Artificial Intelligence

Amsterdam enige Europese vestiging van Amerikaans lijken-bedrijf

Een bedrijf in de VS dat in dode lichamen handelt, kwam al op 8 november 2017 in onderzoek bij de FBI. Het is in de VS (officieel) verboden om in individuele organen te handelen, maar MedCure heeft zich gespecialiseerd in het handelen in complete lichamen van overledenen ten bate medische training.

De FBI onderzoekt nu of er juist ook sprake is van het oogsten van organen voor transplantatie. Volgens het officiële bericht gaat het bij die handel in lijken vaak om mensen die te arm zijn om een begrafenis of crematie te betalen, maar vermoedelijk is er meer aan de hand.

Wanneer de FBI iets onderzoekt, dan is dit misschien vooral omdat er te veel publieke onrust aan het ontstaan is en er dus wel iets moet gebeuren of simpelweg omdat er publieke aandacht moet komen ter voorbereiding op nieuwe wetgeving.

MedCure staat bekend als ‘bodybroker’ en dat zal toch wel een zakcentje opleveren. MedCure, werd in 2005 opgericht en heeft kantoren in Nevada, Florida, Rhode Island en Missouri, maar ook in Amsterdam!
Op sommige vestigingen, geeft MedCure trainingen voor doctoren en ‘health professionals’ in operatietechnieken. MedCure levert dan de lichaamsdelen en technici ter ondersteuning van deze medische conferenties. Die lichaamsdelen zijn dus afkomstig uit hun voorraadkast.

Nu zouden we kunnen zeggen dat MedCure gewoon een brievenbus BV in Amsterdam heeft, maar het is toch wel interessant te noemen dat het bestaan van de Nederlandse vestiging genoemd wordt, zeker in het licht van de nieuwe orgaandonatiewet.

De  orgaanwet gaat de Nederlandse Staat biljoenen opleveren en dat lijkt misschien overdreven, maar kijkt u maar eens wat de Dailymail in oktober 2017 schreef:

Inside the unregulated corpse trade where ‘donated’ bodies sell for millions:
Body brokers team up with funeral homes to pick up human remains ‘for research’ – but they don’t all reach labs.
Southern Nevada Donor Services, one body brokering business, offered grieving families a way to eliminate expensive funeral costs: free cremation in exchange for donating a loved one’s body to ‘advance medical studies’.Outside Southern Nevada’s suburban warehouse, the circumstances were far from comforting. In the fall of 2015, neighboring tenants began complaining about a mysterious stench and bloody boxes in a dumpster.

That December, local health records show, someone contacted authorities to report odd activity in the courtyard.Health inspectors found a man in medical scrubs holding a garden hose. He was thawing a frozen human torso in the midday sun. As the man sprayed the remains ‘bits of tissue and blood were washed into the gutters’, a state health report said.

The stream weaved past storefronts and pooled across the street near a technical school. Southern Nevada, the inspectors learned, was a company that acquired dead bodies, dissected them and sold the parts for profit to medical researchers, training organizations and other buyers.The torso on the gurney was being prepared for just such a sale.

Mensen die hun lichaam aan de wetenschap doneren dragen onbewust bij aan de orgaanhandel. Reuters stelde dat dit komt door gebrek aan regulering. Het persbureau onderzocht met welk gemak je in de VS aan lichaamsdelen kon komen en kocht twee hoofden en een wervel van een handelaar in Tennessee met slechts een paar e-mails.

Het lijkt erop dat Nederland de internationale kar moest trekken richting meer regulering op het gebied van orgaandonatie. Natuurlijk wordt nog nergens gesproken over de regulering van de orgaanhandel, maar dat overheden hun plannen altijd stap voor stap invoeren, zodat het even in kan dalen, weten we inmiddels. De media moeten het volk daar alvast op voorbereiden.

Illegale orgaanhandel behoort tot de mees winstgevende vormen van criminaliteit.Wereldwijd wordt de omzet geschat op € 1,2 miljard.‘ Dat melde Dr. Frederike Ambagtsheer, die op 6 juni 2017 promoveerde op het onderwerp aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Al in de Joegoslavië-oorlog bleek er een lucratieve zwarthandel te bestaan in organen van Serviërs.

Ook Frederike geeft in haar onderzoek openlijk toe dat er in Kosovo sprake was van orgaanhandel. Saillant detail is dat Nederland een grote vinger in de pap had in de Joegoslavië oorlog en dat Mabel Wisse Smit van Oranje waarschijnlijk de illegale wapenhandel aan de Mudjahedin verzorgde.

Het Nederlandse journaal verknipte het originele gesprek tussen de Servische generaal Mladic en Nederlander Karremans tot deze versie waarin het leek alsof Karremans bedreigd werd en zo kon de door de westerse huurlingen uitgevoerde massamoord eenvoudig in de schoenen van de Serviërs geschoven worden.

Pia Dijkstra was toen de nieuwslezeres van het NOS journaal die de propagandaleugens rondom die oorlog aan het Nederlandse volk mocht verkopen. Die oorlog was dus goed voor de internationale orgaanhandel en de hoofdrolspeelster toen, mocht nu de nieuwe orgaanwet door de eerste en tweede kamer loodsen.

Opmerkelijk zijn de lage prijzen die Frederike Ambagstsheer in haar proefschrift noemt.

De prijzen die online te vinden zijn liggen vele malen hoger en dat die prijzen wel hoger moeten liggen wordt ook bevestigd door bovenstaand bericht van de Dailymail, waarin gesproken wordt over miljoenen per lichaam. Je gaat geen miljoenen per lichaam betalen als de organen niet die waarde vertegenwoordigen.

Het lijkt er dus op dat het rapport van de promovendus aan de Erasmus universiteit moest bijdragen in het downplayen van de waarde van organen en alvast een voorzetje moest geven richting legalisering van de orgaanhandel.

Zou Pia Dijkstra ook een hart hebben?

Bron: Newsmax.com/reuters.com/Dailymail.co.uk/martin vrijland

https://www.transplantatievereniging.nl/sites/www.transplantatievereniging.nl/files/Samenvatting%20proefschrift%20Ambagtsheer%2C%20F.%2C%20juni%202017.pdf

Toon meer

Related Articles

One Comment

 1. Donatie (lees: ‘handel’) van leven ondersteunende organen als longen, hart, lever, nieren, pancreas etc. kan alleen vanuit een LEVEND lichaam.
  Wat uit de lichamen van de bovenstaand onsmakelijke praktijk kan worden ‘geoogst’ zijn geen vitale organen, maar weefsels die niet afhankelijk zijn van zuurstofrijk bloed, zoals huid, pezen, botten, kraakbeen, oogweefsel. bloedvaten.

  En wat Pia Lijkstra en de Transplantatiestichting er heel misleidend nooit bij vertellen, is dat een orgaandonor met het etiket ‘hersendood’, helemaal NIET DOOD is. De persoon kan alleen (tijdelijk) niet zelfstandig ademen, ALLE andere lichaamsprocessen functioneren gewoon door. Een man kan een erectie krijgen, een vrouw kan een zwangerschap uitdragen…
  Bij orgaan”donatie” bij “hersendood” wordt de desbetreffende persoon letterlijk levend geslacht.
  De orgaandonor is dus letterlijk het slachtoffer…
  ALLES wat komt uit de mond van zogeheten”experts” (van overheid, artsen, leraren, professoren, politici, etc. ) moet je altijd zelf toetsen aan de realiteit.
  Met andere woorden, geloof helemaal niets, onderzoek alles zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button