Artificial Intelligence
Trending

Waarom is Cannabis eigenlijk illegaal?

Industriële hennep is het oudste landbouwgewas dat al duizenden jaren door mensen wereldwijd wordt geteeld.

Cannabis, of ‘wiet'(naar het Engelse ‘weed’ dat onkruid betekent) is de Latijnse benaming voor hennep. Cannabis is helemaal niet schadelijk voor het menselijk lichaam of de menselijke geest. Hennep is niet ongezond of gevaarlijk.

Het woord ‘marihuana’ werd in het midden van de jaren 1930 gecreëerd om het goede imago en de fenomenale geschiedenis van de hennepplant te bezoedelen.

Wiet vormt geen bedreiging voor de samenleving. Maar wat is er dan aan de hand dat het verboden dient te worden..?

De hoofdrolspelers in de Cannabis Conspiracy

1. Du Pont was in het begin van de vorige eeuw een industrie in opkomst die haar patent wilde beschermen om plastic en nylon te produceren uit aardolie.Plastic en nylon konden ook gemaakt worden uit hennepzaadolie

2. Andrew Mellon was de Amerikaanse minister van financiën van 1921 tot 1932, maar ook eigenaar van de Mellon Bank en daarmee de voornaamste financier van Du Pont

3. Randolph Hearst (1863-1951) was een Amerikaanse krantenmagnaat, eigenaar van ruim 52 kranten, bijbehorende papierfabrieken en bossen om houtpulp te leveren. Dit imperium werd bedreigd door de uitvinding van een Oostenrijker, ene Georg Slichten, die een patent had laten vastleggen voor de veel goedkopere machinale papierproductie uit hennepvezel.

Hearst en Mellon kenden elkaar goed via Du Pont. Hearst had een miljoenendeal met Du Pont gesloten voor de levering van een nieuw chemisch procédé waarmee papier goedkoper dan voorheen gemaakt kon worden uit houtpulp.

Maar de Oostenrijker Georg Slichten had net een patent gedeponeerd waarmee op industriële wijze nog goedkoper papier geproduceerd kon worden uit Hennep en dat vormde een ernstige bedreiging voor het
‘Hearst Imperium‘.
Prohibitionisten
“geloven” dat als je iets maar streng genoeg verbied het probleem wordt opgelost.

4. De Mormoonse kerk veroordeelde marihuana, daarin snel gevolgd door andere kerken en de toentertijd politiek belangrijke prohibitionisten die mede verantwoordelijk waren voor de rampzalige drooglegging (alcohol prohibition1920-1933).

Opruiende anti Spaanse propaganda in Hearst kranten
Hearst was gewend zijn eigen nieuws te maken en indien nodig een oorlog te beginnen. Zo verleidde hij Amerika door schandalige berichtgeving in zijn kranten tot een oorlog met Spanje in 1898 om diens kolonie Cuba .Oorlog is immers altijd goed voor de oplagecijfers! Hearst regisseerde daarom zonder aarzelen een campagne tegen industriële hennep.

Hij deed dit heel slim door de nadruk te leggen op het gebruik van hennep als genotmiddel.
Iedere dag verscheen in een van zijn 50 kranten een sappig verhaal over een nieuwe, gevaarlijke drug met een moeilijke naam, marihuana, die gemaakt werd uit industriële hennep.

Deze nieuwe ‘killer drug’ werd gebruikt door Mexicanen, Afro amerikanen en Hispanics en zette hen aan tot het plegen van allerlei misdaden zoals het verkrachten van blanke vrouwen. Racisme of discriminatie is altijd een essentieel onderdeel van de ‘war on Drugs’.

De jarenlange anti- marihuana campagne van Hearst leidde tot het indienen van een wet in het Amerikaanse Congres die het telen van hennep, door het betalen van een zware belasting, onrendabel maakte.

De Marihuana Tax Act werd in 1937 na een kortstondig beraad van nog geen 50 minuten door het Amerikaanse Congres aangenomen.
Iedereen was het er over eens dat die gevaarlijke drug onmiddellijk verboden moest worden, je kon immers dagelijks in de kranten lezen wat een ellende die “killer drug” veroorzaakte!

Om de teelt van industriële Hennep onmogelijk te maken werd de nadruk gelegd op marihuana wat weer uitmondde in de onzinnige ‘war on drugs’ van tegenwoordig.

Handhaven in Nederland is Big Business
Ze verdienen bakken met geld aan het handhaven van de excessen van het cannabis gedoogbeleid.
Geprivatiseerde wietteams die met speciale bedrijven samen werken om voor dikke winsten in opdracht van politie wiet tuintje leeg te trekken. Daarbij is de pluk-ze wet natuurlijk een leuke inkomsten voor de schatkist.

Hoe zwaarder de politie repressie, hoe hoger de straatwaarde, des te meer geld valt aan de teelt van marihuana te verdienen.

Politie optreden financiert grootschalige illegale teelt. De burger betaald de prijs, in sommige politie regio’s is justitie de helft van haar tijd bezig met de bestrijding van illegale plantjes. Voor ‘gewone’ criminaliteit blijft steeds minder tijd over.

Sommige politici roepen dan dat er harder moet worden opgetreden, bange burgers denken dat nog meer repressie de enige oplossing is en stemmen dan op deze ‘ferme’ politici. Ondertussen stijgt de criminaliteit, het aantal gewapende overvallen op burgers in hun woonhuizen* stijgt bijvoorbeeld in Nederland.

