Historie
Trending

Nikola Tesla één van de grootste uitvinders aller tijden.

Uitvindingen die hij op zijn naam heeft staan zijn o.a.: de transformator, de inductiemotor,
verschillende verlichtingssystemen, waaronder de tl-buis, de eerste waterkrachtcentrale voor tweefasige wisselstroom, die hij ontwierp en bouwde bij de Niagarawatervallen, het principe van de radio, door hem gedemonstreerd in 1894 en later door Marconi verder uitgewerkt.

Onderzoek aan het hele spectrum aan radiogolven en experimenten met röntgenstraling. Het principe van draadloze energieoverdracht, ook bekend als het Tesla-effect. Een vroege vorm van een zogenaamde ‘theorie van alles‘: Tesla probeerde het verband aan te tonen  tussen elektriciteit, magnetisme en zwaartekracht. Een meertrapstransformator, de teslatransformator, die (tot voor kort) in iedere beeldbuis-televisie gebruikt werd.

Veel van zijn uitvindingen zijn pas na zijn dood verder onderzocht en daarenboven heeft de Amerikaanse regering een aantal van zijn onderzoeksresultaten als topgeheim bestempeld en doorontwikkeld voor haar eigen geheime projecten.

Nikola Tesla heeft bijna 800 uitvindingen gedaan. Vele daarvan hebben de wereld veranderd.We weten dat een mysterieuze brand zijn lab en apparatuur vernietigde. Maar de meesten weten niet dat al zijn werk belandde in de handen van JP Morgan, en  van de NWO agenten.

Nikola Tesla is eenzaam en berooid gestorven in 1943 in een hotel kamer in New York.

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button