Columns

De nieuwe bijsluiter voor dummies bij medicijnen

Volgens medicijn-voorman De Boer:” Gunstige werkingen van medicijnen zijn belangrijker dan nare bijwerkingen. Op het A4’tje leggen we eerst in korte bewoordingen uit wat de werking is van het medicijn, in plaats van een focus op de bijwerkingen en wat er allemaal niet mag’’

Op de beschrijving bij een pijnstiller kan komen te staan:
‘Dit medicijn zorgt ervoor dat u minder pijn heeft. Ook wordt uw koorts lager.

Dat ze bloedstolling in de hand werken en de aanmaak van maagzuur, en daardoor “maagzweren”  en maagbloedingen stimuleren, dus niet meer.

Op de beschrijving van cholesterol-remmers/statines kan komen te staan: dit medicijn zorgt ervoor dat uw cholesterol gehalte daalt. Er zijn veel verschillende statines en andere medicijnen tegen cholesterol die niet allemaal dezelfde bijwerkingen hebben en daarom hieronder allemaal onder elkaar:

Diarree, buikkrampen, misselijkheid, de kans op galstenen wordt verhoogd, spierpijn, moeheid en niet onbelangrijk: Hartfalen

Positieve werking van het medicijn is van grote invloed op het vertrouwen dat mensen hebben in medicijnen, zo blijkt uit het onderzoek dat het CBG vandaag publiceert. Bijwerkingen vermelden is onwenselijk voor het gebruik.

Dat er wereldwijd, elk jaar, meer dan 42.000 mensen sterven als gevolg van ‘ongewenste’ bijwerkingen van psychotrope medicatie is ook onwenselijk om te vermelden!

Dat sommige antidepressiva bewezen aanzetten om zelfmoord te plegen en dat meer dan 330 psychotrope medicijnen geen enkele andere werking hebben, dan alleen maar hele nare bijwerkingen! Cardiovasculaire problemen zijn slechts één van die vele gevaarlijke bijwerkingen. In de VS alleen al, sterft elke 14 minuten iemand als gevolg van bijwerkingen van een medicatie.

Ik zeg maar niets meer.
Welterusten

Peter Sattva

 

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button