“Ze hebben de cannabis cultuur by design laten verharden”

De alcohol-, tabaks- en oliebedrijven betalen meer dan een miljoen dollar per dag (!) aan ‘Partnership for a Drug-Free America’ en soortgelijke organisaties. Hun motto is: “Het is gevaarlijker dan we dachten”. De leugens van de machtige corporaties, waar Hearst mee is begonnen, worden nog steeds gebruikt en het hersenspoelen gaat gewoon door..!!

Jaarlijks overlijden een half miljoen mensen aan tabak en een half miljoen mensen aan alcohol. Niemand is ooit gestorven door het roken van wiet! Niet een sterfgeval kan worden toegeschreven worden aan cannabis. Onze samenleving heeft hennep illegaal gemaakt, maar moedigt het gebruik van tabak en alcohol aan!

Nog even dit

Het oude Griekenland: Het blijkt dat hennep in het oude Griekenland vooral voor medicinale doeleinden werd gebruikt, hoewel historici en dichters beweren dat er al sprake was van recreatief gebruik sinds de vijfde eeuw voor Christus.

India: Waarschijnlijk gebruikten mensen in India cannabis al 2000 jaar voor Christus. Hennep wordt geassocieerd met Lord Shiva en is nog steeds populair op bepaalde religieuze festivals.

Azië en Afrika: China documenteert het gebruik van marihuana als een verdovingsmiddel in het jaar 200 na Christus. In middeleeuws Arabië, in het jaar 1200, werd al over de voordelen van het eten van hasj gesproken. Marco Polo schreef over moordenaars die hasj gebruikten, en Ethiopische pijpen bevatten al marihuana sinds 1300.

Amerika en Europa: In de 18e en 19e eeuw verspreidden hennepplantages zich over Europa en Amerika. Er bestaat hardnekkig bewijs dat hasj en marihuana werden gerookt door napoleontische soldaten in Egypte, en dat zij deze middelen meebrachten naar Frankrijk.

Maar ook

* Alle schoolboeken werden tot de jaren 1880 gemaakt van hennep- of vlaspapier (zie Hemp Paper Reconsidered, Jack Frazier, 1974).

* Van 1631 tot 1800 was het heel gewoon om je belasting te betalen met hennep in Amerika (LA Times, Aug. 12, 1981).

* Weigeren om hennep te telen in Amerika was in de 17de en 18de eeuw tegen de wet! In Virginia riskeerde je daarvoor van 1763 tot 1769 gevangenisstraf (Hemp in Colonial Virginia, G. M. Herdon).

* George Washington, Thomas Jefferson en andere grondleggers teelden hennep. De laatste smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika.

* Benjamin Franklin bezat als een van de eerste Amerikanen een papierfabriek en gebruikte daarbij hennep als grondstof. De oorlog van 1812 ging ook over de teelt van hennep. Napoleon wilde export van Moskou naar Groot Brittannie tegenhouden (Emperor Wears No Clothes, Jack Herer).

* Duizenden jarenlang werden touwen op schepen van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord canvas komt van cannabis. (Webster’s New World Dictionary)

* Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, werd bijna alle textiel, stoffen, kleding, linnen en lakens gemaakt van hennep

* Rembrandt, Gainsborough en van Gogh schilderden hun doeken op hennep canvas.

* In 1916 voorspelde de Amerikaanse regering dat in de jaren 1940 al het papier van hennep gemaakt zou zijn en dat er geen bomen meer zouden worden gebruikt. 1 “acre” (4046,8 m2) hennep was volgens een studie van de Amerikaanse regering evenveel als 4,1 acres bomen (ministerie van Agrarische archieven VS).

* Tot 1937 werden goede kwaliteit verf en lak gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten. (Verklaring van Sherman Williams Paint Company in het congres van de VS tegen Marijuana Tax Act in 1937).

* Het eerste model T Ford van Henry Ford werd gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie zelf was van hennep gemaakt. Ford is op zijn landgoed gefotografeerd tussen de hennepvelden. De auto, “gegroeid uit de aarde”, had panelen van hennepplastic, 10 keer sterker dan staal. (Populair Mechanics, 1941)

* Mechanical Engineering Magazine publiceerde in februari 1938 een artikel ‘The Most Profitable and Desirable Crop that Can be Grown’ of Het Meest Winstgevende en Geliefde Gewas dat men kan Telen. Wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, zou dit het grootste gewas van de wereld zijn.

De hennepplant is vreemd.
Anders dan iedere andere plant op deze planeet. Hennep is de enige plant op aarde waarbij de mannelijke er totaal anders uitziet als de vrouwelijke plant. Niemand spreekt ooit over mannelijke of vrouwelijke planten in de flora, omdat planten hun geslacht niet tonen. Behalve cannabis. Kwekers vernietigen de mannelijke planten voordat ze de vrouwelijke planten kunnen bevruchten. De beste wiet komt namelijk van de ‘opgewonden vrouwen’.

De reden dat deze wonderlijke, hoog ontwikkelde, niet-aardse plant illegaal is gemaakt heeft niets te maken met hoe deze plant ons lichaam beïnvloed. Wiet is illegaal omdat de miljardairs  rijk willen blijven…!!

Meer weten over THC:
www.sense2oil.com of nl sense2oilbestellen@gmail.com
Whatsapp 0636544017

Bronnen: Cannabis cultuur/Mediwiet/Wietforum/Wanttoknow

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button