Ad Broere

Tweede golf?

Nieuw Zeeland waar 4 sterfgevallen per miljoen inwoners (totaal 22 op ruim 5 miljoen inwoners), toegeschreven aan Covid-19 zijn, had het voor elkaar om nul besmettingen te hebben. En toen landden er twee Nieuw Zeelanders die besmet terugkwamen uit de UK. Grote paniek. Premier ontslagen vanwege slecht beleid, ook omdat hij tijdens de lockdown met zijn familie naar het strand was gegaan. En dat had hij zijn landgenoeten verboden.

In de UK is vanwege een nieuwe uitbraak Leicester opnieuw in Lockdown gezet. De werkelijkheid is dat de oversterfte in de UK verdwenen is. In Engeland zijn 40 mensen per 10.000 besmet en 6 per 10.000 overleden, toegeschreven aan Covid-19. Zie de grafiek voor oversterfte hieronder vanaf week 9 tot en met week 25:

Engeland heeft een grote oversterfte gehad van week 10 tot week 20, maar de afgelopen weken is het daar tot rust gekomen, zoals blijkt uit de grafiek.

In Noord Ierland en in Schotland is er al weken geen sprake meer van oversterfte.

Ook in andere Europese landen is de oversterfte verdwenen. Alleen uitgerekend de landen die een totale lockdown hebben gehad, laten nog zoiets als een naschok zien.

Er is nog geen instituut dat zich heeft gewaagd aan een analyse van de oversterfte. Uit eigen onderzoek heb ik de conclusie getrokken dat minstens de helft van de oversterfte in Nederland zelfs niet indirect kan worden toegeschreven aan Covid.19. In Nederland zijn 29 per 10.000 besmet verklaard en 3,5 per 10.000 mensen overleden.

Deze grafieken laten zien dat juist de landen waarin een strenge lockdown werd toegepast zijn geconfronteerd met een relatief hoge oversterfte. Kijk ook naar landen zoals Duitsland en Denemarken. Frankrijk heeft al weken een ondersterfte. Ik ben benieuwd wanneer onomstotelijk naar buiten wordt gebracht dat het middel erger was dan de kwaal.

Ernie van Sesamstraat laat zien wat de logica van de WHO en het RIVM is, “waarom heb je een banaan in je oor?” “Om krokodillen weg te jagen” “Maar er zijn hier helemaal geen krokodillen” “Zie je nu wel dat het werkt!”

@Ad Broere

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button