Percy Dens

Maakbare Realiteit?

Werkelijkheid is er al, we hoeven geen werkelijkheid te creëren, slechts te ervaren zodat we leren inzien hoe we ‘verdelen’ in plaats van verbinden. Het krachtigste component in de kracht van creatie is overgave. Een gebrek aan overgave belet ons immers volledig te ervaren en dat komt weer omdat we bang zijn los te laten.

New age klasjes
Creëren betekent dus geen inspannende beweging van de geest maar een ontspannende beweging. Een behoorlijk contrast met wat je zou verwachten bij het woord ‘creëren’.
En inderdaad zitten daar al die new age klasjes fout. Ze denken dat je van alles moet doen om te kunnen zijn, maar je hoeft alleen maar los te laten om je over te geven.

En die prikkel daartoe bestaat niet zonder de wil om onderdeel van de volledige realiteit te willen zijn. Die wil kan maar uit één ding voortkomen en dat is inderdaad niet de geest of de ziel maar ‘het innerlijk weten’, daar waar verstand noch gevoel leidend kunnen zijn voor het werkelijk ongereserveerd en onbevooroordeeld opgaan in het moment.

Je kunt dus geen ‘ruimere werkelijkheid’ creëren,
Je kunt slechts een ruimere werkelijkheid beleven door verzet ertegen op te geven. Onze creatie power is natuurlijk helemaal niet zo krachtig als iedereen wel wil geloven. Er valt niets te creëren, alleen maar te zijn. De werkelijkheid bestaat immers al, evenals de toekomst en het verleden al bestaan. En ‘niemand’ heeft het in de gaten. We deinzen een beetje op en neer, – en denken dat we bewegen -, in een web dat alles verbindt en waarin we nauwelijks bewegingsruimte hebben, immers, alles kent zijn plek.

Vrijheid is beseffen dat er geen vrijheid bestaat en je dus aan dat gegeven overgeven.
Dát maakt pas echt vrij! Niet gemakkelijk om te doen maar gelukkig blijven we het tot onze dood proberen, evenals het zoeken naar bewijs voor het feit dat die stelling over de beklemming van vrijheid niet waar kan zijn.

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button