Artificial Intelligence

Wakker jouw vuur aan

Transformatiecoach Alwine’s Doe-het-zelf Transformatieoefening voor de maand oktober

In oktober wordt het weer kouder. De meeste mensen brengen weer tijd binnen door, naar binnen gekeerd. Ook in deze tijd is het belangrijk om naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken, daarom voor deze maand een oefening waarbij je er op uit gaat. Kleed je warm aan want je gaat naar het strand, naar het bos of de hei op. Deze oefening gaat over hoe wakker je je vuur (weer) aan.

Benodigdheden:
Een halve dag de tijd, 1 uur voor een wandeling op het strand, de hei of bos. Daarna de tijd om datgene te gaan doen wat eruit voortkomt.

Stap 1:
Ga naar een plek in de natuur waar je minimaal een half uur een bepaalde richting op kan lopen zonder na te hoeven denken over de route. Het strand leent zich hier uitstekend voor maar als je daar ver vandaan woont kan het ook op de hei of in een bos.

Begin te lopen en ga terwijl je vooruit beweegt in gedachten terug in de tijd.

Wat vond je vroeger het allerleukste om in je eentje te doen, waar je helemaal in op ging? Waar genoot je van? Wat deed je? En waar en hoe? Lezen, spelen, knutselen, dansen een hut bouwen, zwemmen, Herbeleef het allemaal in gedachten.

Stap 2:
Als je hier klaar mee bent ga je stil staan en stel je jezelf de vraag:

Wat van waar ik net aan terugdacht zou me nu weer zo blij maken?
Je loopt terug en gaat plannen maken. Als het knutselen is dan bedenk je hoe je  naar de winkel gaat om bijvoorbeeld schildersspullen of klei te kopen of wat het ook maar is wat er in je opkomt. En dan zie je voor je wat je gaat maken.

Als of je de klei of de kwast al in je handen hebt. Is het zwemmen dan bedenk je hoe je naar huis gaat om je zwemkleren op te halen en naar welk zwembad je zal gaan, hoe je gaat zwemmen. Ga je duiken van de duikplank of baantjes trekken.

Stap 3:
GA HET DOEN

Stap 4:
Nadat je jezelf dit cadeau hebt gegeven ga je na wat je kan doen om dit door te zetten zodat je dit opnieuw onderdeel van je leven maakt, door bijvoorbeeld een cursus te volgen en/of een vast moment in de dag of week plannen om dit te doen. Hierdoor zal je die bevlogenheid – wat bij kinderen zo vanzelf gaat – weer ervaren.

Alwine van Heemstra

 

Wil je begeleiding van een transformatiecoach om diepgewortelde patronen te doorbreken? Zoals het stoppen met roken of verbeteren van je relatie of positiever in het leven staan? Neem dan gerust contact met me op.  transformatiespel.alwine@gmail.com

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button