Artificial Intelligence

Je energie opladen

Doe-het-zelf Transformatieoefening voor de maand september

In september begint voor velen het gewone leven weer. Hopelijk ben je weer opgeladen na de zomerdagen en kan je er met volle kracht tegenaan. Daarom is dit een mooi moment om ervoor te zorgen dat je energie op pijl blijft.

Benodigdheden: een rustige plek

Stap 1:
Je gaat beginnen met een ademhalingsoefening.

Ga zitten op een stoel met een actieve houding, voeten op de grond en een rechte rug, ontspannen schouders en handen in je schoot. Houd je ogen open. Volg nu een minuut lang dit yoga ademhalingspatroon:

adem in voor twee tellen

adem uit voor twee tellen

adem in voor twee tellen

adem uit voor drie tellen

adem in voor twee tellen

adem uit voor vier tellen

adem in voor twee tellen

adem uit voor vijf tellen

Herhaal dit voor ongeveer een minuut

Stap 2:
Doe nu je ogen dicht en ga naar een moment in je verleden waar je heel goed voelde en heel veel energie had. Her beleef de gebeurtenis, zie het voor je, met wie was je, waar was je, wat voelde je, wat is het meest belangrijke beeld wat je ziet, een persoon, een plek, een voorwerp, haal het helder voor de geest en op het meest krachtige moment doe je je linker of rechter duim- en wijsvingertoppen op elkaar.

Bepaal zelf hoe losjes of krachtig je ze op elkaar houdt. Kijk wat jou het meeste energie geeft. Hou ze een paar seconden tegen elkaar en laat weer los en open je ogen. Ga weer naar je neutrale stand. Herhaal dit proces drie keer. Ga steeds weer terug naar het krachtige moment, en herhaal de bovengenoemde stappen, telkens op dezelfde manier.

Stap 3:
Kies een woord voor jezelf dat bij jouw gevoel van energie hoort. Bijvoorbeeld ‘kracht’, ‘staal’, ‘Mohammed Ali’, ‘Rocky’, ‘Popey’, ‘Mount Everest’, ‘orkaan’ Kies iets wat echt voor jou bij een overvloed van energie past. Doe nu je duim en wijsvinger precies op elkaar zoals je het hiervoor deed en herhaal dit woord in je hoofd of hardop. Telkens doe je je wijsvinger en duim los, ga je terug naar je neutrale stand, en als je ze weer sluit zeg je het woord.

Stap 4:
Je hebt nu zelf een anker gezet, dit is een hele effectieve NLP techniek. Volgende keer als je het gevoel hebt dat je energie nodig hebt, op je werk, thuis, of waar dan ook, doe dan de ademhalingsoefening als dat kan en gebruik in ieder geval het anker door alleen maar je duim en wijsvinger op elkaar te brengen precies zo als je het tijdens de oefening deed. Je zal zien dat het je zal helpen en dat je meer aankan dan je denkt. Belangrijk blijft natuurlijk wel dat je goed slaapt, eet en beweegt om jezelf in de basis vitaal te houden.

 

Wil je begeleiding van een transformatiecoach om diepgewortelde patronen te doorbreken? Zoals het stoppen met roken of verbeteren van je relatie of positiever in het leven staan? Neem dan gerust contact met me op.

Liefs Alwine

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button