Gezondheid

Melk niet gezond voor elk!

Het klinkt misschien ongelooflijk maar melk drinken blijkt het risico op botbreuken te verhogen. En het lijkt er op dat melk voor kinderen ook niet zo gezond is. Het verhoogt voor hen het risico op diabetes type 1, eczeem en astma. Neem vooral nog een glaasje melk!!

Om de boeren te helpen tijdens de recessie
Begin jaren dertig was er een enorm melkoverschot. Er was toen ook sprake van een recessie. Vooral op het platteland ging het slecht. De boeren moesten aan het werk gehouden worden. Daarom werd in 1934 het Zuivelbureau opgericht met als taak Nederland aan het melk drinken te krijgen. Het Zuivelbureau richtte zich vooral op de jeugd, compleet met gesubsidieerde schoolmelk, “Melk moet”, de M-Brigade (1957), Joris Driepinter (1961), Melk is goed voor elk en Melk de witte motor (1983).

Wat echter niet iedereen wist is dat het Zuivelbureau gefinancierd werd door de industrie. Dit is een belangenverstrengeling waarover in deze tijd zeker Kamervragen zouden worden gesteld.

We blijven melk drinken omdat ouders kinderen dat aanleren
De marketing van het Zuivelbureau heeft zijn doel ruimschoots bereikt, de nieuwe generatie Nederlanders is melk gaan drinken en blijven dat ook trouw doen als ze volwassen zijn. Sterker nog de boodschap van het Zuivelbureau, dat melk gezond zou zijn, is bij deze generatie zo goed aangekomen dat zij het werk van het bureau overnemen en ook hun kinderen melk leren drinken.

Overgewicht bij kinderen

Te dik zijn (obesitas) is niet alleen te wijten aan teveel eten, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Gerard Ailhaud en Phillipe Guesnet. Er is aangetoond, dat bij kleuters de samenstelling van melk de boosdoener is voor obesitas. Die disbalans heeft invloed op de toename van vetweefsel. Vroeger graasden onze koeien in de natuur. En de melk was rijk aan omega 3 vetzuren. En vervolgens trof je dit in de hele keten aan, die er achteraan kwam. Nu is dit niet meer zo.

De voeding van bijvoorbeeld koeien is eenzijdig en niet meer het weidegras en daarnaast worden koeien nu bijgevoederd met maïs, soja, vermalen botten, slachtafval etc. Tevens worden koeien soms behandeld met hormonen, zoals esttradiol en zeranol, om het beest sneller vet te mesten. Die hormonen hopen zich op in het vetweefsel en worden via het melk uitgescheiden.

Nog niet zo lang geleden is er een nieuwe hormoon bijgekomen om de melk productie te stimuleren: rBHG (recombinant Bovine Growth Hormone, ook bekend als BST ). Het werkt op de melkklieren van de koe en kan de melkproductie aanzienlijk vergroten. De effecten op de lange termijn zijn nog niet bekend.

Veroorzaakt melk de ziekte van Crohn?
Uit onderzoek blijkt, dat naar schatting 30 tot 50% van de melkveehouderijen is besmet met mycobacterium paratubeculosis (MAP), een bacterie, die bij koeien na incubatietijd paratuberculose veroorzaakt. Deze bacterie wordt in verband gebracht met het ontstaan van chronische darmziekte bij mensen, de ziekte van Crohn. Een besmette koe scheidt de bacterie af in de melk.

Experimenten hebben aangetoond dat de MAP-bacterie pasteurisatie kan overleven. Prof. John Hermon-Taylor is er zeker van dat de oorzaak van de ziekte van Crohn moet worden gezocht in de aanwezigheid van deze bacterie in melk.

