Gezondheid

Een vreemde paradox: wanneer mensen zeggen dat ze van dieren houden, maar vlees eten

Ten eerste, laten we gewoon iets uit de weg ruimen: ik plaats geenszins veroordeling, beschuldiging of schaamte over degene die vlees eten, ik bied slechts een mogelijkheid om na te denken na het bekijken van de onderstaande video.

Met dat gezegd, is de volgende video een uitstekend voorbeeld dat miljoenen mensen vertegenwoordigt die zweren dat ze van dieren houden, maar nog steeds kiezen om vlees te eten.

Er is een disconnectie, daar bestaat geen twijfel over. Omdat wij ons voedsel vaak  gevild, gehakt, in plakjes gesneden en verpakt vinden, zijn we ons niet volledig bewust van de processen die nodig waren om dat pakket in een perfecte rij in de koelkast van de supermarkt te krijgen.

Als we een pak spek pakken, denken we niet aan het schattige, kleine varkentje dat moest sterven om dat spek daar te laten eindigen. Het is gemakkelijk om iets bij te dragen wanneer het zo uit het zicht is verdwenen.

“Spek of biefstuk, we kijken naar die dingen als stukjes vlees op onze bord, niet iets dat lekker in je armen wil liggen.”

Waarom ?
Als jij  iemand bent die vlees eet, heb je je ooit afgevraagd of je niet naar de winkel kon gaan en die steaks of kippenborsten kon pakken, allemaal in stukjes gesneden en geplukt en gevild enz.
Zou je bereid zijn om het zelf te doen?

Waarom houden van de 1 maar de ander eten ?
Onze verwesterde cultuur beschouwt het meestal als walgelijk dat mensen in sommige landen in Azië honden eten en honden feitelijk fokken voor het enige doel van consumptie.

Maar hoe zit het met de mensen in India die de koe aanbidden en niet zouden dromen van het eten van een biefstuk of gehaktbrood?

Zoals Paul McCartney ooit zei: “Als slachthuizen glazen wanden zouden hebben, zouden we allemaal vegetariërs zijn”. Dit is een geweldig punt!

Omdat zovelen van ons zich gewoon niet bewust zijn van de gruwelen die plaatsvinden op fabrieksboerderijen, blijven wij deze industrieën ondersteunen. Als mensen zich echt bewust waren van de lijdende en massale volkerenmoord die plaatsvindt op fabrieksboerderijen, geloof ik echt dat ze op zijn minst hun vleesconsumptie zouden verminderen of meer ethische alternatieven zouden vinden.

Houd je van dieren?
Alle dieren zijn wezens met gevoel die net zo goed recht hebben om te leven zoals je hond, kat of goudvis zelfs jezelf! Met dat gezegd zijnde, verwacht ik niet dat de wereld het vlees van de ene op de andere dag zal opgeven.

Maar met dit bewustzijn kunnen we andere opties kiezen: we kunnen minder vlees gaan eten, we kunnen meer vleesvrije maaltijden opnemen in onze dagen, we kunnen andere opties proberen, we kunnen kiezen voor ethisch geproduceerd vlees en dierlijke producten. We kunnen ervoor kiezen om geen boerderijen in de fabriek te ondersteunen! Dit kunnen we allemaal meteen doen.

Als je denkt, zou ik, als ik het kon betalen, beseffen dat dit gewoon een verhaal is dat je tegen jezelf zegt. Vlees en kaas zijn de twee duurste artikelen per pond in een supermarkt. Door uw vleesconsumptie terug te dringen, bespaart u genoeg geld om de meer ethisch verantwoorde producten te realiseren. Dit is een gigantische stap in de goede richting.

Niemand wil dieren schade berokkenen, althans niet de overgrote meerderheid van de mensen op deze planeet, en als we actief iets zouden kunnen doen om dit te voorkomen, waarom zouden we dat dan niet doen?

Wij hebben allemaal inspraak in wat er overal ter wereld gebeurt, en door je euro te gebruiken om die bedrijven te ondersteunen die het goede doen, werp je een stem uit voor het soort wereld waarin je leeft, wat voor wereld ben jij? wat zou jij willen?

Dit is aan jou om te beslissen. We kunnen allemaal ons deel doen en de verandering zijn die we in de wereld willen zien.

Alanna Ketler

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button