Ad Broere

Een strijdbare voormalig huisarts

Vernon Coleman (geboren 18 mei 1946) is een Engelse auteur, columnist en voormalig huisarts. Hij heeft meer dan 100 boeken geschreven over menselijke gezondheid, politiek, cricket en dieren en een reeks romans.

In 1981 kreeg dr. Coleman een boete van de Minister van Volksgezondheid omdat hij weigerde de diagnose te schrijven op ziektebriefjes, die hij beschouwde als een inbreuk op de vertrouwelijkheid met de patiënt. Na het publiceren van zijn eerste boek, The Medicine Men, waarin de National Health Service door hem ervan werd beschuldigd door farmaceutische bedrijven te worden gecontroleerd, verliet hij de National Health Service om zich vervolgens geheel op schrijven te richten.

Zijn boeken hebben op meerdere bestsellerlijsten gestaan, waaronder die van de The Sunday Times. “Leven zonder kalmerende middelen” bereikte de top tien van The Sunday Times in maart 1985. Zijn boek Bodypower stond eveneens op meerdere bestsellerlijsten in Engeland. Zijn roman “Mrs Caldicot’s Cabbage War” werd onder dezelfde naam verfilmd.

Coleman is momenteel zeer actief op internet met onder andere gesproken column. Hij is te vinden op www.vernoncoleman.com In de onderstaande gesproken column zegt Coleman rake dingen over de waanzin rond Covid-19. Irma Schiffers ondertitelde het in het Nederlands.

@Ad Broere

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button