Artificial Intelligence

Google-data verwijderen met deze nieuwe optie

We weten allemaal dat Google een hoop gegevens over ons opslaat en veel daarvan komt van zoekopdrachten. Google biedt opties om de dataverzameling te beperken, maar dat zat behoorlijk weggestopt. Sinds gisteren is je zoekactiviteit makkelijker te vinden en te beheren.

Vanaf deze nieuwe pagina kun je dus op de oude manier opdrachten verwijderen, maar handig zijn de nieuwe knoppen die je meteen ziet als je op Je gegevens op Google Zoeken klikt in Chrome. Daar zie je onder het kopje Je zoekactiviteit verwijderen meteen twee knoppen om ofwel het laatste uur in één klap te wissen of zelfs de volledige geschiedenis.

Ook zie je hier nog iets verder naar onderen nieuwe knoppen die je naar Web- en app-activiteit brengen (die onlangs nog in het nieuws kwam omdat hier een extra locatiegeschiedenis-optie is verborgen) Spraak- en audioactiviteit en Advertentiepersonalisatie. Dat zijn belangrijke instellingen als je wilt beperken of Google je locatie bijhoudt voor de Assistant.

Vanaf woensdag 24 oktober, is Google begonnen met het uitrollen van deze wijzigingen voor Chrome op de pc en als mobiele browser. Als je ze nog niet kunt vinden, betekent het waarschijnlijk dat je app later volgt, aangezien Google dit gefaseerd uitrolt voor iOS en Android-apps. Ook wordt een soortgelijke feature volgend jaar toegevoegd aan Maps en ‘andere Google-producten.

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button