Melk veroorzaakt slijmlaag op de ingewanden en de consumptie van melk steeds meer in verband gebracht met klachten, zoals:

Migraine
Huidproblemen
Astma
Bronchitis
Voorhoofdholte ontsteking
Allergieën
Chronische verkoudheid
Artritis

Melk en melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten, die eerst door het lichaam moeten worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Het enzym, lactase, zal bij grote consumptie van melk tot problemen leiden. Melk en melkproducten kunnen een slijm achterlaten op de tere darmslijmvliezen, dit kan een verminderde opname van voedingstoffen tot gevolg hebben.

Koemelk is de veroorzaker van lactose allergie.
Vroeger dacht men dat een baby, als die 1 of 2 jaar oud werd, wel over de koemelkallergie heen zou groeien. Recente onderzoeken tonen aan dat 33 tot 44% van de kinderen tot de leeftijd van 4 jaar nog intolerant zijn voor koemelk. Ze kunnen er wel over heen groeien als ze de leeftijd bereiken van 4 tot 5 jaar.

Koemelkallergie brengt klachten met zich mee, die al ontstaan in de eerste drie maanden. De belangrijkste aanwijzingen zijn klachten van de maag en darm (darmkrampen, gepaard met veel huilen, diarree of verstopping, bloedverlies bij de ontlasting, voedsel weigeren, slecht drinken). Vaak begint de allergie zich te laten zien door eczeem in het gezicht, vooral op de wangen.

De wangen vertonen rode plekken die er schraal uitzien. Vaak jeukt het ook erg. Luchtwegklachten (zoals problemen met de luchtwegen, astma, loopneus, niesbuien) zijn ook een belangrijk symptoom. Andere aanwijzingen kunnen zijn: uitslag rond de mond, netelroos, angio-oedeem, spugen, jeukende tranende ogen, groeiachterstand en oorklachten.

Het overgrote deel van de wereld wordt trouwens ziek van het drinken van melk,
Ze zijn lactose-intolerant. Dit betekent dat zij de melksuikers, de lactose, niet goed kunnen verteren. Alhoewel moedermelk ook lactose bevat, kunnen baby’s dat wel verteren. Dit stopt over het algemeen wanneer er gestopt wordt met borstvoeding. Behalve bij de Europeanen en Noord Amerikanen, zij zijn zo geëvolueerd dat ze melk kunnen blijven drinken. Maar was dat wel de bedoeling van Moeder Natuur?

90% van de Aziaten, 70% van de Afrikanen en 50% van de Zuid Amerikanen zijn lactose intolerant. Terwijl maar 15% van de blanken niet tegen het drinken van melk kan. Maar liefst 70% van de wereldbevolking kan helemaal niet tegen melk.

En het is opvallend dat als je stopt met melk drinken, je lichaam vanzelf lactose-intolerant wordt.
Prof. Colin Campbell en Prof. Walter Willett zijn ervan overtuigd, dat het menselijk lichaam niet gebouwd is om koemelk te drinken. Volgens hen is koemelk bedoeld voor het kalf, net zoals moedermelk is bedoeld voor de baby.

Wat valt er nog meer te weten over melk?
Volgens Eric van Schijndel wordt IgA (dat is een deel van het immuunsysteem) door het drinken van melk stukgemaakt. Het IgA vormt aan de binnenkant van de darmwand een soort hekwerk, waardoor te grote eiwitten het lichaam niet kunnen indringen. Indien dit hekwerk stuk gaat, ontstaat het lekkende darmsyndroom, waardoor grote eiwitten in de bloedcirculatie terecht komen en men allergisch begint te reageren.

Melk remt de opname van mineralen en de vorming van intrinsiek factor, waardoor de opname van B12 afneemt en een allergie kan ontstaan. De weerstand vermindert door het drinken van melk. Als men drinkt, komt de streptococcus beta-hemolysticus in de keel voor, onder normale omstandigheden niet. Door melk ontstaan gemakkelijker otitis media ( ontsteking van het middenoor ) en chronische verkoudheden.

