http://www.snyderhealth.com/printable_pages/foodash1.pdf
http://www.snyderhealth.com/printable_pages/foodash2.pdf
http://www.snyderhealth.com/printable_pages/foodash3.pdf
• Psych K, http://psych-k.com/
• QuantumResponse, http://www.celherstelconcept.nl/methode/quantumresponse.html

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button