Gezondheid

Mineralen en (half)edelstenen als bescherming tegen straling

Straling is overal om ons heen. Natuurlijke vormen van straling zijn kosmische straling en uv-straling van de zon. Onnatuurlijke vormen van straling en elektromagnetische velden zijn afkomstig van bijvoorbeeld mobiele telefoons, computers, elektriciteitsmasten en als bijproduct van bijna alle elektrische apparatuur. Wanneer iemand langdurig wordt blootgesteld aan hoge stralingswaarden kunnen er verschillende gezondheidsklachten ontstaan.

Enkele veel voorkomende klachten die gerelateerd worden aan straling zijn migraine, overgevoeligheid voor prikkels, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, depressie en hormonale problemen. Gelukkig bestaan er ook verschillende methoden en producten om je tegen de schadelijke effecten van straling te beschermen. Een mooi natuurlijk product is een (half)edelsteen of mineraal.

Hoe het werkt
Het gebruik van (half)edelstenen en mineralen bij gezondheidsklachten is niet nieuw. In de oudheid werden ze al door verschillende volkeren benut. Dat stenen en mineralen een uitwerking hadden was voor deze mensen vanzelfsprekend.

Elk type steen heeft zijn eigen energie en straalt deze uit naar zijn omgeving. Kirlian-fotografie maakt het mogelijk om de uitstraling te zien van een plant, dier, mens en ook van een steen. Welke energetische uitstraling een steen heeft is afhankelijk van zijn chemische samenstelling, kleur, helderheid en vorm. Wij hebben ook ons eigen elektromagnetische veld dat o.a. ontstaat door de chemische en cellulaire activiteit van het lichaam.

Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, geleidt het elektriciteit uitstekend.
Onze inwendige systemen steunen op elektrische stroompjes en hierdoor kunnen we niet voorkomen dat het reageert op elektromagnetische straling uit de omgeving. Wanneer we worden blootgesteld aan hoge stralingswaarden zal ons lichaam kenmerken hiervan overnemen en op deze manier zal het ons energieveld beïnvloeden

Er kan een uitwisseling plaatsvinden tussen de energie van mens en steen. Ook kan een steen een uitwisseling hebben met andere elektromagnetische velden en straling in zijn omgeving. Hier maken we gebruik van wanneer we een steen of mineraal inzetten als bescherming tegen straling.

Er zijn twee (half)edelstenen/mineralen die geschikt zijn om ons te beschermen tegen straling

Zwarte Toermalijn
Zwarte Toermalijn is een volledige zwarte steen, met een sterk aardende werking. Aarding is onder andere belangrijk voor het kunnen laten afvloeien van elektriciteit en spanning. Zwarte Toermalijn is in staat om elektromagnetische velden en straling te ontladen. Ook kan deze steen gebruikt worden bij het ontladen van andere soorten spanning zoals spanning die een psychische oorzaak heeft en hij werkt kalmerend voor de zenuwen. Hij kan het beste geplaatst worden op de plek waar veel straling aanwezig is, bijvoorbeeld bij een computer.

Labradoriet
Labradoriet is een prachtige steen met als basiskleur grijs. Als er licht op valt worden de vele andere kleuren zichtbaar. Hij kan de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en violet bevatten. Deze steen is vooral geschikt voor hypergevoelige mensen. Hij beschermt de eigen energie tegen belastende energieën van buitenaf. Ook helpt hij de eigen energie goed te benutten. Verder helpt de Labradoriet ook een uit balans gebrachte energie terug in balans te brengen. Bij het kiezen van een Labradoriet is het belangrijk om te kijken naar welke kleuren het meest aanwezig zijn om te bepalen welke steen het best bij het gewenste doel past. In het geval van straling past een steen met veel rood het beste.

Deze steen moet zo dicht mogelijk bij de plek op het lichaam gedragen worden waar de energieverstoring het grootst is. Hij kan ook op een plek neergelegd worden waar veel straling is.

Verzorging van de stenen
Beide stenen moeten dagelijks worden gereinigd. Dit kan door ze in een kopje water te leggen. Eventueel kan dit water tussendoor ververst worden, net zolang totdat er geen belletjes meer ontstaan. Ook moeten de stenen af en toe opgeladen worden. Dit doe je door ze een dag in de aarde te leggen. Voor beide stenen geldt dat wanneer er grote barsten ontstaan hij vervangen moet worden.

Wetenschap
Tot op heden is er nog geen wetenschappelijk bewijs dat edelstenen werken. Wel is er veel empirisch onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat edelstenen een werking hebben. Dat het nog niet wetenschappelijk onderbouwd is, wil niet zeggen dat het niet waar is.Er zijn veel mensen die zeggen te voelen dat een steen werkt. De enige manier om erachter te komen of het voor jou werkt, is door het zelf uit te proberen.

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button