Artificial Intelligence

Bob Marley, Activist en Icoon, de raadsels rond zijn dood

De babyboom generatie is opgegroeid met de Reggae klanken van Bob Marley, hij maakte de muziek stroming populair over de gehele wereld met zijn groep de Wailers.

Hij was tevens een van de iconen die via protestliedjes zijn standpunt uitdroeg en een politieke statement niet uit de weg ging

Dat is het officieel verhaal op Wikipedia

“Robert Nesta Marley, (6 February 1945 – 11 May 1981) was een Jamaicaans reggae-artiest. Hij draagt de bijnaam The King of Reggae.[1] Hij was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rasta geloof. Marley had tijdens de jaren 70 over de hele wereld reggaehits, als No Woman, No Cry en I Shot the Sheriff.

Hij bracht reggae albums uit als Exodus en Uprising. Samen met zijn vrouw Rita Marley is hij een symbool voor de rastafari-beweging. In mei 1981 besloot hij terug te vliegen naar Jamaica om daar te sterven, maar kwam niet verder dan Miami waar hij op 11 mei1981 overleed. Hij stierf in het Cedars of Lebanon ziekenhuis in Miami (nu Universiteit of Miami Hospital) op 36-jarige leeftijd aan uitzaaiingen van een melanoom”

Twijfels
Het verhaal is dus dat Bob Marley aan kanker is overleden. Hij werd in 1967 neergeschoten maar overleefde. Er blijven twijfels over een aantal voorvallen. Bob Marley werd enorm machtig door zijn muziek. Een raadsel is het  bezoek van Neil Bush, die zich voordeed als verslaggever van Rolling Stone. Deze was op dat moment in Jamaica actief was en verbonden met tal van gewelddadige gewelddaden.

Een andere kijk op het leven en de dood van Bob Marley.
Oordeel zelf.

Bron: Gedachtevoer/Henk Mutsaers

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button