Historie

Wetenschappers tekenen petitie tegen Darwins evolutietheorie

De zogeheten Scientific Dissent From Darwinism is inmiddels ondertekend door meer dan 500 wetenschappers, onder meer van Princeton, Cornell en UC Berkeley. Onder de ondertekenaars bevinden zich ook veel biologen.

De wetenschappers van verschillende disciplines laten zich sceptisch uit over de kansen dat de schepping door natuurlijke selectie tot stand kwam.

“De evolutieleer van Darwin is de grote witte olifant van het hedendaagse denken,” reageerde wiskundige en filosoof David Berlinski. “Groot, bijna volstrekt nutteloos en voorwerp van een ontzag dat bijna lijkt op afgodendienst.” De wetenschappers zijn het oneens met belangrijke aspecten van de evolutieleer van Darwin.

Sceptisch
Dr. John G. West zei dat veel wetenschappers sceptisch staan tegenover het feit dat de evolutieleer van Darwin het ontstaan van het leven kan verklaren.

Ernstige hinderpaal
De Russische bioloog Vladimir L. Voeikov zei dat de ideologie en filosofie van het Darwinisme een ernstige hinderpaal vormt voor de verdere ontwikkeling van de wetenschap.

Lange lijst
Dr. West voegde toe dat de lange lijst ondertekenaars duidelijk maakt dat het om meer gaat dan een spanning tussen geloof en wetenschap.

“Deze lijst bevat een groeiend aantal wetenschappers die, op wetenschappelijke basis, vraagtekens zetten bij de theorie van Darwin,” zei hij.

 

Ce Evolution/Nine for News

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button