ADHD wordt mede bevorderd door een calcium tekort juist door het (overmatig) gebruik van koemelk. Door het calcium tekort kan er veel histamine vrijkomen, waardoor allergie ontstaat en ADHD symptomen ontstaan. Dit kan ook bevorderd worden door tarwe, chocolade, eieren en pinda’s. Teveel fosfor veroorzaakt moeheid en opvliegendheid. Allemaal stoffen, die we in koemelk terug vinden.

Alternatieven voor melk
Zijn er alternatieven voor melk en zijn ze goed voor de mens? Ja, er lijken alternatieven te zijn, maar nee, ze zijn niet altijd gezond, zoals wordt voorgesteld. Neem bijvoorbeeld soja.

De waarheid over Soja
Soja is erg in de laatste tijd. We vinden het nu in de supermarkt als vervanger voor vlees. Dus niet alleen bij mensen, die macrobiotisch of vegetarisch zijn. Er zijn sojaburgers, -worstjes, -balletjes, tofu, tempeh,sojavlees etc. En natuurlijk: soja melk. Sojamelk is niet gezond, zo blijkt uit allerlei onderzoeken. De fabrikanten wekken de indruk dat soja goed is voor de gezondheid. Dit blijkt met name uit publicaties van deze fabrikanten.

Wat is er mis met soja?
In soja zitten Isoflavonen, die zorgen voor de aanmaak van pseudo-oestrogenen. Deze vallen onder de fyto-oestrogenen. Oestrogeen is een vrouwelijk hormoon. Jonge meisje worden vroeg geslachtsrijp en bij jongetjes kunnen de geslachtsorganen niet goed volgroeien. En het kan de vruchtbaarheid aantasten. Dit is dan het gevolg van een opeenstapeling van pseudo-oestrogenen.

Soja bevat tevens plantaardige zuren en lectins (ofwel haemagglutins, invloed op bloed), nitrosamines (kankerverwekkend), manganese (mangaan) en protease-remmers (protease zorgt voor gedeeltelijke omzetting van eiwitten, inbegrepen trypsines (dat zijn enzymen, die zijn betrokken bij het proces ter ontmanteling van proteïnen ten behoeve van het lichaam). De zuren breken tal van vitaminen en mineralen af, hetgeen ook gebeurt als je teveel granen eet.

Diethylstilbestrol is een synthetische oestrogeen, dat misvorming bij baby’s kan veroorzaken en door de moeder aan pasgeboren meisjes kan worden doorgegeven. Diethylstilbestrol was een bestanddeel van DES. Heel berucht geworden en beter bekend als Softenon.

Soja bevat ook goitrogens, substanties die de functie van de schildklier onderdrukken.
en bevat stoffen, die het endocriene stelsel en de enzymwerking verstoren. Sojabonen bevatten haemaglutinin, die de klontering van de bloedcellen bevorderen.

De pseudo-oestrogenen hebben op den duur een negatieve invloed op de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van de geslachtsorganen bij meisjes en jongens.

Bij dit rijtje komt ook nog dat steeds meer soja genetisch gemanipuleerd wordt
Dit heeft een negatief effect op de ecologie en op de mens. Deze genetisch gemanipuleerde soja wordt als bindmiddel en als toevoeging reeds toegepast in allerlei voedings-producten, zoals melk, vla, soepen, sauzen, snoep, koekjes en nog meer. Het lijkt erop, dat soja niet zo goed is als het lijkt en sterk valt af te raden. Dus als je het gebruikt: wees er zuinig mee.

Geitenmelk, paardenmelk en buffelmelk kunnen voor baby’s een goed alternatief vormen voor koemelk of sojamelk. Deze melksoorten zijn lichter verteerbaar dan koemelk.

Conclusie
We weten nu dat melk ingevoerd is om economische reden. Het Nederlandse zuivelbureau heeft ervoor gezorgd dat melk een begrip in Nederland geworden is. Jammer dat vele Nederlanders niet op de hoogte zijn van de nadelige effecten van melk. Melk hoort door kalveren gedronken te worden en niet door de mens.

 

Pilliewillie.nl/Melk de witte sloper

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button