Ad Broere

Eilandeconomie

Een metafoor

Hebben we geld echt nodig? Dit vroeg ik mij steeds meer af na me jarenlang te hebben verdiept in dit raadselachtige verschijnsel. Uit de lange geschiedenis van geld blijkt dat het nooit geluk en welzijn voor allen heeft gebracht. Wel materiƫle voorspoed, zelden voor iedereen, meestal voor een relatief kleine groep.

Als het om welzijn gaat en om een menswaardige samenleving, dan blijkt geld vaak een grote stoorfactor te zijn. Hoe meer belang eraan gehecht wordt, hoe onmenselijker de samenleving. Dit bracht mij ertoe om geld en wat het met een gemeenschap doet uit te werken in de eilandeconomie, die door elf schipbreukelingen vorm wordt gegeven.

Deze e-publicatie is bestemd voor iedereen die met geld te maken heeft. Voor iedereen, dus want in de huidige maatschappij is het vrijwel onmogelijk om je eraan te onttrekken. Het verhaal is toegankelijk geschreven, zonder tabellen, grafieken en met weinig cijfers. Het zet aan tot denken over geld en waarde en over onze houding daarin.

Na betaling van 3 euro wordt de publicatie naar je mailadres verzonden. Je ontvangt per mail een betalingsbevestiging. Graag je speciale aandacht voor de tekst op de betaalpagina.

Mailadres: info@humaneconomy.eu

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button