Corona

Een half miljoen haaien mogelijk gedood om het COVID-19-vaccin te maken

Medicijnmaker GlaxoSmithKline moet mogelijk een half miljoen haaien slachten om squaleen, een olie gemaakt van  haaienlevers, te oogsten om een ​​nieuwe reeks COVID-jabs te maken. Glaxo mengt squaleen met een heksenbrouwsel van gepatenteerde oppervlakteactieve stoffen om het controversiële AS03-vaccinadjuvans te produceren. Adjuvantia zijn verbindingen die de immuunrespons versterken om het immuunsysteem te hyperstiimuleren. Ze worden in verband gebracht met verschillende auto-immuunziekten.

Wetenschappelijke studies hebben squaleenadjuvantia in verband gebracht met het Golfoorlogsyndroom en met een golf van slopende neurologische aandoeningen, waaronder epidemieën van narcolepsie veroorzaakt door Glaxo’s H1N1 Pandemrix-vaccin tijdens de ‘pandemie’ van de varkensgriep in 2009.Eén studie toonde een 13-voudig verhoogd risico op narcolepsie aan bij kinderen die Pandemrix kregen.

De verwoestende cascade van hersenletsel bij kinderen en gezondheidswerkers dwong de beëindiging van dat Glaxo-vaccin af nadat Europese regeringen slechts een klein deel van de prikken hadden gebruikt die ze bij Glaxo hadden gekocht. Een recente studie koppelt squaleen aan carcinomen. In een bizarre en roekeloze wending heeft Glaxo het gevaarlijke adjuvans nieuw leven ingeblazen terwijl de gang naar de COVID-19 geldorgie gaat.

Het bedrijf zegt dat het een miljard doses van dit adjuvans wil produceren voor mogelijk gebruik in coronavirusvaccins. Er zijn ongeveer 3.000 haaien nodig om een ​​ton squaleen te extraheren.

Shark Allies, een in Californië gevestigde groep, zei dat Glaxo ongeveer 250.000 haaien zal doden om genoeg AS03 te maken zodat de wereldbevolking één dosis van het COVID-19-vaccin kan krijgen. Als, zoals verwacht, twee doses nodig zijn, moeten een half miljoen haaien sterven.

Glaxo verklaarde dat het 1 miljard doses AS03 zou produceren “ter ondersteuning van de ontwikkeling van kandidaat-vaccins met meerdere adjuvans COVID-19.”

Glaxo heeft partnerschappen ontwikkeld met meerdere bedrijven, waaronder zijn enorme rivaal Sanofi, China’s Clover Biopharmaceuticals en Innovax Biotech in de stad Xiamen. Glaxo is ook overeengekomen om de technologie beschikbaar te stellen aan de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations voor COVID-vaccins in Australië en elders. Glaxo zei dat het zich concentreert op wat het beschouwt als een “bewezen technologie” die het bedrijf “meerdere schoten op het doel” zal geven.

Robert F. Kenndy Jr.
( Ce Evolution)

https://www.forbes.com/sites/melissacristinamarquez/2020/10/12/are-sharks-being-killed-for-covid19-vaccines/#481030ac7e64

http://divemagazine.co.uk/eco/9134-sharks-at-risk-from-covid-vaccine

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button