Politiek

De schokkende agenda van de Bilderberg Conferentie

Volgende week begint in het Engelse Grove Hotel net ten noorden van Londen, de jaarlijkse Bilderberg Conferentie waar de rijken en machtigen der aarde het lot van de wereld weer zullen gaan bepalen. Iedere deelnemer houdt zoals gewoonlijk de kaken stijf op elkaar, want wat ons bestemming ook zal worden, we komen het meestal pas te weten als het te laat is.

Nu wil het toeval dat er deze week nog een belangrijke bijeenkomst plaatsvindt in hetzelfde Grove hotel.
Dat is een bijeenkomst georganiseerd door Google onder de naam “Big Tent”.

Nu heeft Google de afgelopen weken geweldig onder vuur gelegen in Engeland vanwege het feit dat de onderneming niet of nauwelijks belasting betaalt in de UK en dit heeft er weer voor gezorgd dat politici en criticasters nu roepen om een wereldbelasting.

Dit wordt dan ook het belangrijkste gespreksonderwerp op een aantal belangrijke bijeenkomsten dit jaar. Dit is het geval op de Google Big Tent bijeenkomst, de Bilderberg Conferentie en de G8 bijeenkomst enige tijd later.

Het is dan ook wederom niet toevallig dat je op de Google bijeenkomst ook mensen ziet die zullen aanschuiven bij de Bilderberg Conferentie zoals bijvoorbeeld Bill Clinton. Maar ook de Engelse Minister van Financiën is aanwezig, George Osborne, en de Labour partijleider Ed Miliband. Het zijn de laatste twee die in het openbaar de laatste weken optraden als dé grote tegenstanders van Google in het belastingverhaal.

Ook voor de deelnemers van de Google bijeenkomst geldt “kaken stijf op elkaar” en ook hier worden zaken besproken die de hele wereld aangaan. Verder is het bijzonder te noemen dat deze summit van Google en die van de Bilderberg elkaar in veel opzichten overlappen. Een scala aan genodigden wonen dan ook beide bijeenkomsten bij.

Het is niet zo vreemd dat wereldzaken worden besproken en gepland door Google, want dat is tenslotte hét bedrijf dat wereldwijd in het leven van bijna iedereen is doorgedrongen. Onze communicatie, ons werk, ons sociale leven en onze geschiedenis zijn ermee gelardeerd. Het is dus ook niet vreemd dat de agenda van de Google bijeenkomst vlekkeloos overgaat in die van Bilderberg.

Wat er gebeurd is de afgelopen tijd in Engeland betreffende Google en het belastingverhaal is geen toevalligheid. Ongeveer twee weken geleden brak er een geweldige “ruzie” uit tussen Google en Downing Street over het ontwijken van belasting door Google. Zo betaalde Google niet meer dan 6 miljoen Pond belasting in Engeland in 2011, terwijl het een omzet maakte van 3 miljard Pond.

Terwijl voor het publiek de show werd opgevoerd dat Britse politici als Osborne en Milliband tekeer gingen tegen Google, dienden ze in werkelijkheid de Bilderberg agenda. Beide heren zijn regelmatige Bilderberg gasten en zijn ook bij de Google bijeenkomst aanwezig.

Om een heel lang verhaal kort te maken: De wereld wordt rijp gemaakt voor een wereldbelasting. Dit is dan ook het voornaamste agendapunt op de Bilderberg Conferentie dit jaar.

Voor het oog van de wereld wordt dit dan de manier om op te treden tegen grote ondernemingen die overal proberen belasting te ontwijken. Door het instellen van een wereldbelasting zal het niet meer uitmaken van waaruit ze officiëel opereren want iedere locatie op aarde valt onder deze wereldbelasting. De opbrengsten ervan zullen dan evenredig verdeeld worden tussen de landen (redatcie: evenredig volgens welke maatstaf?).

Als dit idee wordt goedgekeurd via de Bilderberg Conferentie, wat zal gebeuren, dan komt het later dit jaar op tafel bij de G8 die het ook zal goedkeuren. Als je een wereldbelasting invoert dan heb je ook het administratieve systeem/regering nodig om dat allemaal bij te houden. Daarom staat het invoeren van een wereldbelasting in feite gelijk met het installeren van een wereldregering.

Het is totaal naïef om te denken dat je een wereldbelasting kunt invoeren zonder het creëren van een lichaam dat daarop toeziet. En omdat het gaat over belasting is daar altijd een “overheid” aan gekoppeld.

Zo breidt het concept van overkoepelende organen zich steeds verder uit en worden binnenkort definitieve plannen gesmeed voor de laatste fase: een wereldbelasting met een wereldoverheid. Wat ons betreft kun je dus de komende agenda van de Bilderberg Conferentie niets anders noemen dan “wereldschokkend”.

Bron: Globalresearch.ca
Patrick Henningsen/Earthmatters.
Vertaling: Niburu.co

Kijk ook naar het interview met WeAreChange
https://www.alwareness.org/alwareness-tv-23-juli/

Toon meer

Related Articles

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button