Artificial Intelligence

De andere waarheid over de oorlog in Afghanistan

Al zeventien jaar lang wordt ons verteld dat de oorlog in Afghanistan nodig was om 9/11 te wreken en de Taliban te verslaan. In 2001, kort na de aanslagen van 9/11, werd er bewust voor gekozen Amerikanen te hersenspoelen om te vrezen dat terrorisme overal om ons heen zoals de communisten in de jaren tachtig,

Terreur, zoals veel Westerlingen zullen onthouden, was en is overal, van videospellen, televisieshows en Hollywood tot reguliere media, een alledaagse cyclus die het publiek indoctrineert om niet alleen oorlog te accepteren maar verdoofd te raken door oorlog.

De echte reden om Afghanistan binnen te vallen was vanwege de natuurlijke hulpbronnen
In het bijzonder de ruwe mineralen van Afghanistan. In 2010 publiceerde de New York Times een rapport dat Afghanistan, Saudi-Arabië, lithium noemde.

Voordat Lithium in Afghanistan werd ontdekt, waren de grootste bekende lithiumvoorraden in Chili, Argentinië, Australië en China; deze landen waren toentertijd de belangrijkste leveranciers van lithium op de wereldmarkt. Een interne memo van het Pentagon is eigenlijk de aanleiding voor dat rapport uit The New York Times.

De memo vermeldde dat Afghanistan tonnen lithium heeft, dat “een belangrijke grondstof is bij de productie van batterijen voor laptops en BlackBerry’s.” De term “Saoedi-Arabië van lithium” werd gebruikt in de memo van het Pentagon.

Het artikel in de New York Times was net zo onthullend als transparant en misleidend. Het artikel beweert dat er “onbekende deposito’s” zijn, maar dat het Pentagon schat dat er meer dan één biljoen ongebruikt lithium is. Dit is categorisch onjuist omdat de enorme minerale afzettingen in Afghanistan sinds de jaren tachtig algemeen bekend zijn toen ze voor het eerst werden ontdekt door de Russen.

De uitgestrekte zeldzame mineralen van Afghanistan waren niet  iets waar de Verenigde Staten in 2008 per ongeluk tegenaan liepen, het was een bekend feit voordat Afghanistan werd binnengevallen.
Daarom moet het mogelijk worden beschouwd als de eigenlijke reden voor de invasie van Afghanistan.
Lithium is slechts één mineraal in een land dat als het meest mineraalrijke stuk land op deze planeet wordt beschouwd.

Afghanistan is een cruciale geografische locatie voor de oorlogsmachine van de Verenigde Staten omdat het grenst aan China, Rusland en Iran. De invasie van Afghanistan en de daaropvolgende bezetting van zijn grondgebied heeft heel weinig gedaan om terroristische entiteiten in het land te bestrijden. De oorlog is verzandt tot een 17-jarig moeras vol met oorlogsmisdaden, burgerdoden, propaganda en exploderende winsten van het militaire industriële complex.

Geologische onderzoeken uitgevoerd door de Sovjet-Unie in de jaren 70 en 80 bevestigen het bestaan ​​van enorme reserves aan koper, beschouwd als de grootste in zijn soort in Eurazië. De onderzoeken ontdekten ook ijzer, uranium, beryl, bariet, lood, zink, vloeispaat, bauxiet, lithium, tantalium, smaragden, goud, zilver en hoogwaardig chroomerts. De ontdekking van deze mineralen werd in juni 1984 gepubliceerd in The Mining Journal getiteld Afghanistan, Mining Annual Review.

In 2006 bracht het Mining Journal een nieuw rapport uit over de enorme minerale reserves van Afghanistan. Dit feit weerlegt de gedachte van de Verenigde Staten dat zij zich niet bewust waren van de enorme minerale reserves van Afghanistan tot 2008 en het rapport van de New York Times in 2010 was opzettelijk misleidend voor het publiek. Oude media als geheel schilderden een grimmig beeld van Afghanistan vóór de Amerikaanse invasie; ze schilderden een beeld van een land dat bezaaid was met armoede en van burgers die geen hoop hadden.

The War Machine portretteerde het Afghaanse volk als vervangbaar of dringend toe aan goede ouderwetse westerse natievorming, terwijl het goed gedocumenteerde potentieel dat Afghanistan en zijn mensen boden negeerde.Afghanistan biedt niet alleen één bijzonder waardevol mineraal, het biedt een overvloed aan waardevolle mineralen en metalen, waaronder beryllium, thorium, lithium en tantaal, die worden gebruikt voor de bouw van vliegtuigen en ruimteschepen.

Het New York Times-rapport in 2010 verklaarde dat “functionarissen van het Pentagon zeiden dat hun eerste analyse op één locatie in de provincie Ghazni het potentieel voor lithiumafzettingen even groot als die van Bolivia toonde.

Afghanistan’s groei binnenlands product (bbp) is ongeveer 12 miljard per jaar; integendeel, westerse markten behalen jaarlijks 200 miljard dollar uit de Opium Trade van Afghanistan. Geological Surveys of Afghanistan hebben enorme voorraden lithium in de Kush-bergen aangetoond, conservatief geschat op meer dan 1 biljoen.

Onderzoeken gaven ook lood-zink, chroom, PGE, goud, uranium, ijzer, robijnen, smaragden, lapis lazuli, beryl, bariet, vloeispaat, bauxiet, lithium, tantaal, goud, zilver en hoogwaardig chroomerts aan. Hoe waardevol denk je dat deze mineralen en metalen zijn? Waardevol genoeg om een ​​oorlog te voeden die twee decennia heeft geduurd?

Dit is een oorlog die niets heeft gedaan behalve een verschrikkelijke nalatenschap achter te laten voor komende generaties, dit is een oorlog die ons het martelprogramma bracht, Gitmo, de Patriot Act, duizenden gevallen soldaten en miljoenen meer die de gruwelijke rimpeleffecten hiervan voelden oorlog.

Van soldaten met PTSS en gebroken gezinnen tot dakloze veteranen die op straat slapen, dit is geen oorlog van doel of een objectieve missie, het is een oorlog van hebzucht en het onvermoeibare nastreven van wereldwijde macht door Amerika.

Bron: bgs.ac.uk pdf, globalresearch.ca

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button